Dodaj do ulubionych

Helicobacter pylori

IP: *.tpnet.pl 13.03.07, 10:03
Czy ktoś moze mi podać dokładne składniki i proporcje mikstury Słoneckiego?

Nie jestem w stanie przejść leczenia antybiotykowego gdyż jestem uczulona na
penicylinę...Zastanawiam się jak sobie radzą z tą bakteria osoby , które się
leczyły i niestety się nie wyleczyły , jakie mają sposoby na bólsad
Obserwuj wątek
    • Gość: zaraz_zaraz Re: Helicobacter pylori IP: 62.121.129.* 13.03.07, 10:29
      Żeby eradykować H. pylori nie musi się brać antybiotyków z grupy penicylin - są
      inne możliwości.
      Żadne mikstury nie likwidują infekcji.
    • Gość: asia Re: Helicobacter pylori IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 12:48
      www.bioslone.pl/mikstura
      • Gość: minka Re: Helicobacter pylori IP: *.tpnet.pl 13.03.07, 14:35
        No podobno sa tylko 2 grupy antybiotyków , które likwiduja te bakterie 1.Amotaks
        w zestawieniu z drugin innym antybiotykiem i jestem na niego uczulona i to
        bardzo silnie!sad 2.Metronidazol tez w zestawieniu z innym antybiotykiem i na
        niego równiez jestem uczulona.
        • Gość: zaraz_zaraz Re: Helicobacter pylori IP: 62.121.129.* 13.03.07, 17:39
          Są możliwości leczenia bez amoksycyliny. Co na to lekarz? Czy w ogóle widzi
          konieczność leczenia?
          • Gość: minka Re: Helicobacter pylori IP: *.tpnet.pl 13.03.07, 19:32
            No wiesz ja się nie znam na lekach i rodzajach antybiotyków.Gastrolog kazał mi
            koniecznie przejść to leczenie bo mam dolegliwości bólowe , i podjełam te probę
            choć jestem uczulona na penicylinę , lecz po 2 dnich dostałam silnego zatrucia
            miałam zawroty głowy i wymiotowałam pół dnia , na izbie przyjęć kazali odstawić
            ten antybiotyk.
            Drugi zestaw przepisał mi internista (bo gastrolog przyjmuje u nas tylko co 2
            tygodnie)i po nim dostalam wysypki , prosiłam o zmianę leku i internista
            powiedział że nie ma innych antybiotyków na Helicobacter jak tylko te dwa ,
            które mnie uczulają...więc trochę mnie to załamało.

• Gość: zaraz_zaraz Re: Helicobacter pylori IP: 62.121.129.* 14.03.07, 08:24
              Spośród schematów leczenia pierwszego rzutu oba zawierają amoksycylinę
              (klarytromycyna + amoksycylina i amoksycylina + metronidazol) - antybiotyk z
              grupy penicylin, na który jesteś uczulona (nie wiem, co konkretnie dostałaś od
              rodzinnego, ale jeśli ten drugi schemat podstawowy, to trochę to było w Twoim
              wypadku bez sensu). Ale jest jeszcze leczenie starsze, bardzo skuteczne, ale
              normalnie stosowane w drugiej kolejności, bo u nieuczulonych osób wywołuje
              więcej skutków ubocznych, ale dla osób uczulonych może okazać się bez porównania
              korzystniejsze (nie zawiera antybiotyków z grupy penicylin). Na Twoim miejscu
              wróciłabym do gastrologa i zapytała, co dalej - być może uzna, że to leczenie ma
              sens, a może uzna, że należy to leczyć objawowo - nie zawsze eradykacja H.
              pylori jest konieczna.
              W międzyczasie możesz sobie stosować jakieś metody alternatywne, ale to nie są
              metody, które by miały udowodniony jakikolwiek wpływ na leczenie (chociaż część
              z nich może łagodzić objawy). No i bądź ostrożna - "cudownych środków" jest w
              internecie mnóstwo, nie wszystkie są nieszkodliwe.
    • Gość: minka Re: Helicobacter pylori IP: *.tpnet.pl 14.03.07, 09:09
      Teraz biorę zestaw Fromilid + Metronidazol ale mnie troche uczula.I myślałaam o
      przerwaniu , bo jednak alergia to nie zarty.
      • Gość: zaraz_zaraz Re: Helicobacter pylori IP: 62.121.129.* 14.03.07, 09:19
        Ani jeden ani drugi antybiotyk nie należy do penicylin. Nie wiem, co to znaczy
        "trochę uczula" - nie będę Ci dawała rad na odległość. Poza tą, żebyś się
        skonsultowała ze swoim lekarzem i z jego pomocą rozważyła, co daje większą
        korzyść - kontynuowanie terapii (jeżeli lekarz uzna, że przy Twoich objawach
        ubocznych jest to bezpieczne - antybiotyki, o ile wiem, bierze się góra 2
        tygodnie) czy odstawienie, próba zamiany leczenia na jeszcze inne
        przeciwbakteryjne, czy próba leczenia objawowego - to wszystko ma swoje za i
        przeciw w zależności od tego jakie właściwie masz objawy, jakie są wyniki badań
        dodatkowych, jakie konkretnie są skutki uboczne terapii i nie nadaje się do
        rozważania na forum internetowym.
        Powodzenia.
        • Gość: minka Re: Helicobacter pylori IP: *.tpnet.pl 14.03.07, 10:20
          No Internista mnie zna juz dobrze bo leczy mnie od wielu lat i zna moja
          wrażliwość na różne antybiotyki(najbardziej to na penicylinę,ale nie tylko)i był
          troszkę zaskoczony ze gastrolog przepisał leczenie antybiotykiem tylko na
          podstawie wyników badań krwi , a nie zrobił najpierw gastroskopii z pobraniem
          wycinka do badania , a pózniej ewentualne antybiogramu.
          Moze zrobił to na podstawie obiawów(bólu żołądka)...sama nie wiem.

Internista zaleca odczekanie miesiąć , zrobić gastroskopie i dokładnie sprawdzić
          wynik ale z wycinka pobranego podczas badania.

Kazał sprobować stosować te antybiotyki ,ale jak poczuje obiawy alergologiczne
          to odstawić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka