Dodaj do ulubionych

kręgosłup

27.03.05, 21:26
Czy któraś z mam ma problemy z kręgosłupem? Ja mam zdiagnozowany kręgozmyk i
dyskopatię? częste bóle, próbowałam już wszystkiego, zastanawiam się nad
operacją
Obserwuj wątek
    • aaggaa_2004 Re: kręgosłup 27.03.05, 22:38
      Poszukaj kogoś kto leczy metodą McKenziego- naprawde pomaga. Wstrzymaj sie jak
      najdalej od operacji- Bardzo, bardzo rzadko jest po nich lepiej, a niestety
      często gorzej. Jaki prowadzisz tryb życia, jaką masz pracę?
      • Gość: patrycja.781 Re: kręgosłup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 23:02
        Bardzo dziękuje za odpowiedź. Z zawodu jestem nauczycielką, obecnie zajmuje sie
        wychowaniem prawie dwoletniego synka, co niestety obciąża kręgosłup. Aaggaa,
        napisz proszę, czy osobiście korzystałaś z polecanej metody, czy też masz
        problem z plecami, jakie są koszty.Ja ostatnio przeszłam kilka zabiegów metodą
        yumeicho wydałam dużo kasy, nie pomogło.Dodam, że na kręgosłup cierpię już od
        pięciu lat (mam 27), raz jest lepiej, raz gorzej. Wypróbowałam wiele metod
        rehabilitacji, ćwiczę codziennie. Ostatnio jednak znowu sie pogorszyło.
        dlaczego tak ostrzegasz przed operacją? czy znasz kogoś kto poddał sie jej z
        mizernym skutkiem?
        • Gość: aaggaa Re: kręgosłup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 23:16
          jestem lekarzem rodzinnym i mam pod swoją opieką kilku pacjentów po operacjach
          z efektem jw. Mój mąz jest ortopedą i ma niestety podobne zdanie. Gdy dojdzie
          do tzw wypadnięcia dysku, szczególnie z uciskiem na rdzeń to trzeba operować
          prędzej lepiej nie. Sama mam często problemy z kęgosłupem - za dużo siedzę, ale
          jak się przypilnuję, bo ta metoda to ćwiczenia plus profilaktyka na co dzień to
          po kilku dniach jest lepiej. Ćwiczenia są ważne ale nie wszystkie są dobre
        • Gość: aaggaa Re: kręgosłup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 23:21
          www.virtualtrener.com/biomachina/profilaktyka3.php
          ale to nie zastąpi wizyty u lekarza
          • Gość: patrycja.781 Re: kręgosłup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 11:16
            dziękuję za informację o metodzie Mckenziego. Pozdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka