langusta1980 01.08.06, 16:46 nie wiem co sie ze mna dzieje, ciagle jestem ospala, nie mam ochoty nic robic tylko spac nawet spotykac z innymi nie chce mi sie , biore witaminy, dobrze jem, ale moglabym spac 24 na dobe , dzis wtalam o 14 help!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mcdagow Re: Ciagłe zmęczenie 01.08.06, 18:31 nie wiem czy to ci cos pomoze, ale mam podobny problem. bralam jakies witaminy, ale to nie dziala.przez dlugi czas bralam hormony, co moglo miec wplyw na ten stan. no i znajomy mi dal numer do mieczyslawa bartnika, ktorego znajdziesz w necie.zadzwonilam i przez telefon, nie znajac mnie ten czlowiek powiedzial mi co sie dzialo w moim zyciu, pewne fakty o ktorych tylko ja wiem itd- szok.no i powiedzial mi tez o moim zmeczeniu.otoz jego zdaniem to demony blokujace przeplyw energii, zimne dlonie, stopy itd, bloki energetyczne slowem...lekarstwem jest pozbycie sie ich. no i oczywiscie mozna siegnac po diete wzbogacona w warzywa, wiecej spacerow, oddychanie przeponowe...hm... Odpowiedz Link Zgłoś
ocean.niespokojny Re: Ciagłe zmęczenie 01.08.06, 19:12 tarczycę-hormony zbadałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amika Re: Ciagłe zmęczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 21:05 Ja też tak mam, myślę, że przyczyna może leżeć w problemach z krążeniem, odziecziczyłam je po dziadku, często drętwieją mi nogi i mam zimne nawet latem, poza tym jestem strasznym zmarźluchem. Ponadto ataki senności zdarzają się częściej zimą, często wtedy chodzę jak zahipnotyzowana i nie docieraja do mnie bodźce z otoczenia, a niestety mam pracę umysłową, która wyumaga ode mnie dużego skupupienia i siły koncentracji. Bez mocnej kawy już funkcjonować nie potrafię, muszę spać minimum 8 godzin dziennie aby funkcjonować jako tako, a najlepiej z 12 ale nie mam takiej mozliwośc ponieważ wstaje wcześnie do pracy. W moim przypadku grunt to dobrze się wysypiać i odżywiać regularnie, istotny wpływ ma na moje samopoczucie równiez pogoda. Jestem niskociśnieniowcem i w pochmurne dni jak np. dzisiaj myslę w zwolnionym tempie, mmam zaburzenia uwagi i równowagi (chwieje mnie na boki). W takie dni staram się co jakis czas wychodzić z pomieszcenia, w którym pracuję, żeby nie zasnąć - idę na krytarz rozruszać się np. zrobić parę skłonów lub wychodzę na wiaterek i to ożywia mnie na krótko. Wszystkie wyniki mam w porządku, tylko żelazo dosyć niskie ale jeszcze w normie, bo ponoć anemicy mają takie problemy jak my...Dodam, że moje problemy z sennością ujawniły się po 20 roku życia Odpowiedz Link Zgłoś
nefrii Re: Ciagłe zmęczenie 01.08.06, 22:23 ja niestety mam to samo cisnienie nigdy nie przekraczajace 100, temperatura ciala nizsza prawie o jeden stopien, lodowate dlonie i stopy (takze latem) i to ze nawet w takim upal jak dzis, moglabym przy zaslonietych roletach przespac caly dzien i noc rowniez bez problemow, juz nawet kawa nie dziala, a wyjscie na tzw swieze powietrze przynosi ulge na 5 minut, znajomi sie ze mnie smieja ze zachowuje sie jakbym byla po 60tce, wiadomosci i lulu Odpowiedz Link Zgłoś
nefrii Re: Ciagłe zmęczenie 01.08.06, 22:24 aa do 14 nie potrafie spac, kiedy nikt mi nie przeszkadza budze sie zwykle ok 11 ale juz po ok pol godziny chce mi sie znowu spac Odpowiedz Link Zgłoś