Dodaj do ulubionych

częste bóle głowy

21.11.10, 21:14
mój mąż ma częste bóle głowy prawdopodobnie to migrena robił wszelkie badania wyszły dobrze ale bóle są częste i mocne, czy ktoś zna może jakieś naturalne metody jak z tym walczyć no bo cały czas brać coś przeciwbólowego to niezdrowe..
Obserwuj wątek
    • minniemouse Re: częste bóle głowy 21.11.10, 23:34
      Pewnie ze niezdrowe ale czasem po prostu nie ma innego wyjscia.

a jaka terapie zaproponowali lekarze jak stwierdzili ze to migrena?

zapraszam na forum MIGRENA, trafisz po moich linkach.
      na poczatek koniecznie przeczytajcie LINKI POD NAGLOWKIEM FORUM - ABC migreny i o fazach migreny

Minnie
    • krey83 Re: częste bóle głowy 22.11.10, 09:28
      Neurolog zalecił leki standardowo tyle że jak je brał było ok ale jak przestał to znów zaczeły się bóle.. ale ile można brać takie leki..:( ktoś nam polecił bioenergoterapełte ale niestety to też nie pomogło..:( chociaż osoba która dała nam namiary też miała takie problemy i jej ten gościu pomógł..
      • wioleta203 Re: częste bóle głowy 16.05.13, 12:20
        Jeżeli neurolog zalecił branie leków to trzeba je brać tyle czasu dopóki bóle się nie zmniejszą lub nie zniknął całkowicie. Ja miałam szczęście w nieszczęściu trafić kilka lat temu na panią neurolog która już za 3 podejściem ustawiła mi leki tak że po roku ich brania migreny i napięciówki całkiem minęły. Musicie zmieniać leki neurologiczne dopóki nie traficie na te odpowiednie dla męża. W innym wypadku pozostaje tylko faszerowanie się przeciwbólowymi. Słyszałam tez że botox wstrzyknięty w mięśnie głowy hamuje migreny.
    • artur737 Re: częste bóle głowy 22.11.10, 10:25
      Jezeli to sa migreny to medycyna oferuje niewiele wiecej ponad lekami p/bolowymi.

Z dzialu medycyny alternatywnej warto sprobowac dwie rzeczy:

1. EFT (technika emocjonalnej wolnosci)
      2. Klawiterapia

Obie metody sa wzglednie tanie, tzn trzeba wzisc kilka zabiegow aby sie przekonac co moze kosztowac kilkaset zl.
      • krey83 Re: częste bóle głowy 22.11.10, 11:22
        ok, dzięki a czy Tobie lub komuś z otoczenia to pomogło?
        • artur737 Re: częste bóle głowy 22.11.10, 16:19
          Znam wiele osob ktore praktykuja jeden lub drugi sposob i robia sobie same te zabiegi, lub robi im ktos przyuczony w rodzinie.
      • wiedzma30 albo 22.11.10, 16:54
        Albo trzeba powalczyc z kandydoza...
        ja nie mam migren juz od ponad roku! Wczesniej 2-3 w tygodniu...
        • sanmarti Flunarizinum 22.11.10, 18:03
          Mi na migrene neurolog przepisal Flunarizinum, który ma za zadanie poprawic krązenie krwi w mózgu (jakos tak na chłopski rozum, lekarzem nie jestem ;)) brałam przez 2 miesiące, trochę sie polepszyło, przepisał mi także leki przeciwbólowe na migrene i kazał brac jak tylko zacznie bolec. Po kilku miesiącach wszystko sie uspokoiło, kiedyś bolala mnie głowa praktycznie cały czas, a teraz co jakis czas tylko i to taki ból na który nie musze brac tabletki bo da sie wytzrymac:)
          A czy z zatokami ma wszystko w porządku? Moją zmorą są zatoki i głowa wtedy tez boili tylko inaczej, ja już to rozrózniam ;)
          Dużo zdrówka zyczę
          • krey83 Re: Flunarizinum 22.11.10, 22:59
            z zatokami raczej nie ma problemów, dzięki wszystkim za odpowiedź wyczytałam również że może pomóc branie zestawu witamin, ziół albo zrobienie odpowiedniej mikstrury min. z ziół i wmasowywać w skronie jak zaczyna boleć
            • minniemouse Re: Flunarizinum 23.11.10, 00:12
              Jezeli to sa migreny to medycyna oferuje niewiele wiecej ponad lekami p/bolowymi.

swiete slowa,
              no sa jeszcze leki majace migrenom zapobiegac.
              do tego typu zalicza sie Flunarizin.
              obydwa rodzaje bierze sie juz do konca zycia. raczej.

Minnie
        • fionka21 Re: albo 16.05.13, 20:46
          >Albo trzeba powalczyc z kandydoza...,

albo boreliozą ;)
    • krakowskim_targiem Re: częste bóle głowy 24.11.10, 12:56
      przyjrzyj się lepiej temu co mąż pija na co dzień - sama miewałam paskudne migreny w okresie, gdy pijałam czerwoną herbatę pu-erh w ilościach około dwa litry na dobę. gdy ów płyn nieco ograniczyłam - bóle głowy minęły same :)
    • izabelcia1979 Re: częste bóle głowy 10.01.11, 12:20
      no własnie migrena powraca,przechodzi i powraca,ja radzę sobie delikatnymi środkami przeciwbólowym-etopiryna,pyralgina,zeby nie obciążać żołądka i staram się jak najrzadziej najgorzej jest w takie dni jak teraz-spluszczałe bo pogoda jest też dobijająca
    • goodman41 Re: częste bóle głowy 16.05.13, 13:05
      Przyczyna migreny jest przewaga ukladu sympatycznego w Centralnym Ukladzie Nerwowym (CUN). Trzeba doprowadzic do rownowagi uklad sympatyczny z parasympatycznym.
      Arkadie Zdrowia wykonuja te zabiegi aparatem pradow selektywnych.
      Wpisz w Google "zabiegi pradami selektywnymi" i znajdziesz w poblizu taka Arkadie Zdrowia.
    • 2margo00 Re: częste bóle głowy 16.05.13, 17:50
      Najlepszym sposobem na mogrene jest relaks.Najlepiej połozyc w zaciemnionym pomieszczeniu nogi dac wyżej pod katem45cencjusza i robić głebokie oddechy....Mozana tez tak sie relaksując właczyc spokojna muzykę np.dżwięk fal morskich,muzyke taka relaksacyjną mozna klupic w sklepach muzycznych.Pozdrawiam i zycze zdrowia-M.
      • goodman41 Re: częste bóle głowy 16.05.13, 23:12
        2margo00 napisała:

> Najlepszym sposobem na mogrene jest relaks.Najlepiej połozyc w zaciemnionym pom
        > ieszczeniu nogi dac wyżej pod katem45cencjusza i robić głebokie oddechy....Moza
        > na tez tak sie relaksując właczyc spokojna muzykę np.dżwięk fal morskich,muzyke
        > taka relaksacyjną mozna klupic w sklepach muzycznych.Pozdrawiam i zycze zdrowi
        > a-M.

Co to za pozycja pod katem45cencjusza? Czy tak teraz w szkole ucza dzieci pod katem45cencjusza? Nic dziwnego, ze po studiach mamy pelno cwiercinteligentow -gamoni i bezrobotnych magistrow.

• narfi Re: częste bóle głowy 17.10.14, 12:22
          >Nic dziwnego, ze po studiach mamy pelno cwiercinteligentow
          > gamoni i bezrobotnych magistrow.

...i nawiedzonych emerytow :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka