karola.55 24.01.10, 17:52 Witam, mam skierowanie na zabiegi do Kriokomory.Boję się tych zabiegów w temp.-160 stopni ....czy ktoś z forumowiczów korzystał z zabiegów leczenia zimnem i czy zauważył znaczącą poprawę??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
euzebio56 Re: Kriokomora 25.01.10, 16:18 Spokojnie. zabiegi zaczyna się od 1 minuty i stopniowo zwiększ się czas przebywania w komorze. Obsługa dokładnie podpowie jak się zachować. Jest uczucie zimna ale idzie wytrzymać. Brałem 10 takich zabiegów i było ok. Przed każdym wejściem pielęgniarka bada ciśnienie. Powodzenia. Przygotuj sobie nakrycie głowy, rękawiczki i strój kąpielowy. Odpowiedz Link Zgłoś
karola.55 Re: Kriokomora 25.01.10, 17:29 Dziękuję zawsze chyba jest najgorszy ten pierwszy raz...brrrr już mi zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: Kriokomora 25.01.10, 22:10 wg mnie to nie jakies panaceum i slusznie sie boisz. Gwaltowne oziebienie powoduje wyrzucenie duzej ilosci sterydow. W przypadku chorob autoimmunologicznych wiec moze to pomoc bo sterydy tam pomagaja, zapalenie tez moze zmniejszyc, natomiast moze znacznie pogorszyc jakies tam infekcje, ktore byc moze masz. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Kriokomora 26.01.10, 10:23 Spokojnie, nie denerwuj się. To super zabieg. Musisz tyko mieć ciepłe, najlepiej bawełniane, lub wełniane okrycie na nogi, ale takie, które zakryje ci nogi powyżej kolan. Ciepłe rękawice, i ciepłą czapkę, albo opaskę. No i oczywiście strój kąpielowy, im więcej odkrytego ciała tym lepiej. Przed wejściem do komory zakładasz tamtejsze drewniaki, i dostajesz maseczkę na usta. Pierwszy zabieg trwa 1,5 minuty, drugi 2 minuty, a dalsze 3 minuty. Temperatura w kriokomorze jest -120 stopni. Kriokomora działa korzystnie nie tylko na zwyrodnienia kostne, reumatyzm, fibromialgię, świetnie uodparnia. Ja korzystam z takich zabiegów 2 razy w roku. Nie choruję, nie mam problemów z górnymi drogami oddechowymi, a wcześniej nie wychodziłam z gabinetu laryngologa. Komora działa przeciwbólowo, i rozluźniająco na mięśnie. Dzięki komorze nie muszę za dużo zażywać leków przeciwzapalnych, przeciwbólowych i sterydów. Powodzenia karola.55 napisała: > Witam, mam skierowanie na zabiegi do Kriokomory.Boję się tych > zabiegów w temp.-160 stopni ....czy ktoś z forumowiczów korzystał z > zabiegów leczenia zimnem i czy zauważył znaczącą poprawę??? Odpowiedz Link Zgłoś
euzebio56 Re: Kriokomora 26.01.10, 17:05 A w jakim uzdrowisku będziesz korzystać z kriokomory. Mieszkam koło jednego z pięknych uzdrowisk w Polsce to Ci więcej napisze o niej. Aha jeszcze jedna uwaga - zabiegi dobrze wpływają na libido. Odpowiedz Link Zgłoś
karola.55 Re: Kriokomora 26.01.10, 19:01 Dziekuję za odzew...będę chodziła na zabiegi w Rudzie Śląskiej.Obawiam się chyba jak większość ludzi tego ogromnego zimna, i mam pytanie jak odczua się takie zimno, czy nie ma dreszczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: Kriokomora 27.01.10, 07:40 W ogóle się nie odczuwa zimna. Jestem zmarzlak, a nie było mi zimno wcale. Za to samopoczucie po krio- rewelacja i fizycznie i psychicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
karola.55 Re: Kriokomora 27.01.10, 11:52 Dziękuję,dzięki wam mam inne nastawienie do leczenia zimnem, poczytałam też trochę w internecie na ten temat i spotkałam się z samymi dobrymi opiniami- dużo ludzi korzysta z tych zabiegów i chwali ich skuteczność. Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: Kriokomora 28.01.10, 00:20 Zapewniam jednak, ze sa osoby bardzo zalujace tego, ze w ogole w to leczenie weszly, bo spowodowalo to duze pogorszenie w ich zdrowiu. Czyli jest to forma totolotka, albo pomoze albo zaszkodzi. Wiele innych metoda z nurtu alternatywnego to miecz obosieczny. W zabiegach kregarskich tez prawie rowny procent probujacych ulega poprawie co pogorszeniu po manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
grovana Re: Kriokomora 28.01.10, 15:50 No to Artur nas postraszyl.Ja tez wybieram sie na takie zabiegi - od 2 lutego. I mam nadzieje, ze wplyna pozytywnie na moje kolana i przestanie w nich chrupac.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karola.55 Re: Kriokomora 28.01.10, 16:58 Racja...Artur mnie również przestraszył...ja leczę się już 10 lat ( choroby laryngologiczne) i niestety nic nie pomaga,wiążę z tymi zabiegami duże nadzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: Kriokomora 29.01.10, 06:51 Zapewniam jednak, ze sa osoby bardzo zalujace tego, ze w ogole w to leczenie weszly, bo spowodowalo to duze pogorszenie w ich zdrowiu. Czy możesz podac Arturze jakieś konkrety- co leczyły te osoby i na czym polegało pogorszenie stanu? Bo przyznam, że po raz pierwszy słyszę taka opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
2zuz kriokomora 28.02.14, 16:59 ja miałam taki zabieg w Centrum Medycyny Sportowej w Warszawie i mi pomogło. Zimna nie czułam zbytnio Odpowiedz Link Zgłoś