Dodaj do ulubionych

Prywatna opieka medyczna-CO WYBRAć? (firma)

IP: *.crowley.pl 12.01.07, 09:35
Szef zaproponował wykupienie "pakietu lekarskiego" dla pracowników naszej
firmy w jednej z prywatnych placowek (medicover, lim, elmed, damian) - oferty
wyglądają bardzo podobnie i stąd moje pytanie: może ktoś z Was ma kontakt z
lekarzami pracującymi w tych klinikach i może cos polecić? a może ktoś ma
wykupiony pakiet przez firmę? Dodam, że chodzi o Warszawę. Chciałabym, aby w
cenie były nie tylko wizyty (np u internisty, gin, itd) ale tez np badania
laboratoryjne. Z góry dzięki za pomoc smile
Obserwuj wątek
    • Gość: marta Re: Prywatna opieka medyczna-CO WYBRAć? (firma) IP: *.chello.pl 12.01.07, 14:47
      nie wiem czy w gre wchodzi rowniez lux med ale jesli tak to o tym moge sie
      wypowiedziec. moja mama ma tam wykupiony pakiet. w cenie pakietu wizyty u
      lekarzy(prawie wszystkich), i caly szereg badan. i to jest cos co mama chwali
      sobie najbardziej. Badania są robione szybko i na naprawde dobrym sprzecie. na
      przyklad malutka wada serca ktora zostala u mamy wykryta wlasnie w LUX
      Medzie-okazalo sie ze w panstwowym szpitalu na starym sprzecie w ogole nie bylo
      by jej widac. wiec tam przebadac to sie naprawde mozna. Od stop do glowwink
      jesli chodzi o lekarzy natomiast to roznie to bywa. czasem zachowują sie jak z
      panstwowej przychodni...czasem kiepscy znich specjalisci...niestety. no ale na
      kogos dobrego tez mozna trafic.
    • babe007 Re: Prywatna opieka medyczna-CO WYBRAć? (firma) 12.01.07, 16:08
      Stosunkowo niedawno robiliśmy porównanie ofert (i cenowe i "zawartościowe")
      warszawskich prywatnych firm medycznych. Wyszło nam, ze najlepszy jest LIM. Ale
      to moze dlatego, że jesteśmy ich klientem juz od dawna i mamy lepsze ceny?
      • Gość: erta Re: Prywatna opieka medyczna-CO WYBRAć? (firma) IP: *.chello.pl 12.01.07, 20:02
        Pewnie od dawna nie zaglądałas do cennika LIM-u, w innych miastach owszem może
        są konkurencyjni ale nie w Warszawie. Rejestratorki jak "księżne" czują się
        ważniejsze od lekarzy, to samo pielęgniarki. Atmosfera niezbyt ciekawasad.
        Dr,Dynowski za wizytę 200zł, to nie koniec bo wymaga badań hormonalnych a one
        też kosztują. Dla indywidualnego pacjenta to spora suma.Radzę się zastanowić nad
        wyborem aby nie żałować.
    • lemiwawa polecam LIM 18.01.07, 19:38
      polecam LIM, i nie zgadzam się z wypowiedzą poprzedniczki. Miła i fachowa
      obsługa. Badania laboratoryjne i nietylko można zrobić, wynik w zależności od
      rodzaju bad. (bad. krwi)jest po 19-tej tego samego dnia. To za jakie badania
      płacisz, zależy tylko od tego, jak wynegocjuje to firma wykupując abonament. Ja
      mam z firmy męża, i za większość badań hormonalnych nie płacę, ale za pewne
      hormony tak. Za bad. krwi, USG, Rentgen, bad. dna oka. nie płacę.
    • Gość: agata Re: Prywatna opieka medyczna-CO WYBRAć? (firma) IP: *.acn.waw.pl 08.02.07, 16:17
      Dzięki smile W końcu stanęło na medicover i abonamencie w ktory wliczone są wizyty
      u wszystkich lekarzy i badania. Dzisiaj był pierwszy kontakt z lekarzem - jak na
      razie wrazenia ok smile
    • Gość: ania Re: Prywatna opieka medyczna-CO WYBRAć? (firma) IP: *.lublin.mm.pl 08.02.07, 17:18
      LUXMED. ale nie ma go na Twojej liście
      • 5_monika Re: Prywatna opieka medyczna-CO WYBRAć? (firma) 08.02.07, 17:57
        no właśnie ja muszę wybrać między Luxmed a Falc.
        Nie wiem jak jest z badaniami np. tomografią, czy trzeba wyprosić wszystko u
        lekarza, czy nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka