Gość: chudne:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 10:36 fajny pomysl z grejfrutami odchudzam sie juz dlugo i schudlam ponad 7 kilo w trzy miesiacie tylko bedac na diecie i przy braniu formoline a grejfruty sa baaardzo dobre Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eh Osły, osły, osły.... IP: *.fabiankeil.de 19.03.09, 13:19 A po jaką cholerę komuś białko zwierzęce????? Żyję bez niego od 30 lat i wyglądam młodziej o dziesięć. Nie mówiąc już o tym, że od czasu, kiedy zaprzestałem jeść mięcho przestałem chorować. Jedno pytanie do autora....a czym się różni "białko zwierzęce" od innego białka, tego nie zwierzęcego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LuriTuri Re: Osły, osły, osły.... IP: *.ap.siedlce.pl 06.05.09, 20:29 To ja Ci powiem. Niedouczeni twierdzą, że białko zwierzęce ma "wyższą wartość biologiczną" od roślinnego, bo jego zestaw aminokwasów jest bardziej podobny do naszego (zwierzęta są z nami bliżej spokrewnione niż rośliny). Ale przecież białko ulega całkowitemu strawieniu i musimy sobie z aminokwasów sami złożyć je od nowa. Więc żadna różnica, czy one pochodzą ze świni, czy z ryżu+fasola. Łączenie pokarmów roślinnych dostarcza kompletu aminokwasów egzogennych. Zresztą normy spożycia białka przyjęte w oficjalnej dietetyce są na wszelki wypadek zawyżone. Też uważam, że te zalecenia dotyczące spożycia białka zwierzęcego to bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Osły, osły, osły.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 14:25 Gość portalu: eh napisał(a): > A po jaką cholerę komuś białko zwierzęce????? > Żyję bez niego od 30 lat i wyglądam młodziej o dziesięć. Nie wiem po jaką. Ja spożywam, bo tak się jadało u mnie w domu. I też wyglądam na 10 lat mniej. Więc to chyba nie ma wpływu na lepszy wygląd, co? Odpowiedz Link Zgłoś
pannadygotka Re: Grejpfrut dobry na odchudzanie 19.03.09, 14:13 no widzisz? a badani schudli tyle samo bez brania Twoich cudownych tabletek i co Ty na to? <lol2> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Grejpfrut dobry na odchudzanie IP: 91.104.80.* 19.03.09, 15:42 Skuteczność samych owoców potwierdzam-tylko owoców. Odpowiedz Link Zgłoś
cama077 Re: Grejpfrut dobry na odchudzanie 19.03.09, 17:51 wszystkie kolory tak samo smakuja? ja jem sporadycznie tylko czerwone bo nie wiem jak pozostałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to zalezy Re: Grejpfrut dobry na odchudzanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 21:16 fioletowe są nieco kwaskowate, natomiast niebieskie - sa za słodkie Odpowiedz Link Zgłoś
o.bywatel Re: Grejpfrut dobry na odchudzanie 06.05.09, 17:33 Czerwone są najsłodsze. Najlepsze te z Florydy, gorsze hiszpańskie i tureckie. Grejpfruty żółte (lub nazywane często białymi) są dużo bardziej gorzkie, ale dla kogoś kto lubi "goryczkę" - też są o.k. Najlepiej pozbawiać je albedo (jest trochę zabawy ale smakowy efekt - murowany)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Grejpfrut dobry na odchudzanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 11:18 Ja grejfruty jem na kolację. Rano zawsze dwie kanapki. Obiadu sobie nie odmawiam, raczej coś porządniejszego lubię zjeść. Przed obiadkiem łykam dwie formo i po grzeszku Odpowiedz Link Zgłoś
easy-anka71 Re: Grejpfrut dobry na odchudzanie 22.03.09, 11:26 a co to sa te formo? nie mam pojecia co wy jadacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lillyd Re: Grejpfrut dobry na odchudzanie IP: 80.51.87.* 23.03.09, 15:19 Jak sie czegoś nie wie to się instaluje google Odpowiedz Link Zgłoś
grebie Re: Grejpfrut dobry na odchudzanie 06.05.09, 20:41 W odchudaniu najważniejsze jest utrzymanie odpowiedniego bilansu energetycznego. Nie dajcie się naciągnąć na preparaty cud, bo takich nie ma! Sprawdzona recepta: 1. 5 lekkich posiłków dziennie (jeden do syta nie później niż 15)   a. ograbniczona ilość węglowodanów (ciemne pieczywo, najlepiej wyeliminować cukier   b. ostatni posiłek nigdy po 19! 2. Uprawianie wysiłku fizycznego o umiarkowej intensywności ale musi być długi (pływanie 1 h, spacer 2h, bieg 45 min)!!! 3. Odpowiedni masaż Dwa pierwsze punkty są bezwarunkowe a masaż jest uzupełnieniem oczywiście. Generalnie to tyle by zdrowo się odchudzic bez efektu Jojo. Życzę sukcesów w odchudzaniu! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Grejpfrut dobry na odchudzanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 14:06 Grejpfruty rzeczywiście wspomagają odchudzanie, ale połówka do każdego posiłku (zakładając, że spożywamy ich 5), to przesada! Dziennie powinno się jeść maksymalnie jeden owoc, bo większa ilość działa moczopędnie i podrażnia układ moczowy.. Grunt to umiar. Odpowiedz Link Zgłoś
cynamonika Re: Grejpfrut dobry na odchudzanie 18.08.09, 15:06 Ja z kolei słyszałam, że na podobnej diecie grejfrutowej można zniszczyć sobie trzustkę. Zgadzam się, umiar to podstawa! Odpowiedz Link Zgłoś
mika62 Re: Grejpfrut dobry na odchudzanie 18.08.09, 19:39 jak zwykle widze niezgodność mięsożerców z roślinożercami. Ja osobiście od 17 lat nie jem mięsa, czuje się bardzo dobrze, ale to nie znaczy,że potępiam tych co jedzą mięcho. Mój facet zajada jak trza mieso ja nie a i tak nam ze sobą dobrze. Co do grejpfrutów to zgadzam się ,że mają właściwości odchudzające tylko jeden minus to taki,że rozwalaja wątrobe i trzustkę więc wybór należy do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś