IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 21:01
Witam! Dzisiaj byłam u lekarza i polecił mi pójście na solarium. Mam astmę i
nie mogę się opalać na słońcu. Ponieważ nigdy nie byłam na solarium to
chciałam się was zapytać czy musze w solarium być w stroju kąpielowym czy w
wystarczy w bieliźnie i czy muszę ściagać stanik?
Obserwuj wątek
    • Gość: joasia_23 Re: Solarium IP: 217.98.71.* 03.08.05, 21:03
      Możesz nawet w kożuchu być. Ja sie opalam nago smile
      • Gość: zaneta Re: Solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 21:04
        a jaki lekarz zalecił ci solarium?

PS nie widzialas nigdy reklam z solarium, gołych lasek na łózku?
        • Gość: anka Re: Solarium IP: *.its.it 04.08.05, 11:47
          wiesz, niejeden taki lekarz by się znalazł..
          mam koleżankę, która choruje na łuszczycę i powinna się opalać! bo słońce i
          ciepło łagodzą zmiany chorobowe. a jak słońca nie ma za oknem, pozostaje
          solarium.
    • Gość: Anka Re: Solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 21:05
      wy się śmiejecie a ja jestem blada bo nie mogę się opalać... wam też by nie
      było do śmiechu jakbyście były w takiej samej sytuacji sad
      • matya Re: Solarium 03.08.05, 21:20
        no to badz sobie bladasmile ja tez jestem blada bo niecierpie przebywac na sloncu.
        nie wszyscy musza byc opaleni.
    • Gość: justy Re: Solarium IP: 213.241.34.* 03.08.05, 21:10
      zmień lekarza.
      kiedys lekarze zalecali papierosy "lecznicze" na astmę... solarium też jest
      rakotwórcze.
      • joasia_23 Re: Solarium 03.08.05, 21:15
        My sie nie śmiejemy. Możesz sie opalać w bieliźnie a jeśli chcesz byc cała
        pieknie opalona to możesz bez niczego. Tam nikt Cie nie widzi i nie podpatruje.
        • joanna.c Re: Solarium 03.08.05, 21:23
          Popieram zmianę lekarza!!! Solarium jest niebezpieczne-tego się nie czuje itd,
          ale skutki są opłakane po paru latach [i wcale nie chodzi o wysuszoną skórę].
          Ten konował nie uczył sie fizyki!!!!!!!
          Pozdrawiam
      • asiaijuz Re: Solarium 03.08.05, 21:22
        smiej sie smiej smile kumpel studiuje medycyne i ostatnio mieli wyklad nt.
        leczniczej przydatnosci solarium w niekotrych przypadlosciach, m.in. tradziku
        itd.

tak wiec, solarium oprocz minusow (ktore ma - nie zaprzeczam) ma tez i plusy

ja opalam sie nago, albo w stringach

pozdrawiam
        asia
        • Gość: justy Re: Solarium IP: 213.241.34.* 03.08.05, 21:31
          rany- stuletni profesorowie przekazują studentom medycyny wiedzę sprzed 100lat!
          sad opalanie po krótkotrwałej poprawie związanej gł. z immunosupresją powoduje
          pogorszenie zmian trądzikowych gł. w związku z nadmiernym rogowaceniem skóry.
        • Gość: Anka Re: Solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 21:31
          ale ja nie mam na myśli, zeby cały czas chodzić na solarium... tylko iść
          chociaż 2 razy smile
          • Gość: justy Re: Solarium IP: 213.241.34.* 03.08.05, 21:33
            po co?
            jeśli masz jasna skórę (tzn. fototy I, II), to i tak się nie opalisz. a
            uszkodzisz skórę.
            kup sobie balsam brązujący, jeśli już koniecznie chcesz walczyć z jasną skórą.
            • asiaijuz Re: Solarium 04.08.05, 10:56
              wiesz, justy chyba ma racje..

moze lepiej sprobowac z samoopalaczem

pozdrawiam
              asia
          • Gość: liLka Re: Solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 11:14
            skoro jestes blada i nigdy sie nie opalałas a chcesz byc brązowa to 2x raczej
            ci nie wystarczy. musialabys sobie cały karnet wykupic tongue_out a opala sie zwykle
            nago. . ale ja sama rzadko chodze - tylko kiedy musze - bo uwazam ze to nie
            jest zbyt zdrowe
    • Gość: Lidia Re: Solarium IP: 195.205.6.* 04.08.05, 11:38
      Jeżeli chcesz ładnie wyglądać, to idź do solarium. Ja czasami chodzę, bo wtedy
      moja skóra wygląda zdrowiej. Oczywiscie ważna jest pielęgnacja i systematyczne
      nawilżanie skóry. Zwłaszcza do kilku dni po wizycie w solarium. Jeżeli jesteś
      bardzo blada, to na początek opalaj się tylko po kilka minut. Potem stopniowo
      zwiększaj, aż zobaczysz efekt. Potrwa to zapewne kilka wizyt, ale jak bedziesz
      używać balsamów, to nie powinno się to odbic na skórze. Oczywiście nie powinnaś
      chodzić codziennie- skóra musi trochę przywyknąć.
      Aha, ja opalam się nago, bo wtedy wszysko mam w tym samym kolorze. Ale jak kto
      lubi...
      Jeżeli chodzi o szkodliwość, to myślę, że w dzisiejszych czasach wszystko
      szkodzi, nawet jedzenie. Wszystko jest dla ludzi i jeżeli tylko nie bedziesz
      przesadzać, to wyjdzie Ci to na dobre.
      A solaria są w Polsce dopiero od kilku lat, więc skąd wiadomo, ze są takie
      straszne skutki uboczne- jeszcze nikt tego nie udowodnił (chyba). Można
      zakladać, bo promieniowanie, wysuszanie itd, ale przecież nie siedzimy tam
      godzinami...
      • Gość: justy Re: Solarium IP: 213.241.34.* 04.08.05, 11:48
        Anka-skoro nie mozesz sie opalać na słońcu to i w solarium też nie (seria
        wizyt, która wywołałaby opaleniznę).

> Jeżeli chodzi o szkodliwość, to myślę, że w dzisiejszych czasach wszystko
        > szkodzi, nawet jedzenie.
        i to ma być argument za celowym wystawianiem sie na czynniki rakotwórcze? to
        czemu nie polecisz od razu np. papierosów (na odchudzanie)

> A solaria są w Polsce dopiero od kilku lat, więc skąd wiadomo, ze są takie
        > straszne skutki uboczne- jeszcze nikt tego nie udowodnił (chyba).
        uaktualniaj wiedzę, zamiast udzielać szkodliwych inforacji (dezinformacji)
        szkodliwość solariów udowodniło każde badanie naukowe na ten temat.
        solaria istnieją od lat 80-tych. czyli jest ponad 20 lat badań na ten temat.
        • Gość: Lidia Re: Solarium IP: 195.205.6.* 04.08.05, 12:34
          Chyba trochę przesadzasz- przecież nie pisałam, że ma się połozyć w solarium i
          czekać na raka. To tak jak z alkoholem- lampka czerwonego wina od czasu do
          czasu poprawia trawienie, a w większych ilościach prowadzi do choroby
          (alkoholizmu).
          Mnie solarium poprawia nastrój, bo moja skóra wygląda lepiej i zdrowiej.
          Oczywście bez przesady- nie trzaskam się na heban. Chodzę sobie raz w miesiącu
          albo raz na kilka miesięcy.
          A papierosami się brzydzę i jestem bardzo przeciwna!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka