Dodaj do ulubionych

Coś wyleciało!!! Przerażające - pomocy! DO GIN!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 20:37
Witajcie, może zacznę od początku.
W maju mmmocno się przeziębiłam (łącznie z przeziębieiem pęcherza) - dostałam
dość silny antybiotyk. Po ok 2 tygodnach ponownie zaczął mnie boleć pęcherz -
kupiłam UROSEPT i objawy po około 2 dniach ustąpiły. Potem znów sie
pojawiły - więc poszłam do lekarza i zbadałam mocz - wynik wzorcowy, ale Pani
doktor stwierdziła, że może to coś z cewką i dała FURAGIN. Po skończonej
kuracji ponownie po około 2 tygodniach pojawiły się objawy, jak przy
przeziębieniu pęcherza (nasilały sie po około 2 dniach po stosunku). Udałam
się do ginekologa, który zbadał mnie, zrobił usg i cytologię i powiedział od
razu, gdy tylko objaśniłam objawy - że wie, co mi dolega. Dostałam tabletki
doustne (niestety nie pamiętam nazwy - ale brało sie 4 od razu = całe
opakowania i kosztowały około 1,80zł) i dopochwowo Albothyl, który miałam
stosować raz na ttydzień.
Zaniepokoił mnie fakt, że wynik cytologii, który dostałam po tygodniu
wyszedł "nieczytelny" i miałam w planach wizytę u ginekologa (-był to piątek
popołudniu), dalej stosując się do jego zaleceń i wkładając tabletki co 5-7
dni. Po tygodniu jednak obudził mnie ból brzucha w środku nocy i okzazało
się, że zaczęłam plamić, że nie wspomnę o bólu przy siusianiu... - to było w
ostatni piątek. Znów poszłam do ginekologa - tym razem innego. Lekarz
wysłuchał wszystkiego, pobrał wymaz. Stwierdził że wg niego to grzybica,
której nabawiłam się wskutek wyjawienia organizmu przez antybiotyki, a fakt,
że leczyłąm sie tylko ja, a mój partner nie - sprawiał, że leczenie mogło nie
przynosić skutków. Lekarz przepisł mi doustnie FLUMYCON (dla mnie i partnera)
oraz dopochwowo CLOTRIMAZOL i irygacje z TANTUM ROSA. Dziś odebrałam wyniki
wymazu - jedyne bakterie, jakie tam zię znalazły to "bardzo duża ilośc
lactobacillus" - lekarz powiedział, że to te dobre bakterie, więc sam nie
rozumie, skąd u mnie takie dolegliwości. Zalecił brać dalej przepisane leki i
przyjśc do kontroli po miesiączce.
Przed chwilą zrobiłam irygację TANTUM ROSA i mao nie zemdlałam - z pochwy po
tej irygacji wyleciał mi jakby kawał skóry...!!! Czy to normalne? Czy to może
być jakiś obumarły naskórek, lub cos takiego??
Nigdy nie miałam żadnych kobiecych dolegliwości, mam 25 lat, chodzę do
ginekologa regularnie co 6 miesięcy...

CO TO MOŻE BYĆ???
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Coś wyleciało!!! Przerażające - pomocy! DO GI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 20:55
      nie martw sie , mnie tez cos takiego wylatuje co jakis czas przy kapieli, wiec sama nie jestes, ale poczekam na wyczerpujaca odpowiedz, bo tez, mnie ciekawi co to.smile
      • Gość: przerażona Re: Coś wyleciało!!! Przerażające - pomocy! DO GI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 21:00
        Własnie oszperałam w necie i znalazłam na lekka.pl, że dziewczyny często mają
        takie"niespodzianki" po stosowaniu Albothylu. Szkoda tylko, że lekarz, który mi
        to przepisał nie uprzedził o tym...
        • aaaniula Re: Coś wyleciało!!! Przerażające - pomocy! DO GI 20.07.13, 08:29
          Może ginekolog uznał, że potrafisz czytać i skusisz się na lekturę ulotki. Tam jest wszystko napisane.
      • the_kami Re: Coś wyleciało!!! Przerażające - pomocy! DO GI 29.08.06, 21:15
        To chyba nie jest normalne, tak szczerze mówiąc...
        Wyłączając przypadki po stosowaniu Albothylu.
        • koofel Re: Coś wyleciało!!! Przerażające - pomocy! DO GI 29.08.06, 21:25
          Witam.Brałam Albothyl.Też zrobił się mi kożuch i to taki że gin.czyścił mi
          pochwę taką dziwną chochelką.Byłam przerażona.Wytłumaczył mi że jednym wypada
          to samo a innym musi pomóc lekarz.Kuracja była skuteczna.
      • aaaniula Re: Coś wyleciało!!! Przerażające - pomocy! DO GI 20.07.13, 08:30
        Jeśli wylatuje Ci "takie coś" a nie brałaś tego leku to lepiej idź do ginekologa....
    • Gość: justy Re: Coś wyleciało!!! Przerażające - pomocy! DO GI IP: 213.241.34.* 29.08.06, 21:34
      po albothylu to normalne.
      • Gość: wystraszona Re: Coś wyleciało!!! Przerażające - pomocy! DO GI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 17:38
        Ojejku! ale sie wystraszyłam, też to stosuję (albothyl) i teraz się naprawdę
        boję tego czegoś co może być skutkiem ubocznym kuracji sad
        • emilia_a Re: Coś wyleciało!!! Przerażające - pomocy! DO GI 30.08.06, 17:48
          > Ojejku! ale sie wystraszyłam, też to stosuję (albothyl) i teraz się naprawdę
          > boję tego czegoś co może być skutkiem ubocznym kuracji sad

To nie jest skutek uboczny kuracji tylko jej właściwe działanie. Albothyl usuwa
          zbędną tkankę - martwiczą lub chorobowo zmienioną z szyjki macicy. Ulotka
          naprawdę nie gryzie.
        • Gość: sisi Re: Coś wyleciało!!! Przerażające - pomocy! DO GI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 17:49
          spokojnie wystraszonasmile to nie jest niebezpieczne dla zdrowia. tez stosowalam
          albothyl. tem mi cos takiego wylecialo i wszystko jest ok.
        • shady27 Re: Coś wyleciało!!! Przerażające - pomocy! DO GI 24.09.06, 21:24
          jezuuuu zapisze sobie nazwe tego leku i bede w razie kija a marchewki pamietac ze cos takiego moze byc...zreszta jak we wtorek bede u gina to sie dowiem
    • sasza2004 Re: Coś wyleciało!!! Przerażające - pomocy! DO GI 30.08.06, 17:52
      Kilka lat temu leczyłam Albothylem nadżerkę, ginekolog uprzedził mnie o tym, że
      będą "schodziły" takie białe płatki itp. i zalecił stosowanie wkładek lub
      podpasek w zależności od potrzeb. Faktycznie wyglądało to niefajnie, ale się
      skończyło wraz z zakończeniem leczenia, a lek pomógł. Pozdrawiam.
      • Gość: xyz Re: Coś wyleciało!!! Przerażające - pomocy! DO GI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 18:57
        no dobra, nadzerka, leki, ale ja np nie lecze sie, nadzerke mialam wykryta kawal czasu temu,stosowalam lek na uplawy, a obecna gin (podczas badania,3 tygodnie temu) nic nie stwierdzila-> tzn czy mam nadzerke, a to mi wylatuje juz jakies 4 miesiace, nie zawsze, i pomiedzy miesiaczkami
    • Gość: przerazona Re: Coś wyleciało!!! Przerażające - pomocy! - CD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 09:58
      Minął już kawałek czasu. Stosowałam leki przepisane przez lekarza (clotrimazol
      dopochwowo, irygacje z tantum rosa, lactovaginal). Dałam też tabletkę swojemu
      partnerowi (flumycon) - wszystko tak, jak kazał mi lekarz i co?? I... Ostatni
      stosunek miałam tydzień temu, a od wtorku plaię, a tam w środku znów szczypie
      mnie wszystko - ciężko to wytrzymać. W domu miałam jeszcze Gynalgin, więc
      postanowiłam to wkładać do wizyty u lekarza, ale wiem doskonale, że to nie jest
      wyjście... Jednak - nie mogę przecież tylo leżeć w łóżku, a ten lek przynosi mi
      ulgę. Sama już nie wiem, co mi może być???? Czy może któraś z Was miała
      podobnie??
      • martyna1985 nie wyjawienia tylko wyjałowienia organizmu!!:) 24.09.06, 19:26
        pozdrawiam
        • bibi.mal Dziewczyna ma problem, a Ty się słowek czepiasz?? 24.09.06, 21:15
          Naprawdę nie rozumiem - po co pisać takie rzeczy??
      • mmena Re: Coś wyleciało!!! Przerażające - pomocy! - CD 25.09.06, 11:07
        Niech twoj chlopak zrobi analize moczu. Moze cie zarazac i masz zapalenie
        pecherza. Moze tez zrobic analize nasienia.
      • imbirka Re: Coś wyleciało!!! Przerażające - pomocy! - CD 30.09.06, 14:25
        To twoje leczenie to jakoś po omacku jest prowadzone. Nie ma sensu zapisywać
        żadnych leków bez posiewu i antybiogramu. Na Twoim miejscu zrobiłabym posiew z
        szyjki macicy (przed nie stosowała zadnych leków dpochwowych ani irygacji) oraz
        posiew moczu. Dostaniesz czarno na białym informację, czy sa to bakterie, czy
        grzyby i na jaki antybiotyk wrażliwe. Nie od rzeczy byłoby zbadanie partnera
        (posiew z moczu i nasienia). Poza tym duzo kwasnych pokarmów, vit. C, tabletki z
        żurawiną, odstawić białe pieczywo i słodycze. Irygacji bym zaprzestała. Sprawdź
        czy nie uczula Cie i nie podrażnia plyn do higieny intymnej. Jesli nawroty masz
        po seksie, to być moze masz podraznienia, które łatwo atakuje infekcja (zadbaj o
        nawilżenie pochwy).
    • Gość: monika trzeba czytać ulotke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 11:10
      w ulotce jest opis mozliwosci schodzenia kawalkow obumarlej tkanki, lekarz nie
      musi czytac z pacjentka ulotki...
    • Gość: kajaja Re: Coś wyleciało!!! Przerażające - pomocy! DO GI IP: *.volta.net.pl 25.09.06, 16:10
      Nie martw sie!!! Tez stosowalam Albothyli miałam dokładnie to samo co Ty- znaczy
      coś mi wyleciało!!!Jak sie okazalo ten lek nie rozpuszcza sie calkowicie w
      pochwie tylko po jakim czasie poprostu wylatuje!!!Tak wiec bez obawy- to żadna
      część Ciebiesmile)
    • Gość: lupilu Re: Coś wyleciało!!! Przerażające - pomocy! DO GI IP: *.torun.mm.pl 20.07.13, 00:11
      to po kuracji albohyle czy jak to się nazywa. ja miałam okakowanie 6 globulek zużyłam 3 brałam co dzień potem miałam zamiar brać co drugi bo tak było na ulotce ( stronę leku znalazłam w ineternecie jako nowoczesny lek na różne dolegliwości w tym upławy któe mnie męczyły. po 4 dniach poczułam że coś wyszło z pochwy. myślałam napoczatku że może to okres na który czekałam się zaczoł ale miałam wkładkę wiec stawierdziłam ze pomaszerująę do łazienki. okzało się że wyszedł zrolowany wielki biały płat skóry. normalnie ogromny. w formie takiej grudki. wiecej tego nie brałam. to ponć normalny objaw. sprzawdze czy to było normalne jak pójde do ginekologa narazie jakoś nie miałam okazji.
      • Gość: jakajakaja hahahahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.13, 00:58
        O matko ale sie usmialam czytajac ten post 'przerazonej' hahahahahah
        Tak jest jak sie nie czyta ulotek niestety wink
        AA dlaczego biedne dziewcze lezy w lozku majac grzybice pochwy to juz nie potrafie zrozumiec big_grin
        • ach_dama_byc_z_kanady Re: hahahahahaha 20.07.13, 04:17
          zawsze mowie - jak sie ma nawracajace infekcje pecherza to trzeba sprawdzic czy sie nie ma
          chlamydii.

Minnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka