sylwia.g21 02.12.10, 12:21 dostałam skierowanie na krio...nie znoszę zimna... macie jakieś doświadczenie w tym temacie.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moov Re: osteoporoza a kriokomora 02.12.10, 21:34 nie idz. leczenie zimnem jest wskazane w przypadku chorob reumatoidalnych. przy osteoporozie dobrze sprawdza sie zastosowanie cieplego blota, okladow itd. moov Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.g21 Re: osteoporoza a kriokomora 03.12.10, 10:04 no właśnie...a w dodatku mam czasami napady klaustrofobii...nie wiem jak duża ta komora..i drzwi zamknięte.. to po co lekarze dają...? Odpowiedz Link Zgłoś
moov Re: osteoporoza a kriokomora 07.12.10, 21:31 komora jest duza, moze pomiescic sie w niej nawet 15 osob. calosc zabiegu trwa zaledwie kilka minut:) moov Odpowiedz Link Zgłoś
cyriax Re: osteoporoza a kriokomora 07.12.10, 22:23 nie wiem czy dobrze zrozumiałem chcesz leczyć osteoporoze kriokomorą czy zastanawiasz sie czy nie jest ona przeciwwskazaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.g21 Re: osteoporoza a kriokomora 08.12.10, 14:27 nie chcę...lekarz mi zlecił zabiegi w kriokomorze... boję się zimna.. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.g21 Re: osteoporoza a kriokomora 08.12.10, 14:28 to lekarz chce leczyć osteoporozę kriokomorą... Odpowiedz Link Zgłoś
cyriax Re: osteoporoza a kriokomora 08.12.10, 15:44 sylwia.g21 napisała: > to lekarz chce leczyć osteoporozę kriokomorą... no to może zmień lekarza to tak jakby leczył przeziębienie zieloną herbatą :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: osteoporoza a kriokomora 08.12.10, 16:20 > to lekarz chce leczyć osteoporozę kriokomorą... Nie sądzę, aby tak Ci powiedział. Bo nic mi nie wiadomo aby kriokomora wyleczyła kogokolwiek z czegokolwiek. Lekarz chce po prostu sprawić, abyś poczuła się lepiej. Co do klaustrofobii to bym się zastanowił. Może same wymiary kriokomory nie są klaustrofobiczne, ale widoczność w niej jest fatalna, często widzisz tylko plecy osoby idącej przed Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.g21 Re: osteoporoza a kriokomora 11.12.10, 17:22 wszystkim dziękuję za wypowiedzi...decyzję podjęłam...nie idę Odpowiedz Link Zgłoś
moov Re: osteoporoza a kriokomora 13.12.10, 22:16 slusznie. choc raz to forum do czegos sie przydalo. pozdrawiam, moov Odpowiedz Link Zgłoś
moov Re: osteoporoza a kriokomora 13.12.10, 22:15 jej lekarz- najwyrazniej tak moov Odpowiedz Link Zgłoś
spector1 Re: osteoporoza a kriokomora 11.12.10, 20:09 W naukowej literaturze glownie polscy specjalisci probuja udowadniac zbawienne dzialanie kriokomory. Spector Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: osteoporoza a kriokomora 11.12.10, 21:10 Kriokomora dziala jako silny stymulant reakcji stresowej. Wydzielaja sie sterydy i hamuja reakcje zapalne w stawach. Ale sterydy nasilaja osteoporoze i pogarszaja ewentualne ukryte infekcje, ktore mozesz miec, wiec po co ci to? Odpowiedz Link Zgłoś