Dodaj do ulubionych

Ciagłe zmęczenie

01.08.06, 16:46
nie wiem co sie ze mna dzieje, ciagle jestem ospala, nie mam ochoty nic robic
tylko spaccrying nawet spotykac z innymi nie chce mi sie , biore witaminy, dobrze
jem, ale moglabym spac 24 na dobe , dzis wtalam o 14 help!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • mcdagow Re: Ciagłe zmęczenie 01.08.06, 18:31
      nie wiem czy to ci cos pomoze, ale mam podobny problem. bralam jakies witaminy,
      ale to nie dziala.przez dlugi czas bralam hormony, co moglo miec wplyw na ten
      stan. no i znajomy mi dal numer do mieczyslawa bartnika, ktorego znajdziesz w
      necie.zadzwonilam i przez telefon, nie znajac mnie ten czlowiek powiedzial mi
      co sie dzialo w moim zyciu, pewne fakty o ktorych tylko ja wiem itd- szok.no i
      powiedzial mi tez o moim zmeczeniu.otoz jego zdaniem to demony blokujace
      przeplyw energii, zimne dlonie, stopy itd, bloki energetyczne
      slowem...lekarstwem jest pozbycie sie ich. no i oczywiscie mozna siegnac po
      diete wzbogacona w warzywa, wiecej spacerow, oddychanie przeponowe...hm...
    • ocean.niespokojny Re: Ciagłe zmęczenie 01.08.06, 19:12
      tarczycę-hormony zbadałaś?
      • langusta1980 Re: Ciagłe zmęczenie 01.08.06, 19:16
        tak i nic
        • Gość: Amika Re: Ciagłe zmęczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 21:05
          Ja też tak mam, myślę, że przyczyna może leżeć w problemach z krążeniem,
          odziecziczyłam je po dziadku, często drętwieją mi nogi i mam zimne nawet latem,
          poza tym jestem strasznym zmarźluchem. Ponadto ataki senności zdarzają się
          częściej zimą, często wtedy chodzę jak zahipnotyzowana i nie docieraja do mnie
          bodźce z otoczenia, a niestety mam pracę umysłową, która wyumaga ode mnie dużego
          skupupienia i siły koncentracji. Bez mocnej kawy już funkcjonować nie potrafię,
          muszę spać minimum 8 godzin dziennie aby funkcjonować jako tako, a najlepiej z
          12 ale nie mam takiej mozliwośc ponieważ wstaje wcześnie do pracy. W moim
          przypadku grunt to dobrze się wysypiać i odżywiać regularnie, istotny wpływ ma
          na moje samopoczucie równiez pogoda. Jestem niskociśnieniowcem i w pochmurne dni
          jak np. dzisiaj myslę w zwolnionym tempie, mmam zaburzenia uwagi i równowagi
          (chwieje mnie na boki). W takie dni staram się co jakis czas wychodzić z
          pomieszcenia, w którym pracuję, żeby nie zasnąć - idę na krytarz rozruszać się
          np. zrobić parę skłonów lub wychodzę na wiaterek i to ożywia mnie na krótko.
          Wszystkie wyniki mam w porządku, tylko żelazo dosyć niskie ale jeszcze w normie,
          bo ponoć anemicy mają takie problemy jak my...Dodam, że moje problemy z
          sennością ujawniły się po 20 roku życia
    • nefrii Re: Ciagłe zmęczenie 01.08.06, 22:23
      ja niestety mam to samo cisnienie nigdy nie przekraczajace 100, temperatura
      ciala nizsza prawie o jeden stopien, lodowate dlonie i stopy (takze latem) i to
      ze nawet w takim upal jak dzis, moglabym przy zaslonietych roletach przespac
      caly dzien i noc rowniez bez problemow, juz nawet kawa nie dziala, a wyjscie na
      tzw swieze powietrze przynosi ulge na 5 minut, znajomi sie ze mnie smieja ze
      zachowuje sie jakbym byla po 60tce, wiadomosci i lulu
    • nefrii Re: Ciagłe zmęczenie 01.08.06, 22:24
      aa do 14 nie potrafie spac, kiedy nikt mi nie przeszkadza budze sie zwykle ok 11
      ale juz po ok pol godziny chce mi sie znowu spac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka