tom78mi
29.03.12, 12:32
witam wszystkichPanowie i panie mam pytanie?Moja sytacja jest taka,ze cos mi dolega ale nie wiem co?za kazdym dniem jest inaczej.Co dzien cos innego odczuwam i juz sam glupieje do kogo isc by nie wyjsc na debila.Moze to opisze.
Mam 33 lata.Sport zaden,hobby tez,praca dom,praca itp.wczesniej zero powaznych chorob,jakis czas temu 2-3 miechow grypka jelitowo-zoladkowa(przeszla po 3 dniach).
Na poczatku objawy laczylem z praca.Praca stojaca ,w ciaglym ruchu(brygadzista),no i tempo tez,stres raczej nie ale nerwy tak,na ludzi,ogolnie nie pokazuje norwow ale sa CZASEM wybuchy.Przewaznie tak pracuje przez 6 dni na tydzien a czasem nawet 14 dni na raz i 1 dzien przerwy.i znowu.W domu dzieciak 3 lata nie da usiasc,liczac czas na sen to ok 6 h z przerwami na mleko(dzieciak)
1.Ogolnie odczuwam zmeczenie,i nie wyspanie,nie moge odpoczac nawet ja spie 12 h.Mozliwa ciezka glowa,jakby zawroty,otepienie,slaba koncentracja.Calkowita niechec do wszystkiego.Bralem vitaminer i magnez+b6 nic sie nie zmienia.
2.W nocy jak spie a spie chyba normalnie nic nie odczuwam, moze czasem bol plecow,jakby zmiana pozycji spania i jest ok,jakby nadwyrezenie, a moze nerki. czasem musze w nocy wstac na siku. a czasem nie.Ogolnie plecy sa wrazliwe na zimno,cieply prysznic czy koc i od razu widac roznice.Raz boli wysoko jakby pod zebrami a raz nizej zaraz przy pasie po obu stronach.Bol nie jest mocny ,raczej mulacy,normalnie funkcjonuje ale cos tam odczuwam.Wczoraj np. poczule kilka razy krotkie uklucie wyzej z tylu.Wydaje mi sie ze czesciej biegam do wc na siusiu mimo ze pechcerz nie pelny ale juz mnie cisnie.Ostatnio podczas wyjazd autem na 70 km musialem 5 razy stanoc do wc(fakt w trasie wypilem napoj energetyzujacy) teraz np.jak sikam wiadomo do muszli to pojawia sie piana ,kiedys zauwazylem tez zmetnienie, i raz dziwny drazniacy kwasny zapach.Raz tylko
3.Ogolnie to jakis czas temu to kulo mnie wszedzie to w kolanie to w udzie,rece w glowie,plecach.Czeste bole glowy nad czołem skroniami,i z tylu nad karkiem nastepnego dnia ni nie ma.
Kiedys 2-3 miechow robilem badania ogolne prywatnie krew i mocz,potem lekarz ogolny skierowal mnie na krew i mocz w rozszerzonym wymiarze, twierdzi ze wszystko ok.Tarczyca TSH (tylko to robil bez ft3 i4 i anty),nerki ok ,watroba ok, ekg ok.Nakazal cos czwiczyc,ruch mniej jesc,zrzucic 10 kg w 2 miesiace i zalecil poradnie zrowia psychicznego.
4.Dodam ze tez juz od dosc dawna dokucza mi bol w mostku ,srodek klatki piersiowej w dolku,jakby cos tam mi sciskano,zwlaszcza rano,lub po jakims czasie od jedzenia ok 3-4 h,zjem czy napije sie i znika,raz dobrze wyczuwalny raz mniej,raz ciezko mi sie odbija raz normalnie,sa bąki,z kupkami bywa roznie ,sa roznej konsystencji ale bez rozwolnien,rozne godz oddawania nie stale raczej i w roznych odstepach czasu,ale zauwazylem ze kiedyc patrzac na te kupke pól było normalnej a pół jakby jasniejszej,bardziej żółtej,może zielonej (trudno okreslic).
5. No i teraz odczuwam z prawej strony w pasie i ponizej jakby cos tam bylo rwane,jakby wisialo i ciagło.Cos jak kolka,przepuklina,po tym jak przyspiesze tempo,cos szybko zrobie to wzmaga sie a jak usiade lub stane to ustepuje,Moge podnosic cos lecz powoli(strach bo zaboli)bol ten zchodzi tez nizej na pachwine a czasem jakby na jajko(nic tam nie wyczuwam(zgrubien itp) ale jak ubieram np spodnie i musze podniesc wysoko noge to tak jakby z prawej strony cos przeszkadzalo. lewa jest ok.Ale jesli chodzi o sex to wszystko jak najlepiej.
to tyle.czasem czuje sie jak wrak czlowieka
Dziwne jest tylko to ze wypije 1 piwo i juz nic nie boli.
1 czy to moze byc cos z kregoslupem,nerkami,watroba?
2 jakie badania robic od czego zaczac ,ogolne czy szcegolowe
3 lekarz dobry w legnicy (taki co chce ci pomoc) ale nie wy wydawaniu kasy?
Jak ktos ma wiedze i potrafi to jakos polaczyc nie pomoze i doradzi?z gory dzieki