Dodaj do ulubionych

kolposkopia

26.09.06, 13:39
czy któraś z Was miała robione takie badanie i gdzie w Wawie najlepiej je wykonać?
Obserwuj wątek
    • aga55jaga Re: kolposkopia 26.09.06, 14:28
      ja miałam - oglądanie szyjki pod mikroskopem, niezbyt przyjemne (ale to sfera
      psychiczna), niezbyt bolesne. Kolposkopia określa ewentualne miejsca do
      pobrania wycinków na histopatologię
      • monika451 Re: kolposkopia 26.09.06, 15:01
        dzieki za info,
        mam wyznaczone te badanie dopiero za 3 miesiące, w ramach NFZ-u.
        trochę długo. chciałabym zrobić je wczesniej nawet odpłatnie ale dzwoniłam juz w
        kilka miejsc i nie wykonują takiego badania. a Ty gdzie je miałaś wykonywane?
        • aga55jaga Re: kolposkopia 26.09.06, 22:42
          no nie Wawie - wystarczy że wklepiesz w google np kolposkopia Warszawa a dużo
          ci znajdzie. Może coś ci to pomoże

firmy.pkt.pl/slowo/kolposkopia_a29scG9za29waWE=.html
      • Gość: gop Re: kolposkopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 20:03
        niebolesne. nieprzyjemne w ten sam sposob, co zwykle badanie wziernikiem. nie
        ma sie czego bac. popros o dokladny opis, tak zeby w razie watpliwosci moc
        skonsultowac go z innym lekarzem
    • Gość: ANKA Re: kolposkopia IP: *.fso-sa.com.pl 27.09.06, 08:16
      Miałam robioną kolonoskopię w ubiegłym roku w lipcu w szpitalu bródnowskim,
      więc tak nie masz czego się bać na forum trochę straszą jakieś znieczulenia ja
      żadnych nie miałam wszystko widziałam nie jest to przyjemne ale da się przeżyć
      jeśli miałabym wybierać drugi raz między gastroskopią którą robiono mi 5 razy a
      kolonoskopię 1 raz zdecydowałabym się na kolonoskopię mimo że gastroskopię za
      każdym razem zmieczulano mi do kolonoskopi przygotowałam się sama w szpitalu
      już tylko na łóżko ok 10 min i po strachu żadnych zastrzyków znieczulających w
      badaniu brał udział lekarz i pielęgniarka bardzo przyjemni ludzie wszystko z
      Funduszu jeśli masz jakieś pytania to pisz pozdrawiam
      • kropka.nad.zet ale nie chodziło o kolonoskopię :D 27.09.06, 11:44
        tylko o kolposkopię
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka