pytajaca1 02.11.03, 15:01 Dziewczyny, jak czesto macie zapalenia pochwy i co robicie (oczywiscie oprocz wizyty u lekarza)? Moze sa jakies domowy sposoby na to swinstwo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pytajaca1 Re: prosze o rade....... 02.11.03, 18:59 Czy moze ktos mi udzielic rady? Odpowiedz Link Zgłoś
sanis Re: prosze o rade....... 02.11.03, 23:11 Szkoda, ze tak mało napisałaś o sobie. Możliwe,ze masz nadzerkę, lepiej sprawdzić u ginekologa, zrobić cytologię. Zwróc uwage, czy nie uczula Cię płyn do higieny intymnej (ja np. nie mogę używać nowej zielonej serii z Ziaji, chociaż niebieska dla mnie jest ok). Bardzo ważna rzecz to proszek lub płyn do prania, w którym pierzesz bieliznę. Czasami źle wypłukana odziez także może uczulać (lub płyn do płukania). Póki co kup sobie Lactovaginal, który odbudowuje sluzówkę pochwy i ładnie leczy. Możesz także zastosować miejscowo Clotrimazolum krem. Jeśli ostatnio leczyłaś sie antybiotykami, to mogły one spowodować zaburzenie flory bakteryjnej w tym miejscu. Polecam jogurty do picia + powyższe zalecenia. Życzę powrotu do zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
pytajaca1 Re: prosze o rade....... 02.11.03, 23:18 Dziekuje ci sanis, za odpowiedz.Sproboje opowiedziec dokladniej.Po kazdym stosunku (partner zaklada prezerwatywe na poczatku) mam zapalenie (zaczerwienienia, uplawy, moje miejsca intymne sa nabrzmiale i spuchniete). Leczylam sie wszystkimi mozliwymi lekarstwami, nie mam juz sily. Co miesiac chodze do ginekologa i dostaje leki, ale to pomaga do pierwszego stosunku, po stosunku znow mam zapalenie.Dodam ze mam jednego partnera (jest moim pierwszym i jedynym).Nie wiem czy ja bede kiedykolwiek zdrowa? Czy te zapalenia uda sie wyleczyc? Jakie badanie pozwola wykryc przyczyne tych zapalan?Dziekuje z gory za rady i odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sanis Re: prosze o rade....... 02.11.03, 23:24 Hmmmm, mnie uczulała prezerwatywa i musiałam zrezygnować z takiego zabezpieczenia, z czego mój partner był niezmiernie zadowolony Troche to dziwne, że ginekolog nie potrafi Ci nic doradzić... Moze trzeba go zmienić na lepszy model ???? PA sanis Odpowiedz Link Zgłoś
sanis Re: prosze o rade....... 02.11.03, 23:26 Chciałam powiedzieć, że ów partner to mój dzisiejszy mąż Odpowiedz Link Zgłoś
pytajaca1 Re: prosze o rade....... 03.11.03, 14:57 Ten moj partner- to jest moj maz.On tez chyba nie narzekalby gdybym zaczela brac pigolki antykoncepcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
la_lunia Re: prosze o rade....... 03.11.03, 15:06 zajrzyj tutaj moze niekoniecznie to to samo o czym piszesz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=8762366 ale poczytac warto Odpowiedz Link Zgłoś
sorellka Re: prosze o rade....... 03.11.03, 17:06 Jeśli zapalenie występuje po stosunku to prawdopodobne że spowodowane jest ono grzybicą.Musicie się oboje przeleczyć i powinno być ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek10 Re: prosze o rade....... 07.11.03, 19:06 Mnie na grzybice po 4 latach pomogły ogórki kiszone, kapusta kiszona, unikanie słodyczy i leki-nie pamietam jakie bo brałam ich dużo dawniej. Nowa pani ginkolog kiedy było lepiej ni faszerowała mnie lekami bo lepoej nie wytrawić naturajnych bakterii i pałeczek kwasu mlekowego. A leczenie ostre to do siebie ma. Dopóki mi zależało żeby się wyleczyć, nie mogłam, póxniej objawy nie były juz tak uciążliwe i wtedy się udało, przez pół roku cieszyłam się zdrowiem. teraz znów mam podejrzenie początków grzybicy (upławy i swędzenie-dawno tego nie miałam) i wezmę robine pigułki, jeśli nie pomogą to Gynoxin (mocniejszy) jeśli dalej będzie problem-ginekolog kieruje mnie na badania, bo widzi co się dzieje. Nieprawda, że tego się nie da wyleczyć. Moja pani doktor powiedziała, że u jednej z jej pacjentek to WIRUS powodowal te wszystkie stany zapalne. Zasugeruj, żeby Cię przebadali pod tym kątem... Noś spódniczki, latem po domu biegaj nago. Po 25 roku zycia się poprawia.Dobry jest TANTUM ROSA (dość drogie), Vagical na lekkie stany zapalne. Jeśli przestanie dokuczać-nie smaruj się na zapas wszystkim. Pij maslankę i zamiast Lactowaginalu podmywaj się nią (taniej i naturalnie, po co wydawac na leki, które nie są konieczne a kosztują w sumie przy tak długim leczeniu...eh lepiej nie liczyć) Odpowiedz Link Zgłoś