Dodaj do ulubionych

dziwne bóle,samopoczucie

29.03.12, 12:32
witam wszystkichPanowie i panie mam pytanie?Moja sytacja jest taka,ze cos mi dolega ale nie wiem co?za kazdym dniem jest inaczej.Co dzien cos innego odczuwam i juz sam glupieje do kogo isc by nie wyjsc na debila.Moze to opisze.

Mam 33 lata.Sport zaden,hobby tez,praca dom,praca itp.wczesniej zero powaznych chorob,jakis czas temu 2-3 miechow grypka jelitowo-zoladkowa(przeszla po 3 dniach).

Na poczatku objawy laczylem z praca.Praca stojaca ,w ciaglym ruchu(brygadzista),no i tempo tez,stres raczej nie ale nerwy tak,na ludzi,ogolnie nie pokazuje norwow ale sa CZASEM wybuchy.Przewaznie tak pracuje przez 6 dni na tydzien a czasem nawet 14 dni na raz i 1 dzien przerwy.i znowu.W domu dzieciak 3 lata nie da usiasc,liczac czas na sen to ok 6 h z przerwami na mleko(dzieciak)

1.Ogolnie odczuwam zmeczenie,i nie wyspanie,nie moge odpoczac nawet ja spie 12 h.Mozliwa ciezka glowa,jakby zawroty,otepienie,slaba koncentracja.Calkowita niechec do wszystkiego.Bralem vitaminer i magnez+b6 nic sie nie zmienia.

2.W nocy jak spie a spie chyba normalnie nic nie odczuwam, moze czasem bol plecow,jakby zmiana pozycji spania i jest ok,jakby nadwyrezenie, a moze nerki. czasem musze w nocy wstac na siku. a czasem nie.Ogolnie plecy sa wrazliwe na zimno,cieply prysznic czy koc i od razu widac roznice.Raz boli wysoko jakby pod zebrami a raz nizej zaraz przy pasie po obu stronach.Bol nie jest mocny ,raczej mulacy,normalnie funkcjonuje ale cos tam odczuwam.Wczoraj np. poczule kilka razy krotkie uklucie wyzej z tylu.Wydaje mi sie ze czesciej biegam do wc na siusiu mimo ze pechcerz nie pelny ale juz mnie cisnie.Ostatnio podczas wyjazd autem na 70 km musialem 5 razy stanoc do wc(fakt w trasie wypilem napoj energetyzujacy) teraz np.jak sikam wiadomo do muszli to pojawia sie piana ,kiedys zauwazylem tez zmetnienie, i raz dziwny drazniacy kwasny zapach.Raz tylko

3.Ogolnie to jakis czas temu to kulo mnie wszedzie to w kolanie to w udzie,rece w glowie,plecach.Czeste bole glowy nad czołem skroniami,i z tylu nad karkiem nastepnego dnia ni nie ma.
Kiedys 2-3 miechow robilem badania ogolne prywatnie krew i mocz,potem lekarz ogolny skierowal mnie na krew i mocz w rozszerzonym wymiarze, twierdzi ze wszystko ok.Tarczyca TSH (tylko to robil bez ft3 i4 i anty),nerki ok ,watroba ok, ekg ok.Nakazal cos czwiczyc,ruch mniej jesc,zrzucic 10 kg w 2 miesiace i zalecil poradnie zrowia psychicznego.

4.Dodam ze tez juz od dosc dawna dokucza mi bol w mostku ,srodek klatki piersiowej w dolku,jakby cos tam mi sciskano,zwlaszcza rano,lub po jakims czasie od jedzenia ok 3-4 h,zjem czy napije sie i znika,raz dobrze wyczuwalny raz mniej,raz ciezko mi sie odbija raz normalnie,sa bąki,z kupkami bywa roznie ,sa roznej konsystencji ale bez rozwolnien,rozne godz oddawania nie stale raczej i w roznych odstepach czasu,ale zauwazylem ze kiedyc patrzac na te kupke pól było normalnej a pół jakby jasniejszej,bardziej żółtej,może zielonej (trudno okreslic).

5. No i teraz odczuwam z prawej strony w pasie i ponizej jakby cos tam bylo rwane,jakby wisialo i ciagło.Cos jak kolka,przepuklina,po tym jak przyspiesze tempo,cos szybko zrobie to wzmaga sie a jak usiade lub stane to ustepuje,Moge podnosic cos lecz powoli(strach bo zaboli)bol ten zchodzi tez nizej na pachwine a czasem jakby na jajko(nic tam nie wyczuwam(zgrubien itp) ale jak ubieram np spodnie i musze podniesc wysoko noge to tak jakby z prawej strony cos przeszkadzalo. lewa jest ok.Ale jesli chodzi o sex to wszystko jak najlepiej.

to tyle.czasem czuje sie jak wrak czlowieka

Dziwne jest tylko to ze wypije 1 piwo i juz nic nie boli.

1 czy to moze byc cos z kregoslupem,nerkami,watroba?
2 jakie badania robic od czego zaczac ,ogolne czy szcegolowe
3 lekarz dobry w legnicy (taki co chce ci pomoc) ale nie wy wydawaniu kasy?

Jak ktos ma wiedze i potrafi to jakos polaczyc nie pomoze i doradzi?z gory dzieki
Obserwuj wątek
    • ammazuko_powrot Re: dziwne bóle,samopoczucie 30.03.12, 09:51
      1.Myślałeś o jakimś urlopie, porządnym odpoczynku?
      2. Dlaczego 3 letnie dziecko dostaje w nocy mleko? To nie zdrowe dla malucha a dla ciebie niepotrzebna pobudka.
      3. Jak się odżywiasz? Co i kiedy jadasz? Może masz problemy gastrologiczne związane z nieregularnym trybem życiem?
      4. Zacznij uprawiać jakiś sport, regularnie planuj spacery, czas na świeżym powietrzu chociaż parę minut dziennie.
      • agnes_6891 Re: dziwne bóle,samopoczucie 30.03.12, 11:12
        Jesteś zwyczajnie przemęczony pracą.organizm jest wyczerpany. Praca fizyczna po 14 dni z rzędu i 6 godzin snu? Jeśli chcesz się wykończyć, rób tak dalej. Ja rozumiem że z czegoś żyć trzeba, ale jak się nie ma szacunku dla własnego zdrowia i kasę przekłada nad "normalny" (bo już nawet nie przesadnie zdrowy) tryb życia, to żadne witaminki i suplementy nie pomogą. Już teraz czujesz się jak wrak człowieka, a pomyśl, co będzie za kilka lat? Wszystko co zarobisz wydasz na leczenie chorób i to z dużym prawdopodobieństwem poważnych. Pracujesz dla "dzieciaka" a nie pomyślisz, ze bardziej niż kasy będzie on za kilka lat potrzebował ojca. A ojciec w wieku 40 lat będzie schorowanym, pozbawionym energii wrakiem człowieka. Jedyna rada- zmienić tryb życia i to diametralnie. Zmniejszyć ilość godzin pracy, jak się nie da - to pracę, zacząć normalnie jeść, ruszać się, uprawiać jakiś sport. Więcej czasu poświęcać rodzinie i na własne przyjemności. Co to za życie, być niewolnikiem, katować własne ciało? Piszesz, że masz różne niepokojące objawy. To wszystko skutek przemęczenia. Organizm daje ci znaki, że ma dość takiego traktowania, przestaje sobie radzić ze spełnianiem najprostszych funkcji. I będzie tylko gorzej, a poza bólami mięśni czy nieregularnym opróżnianiem pęcherza mogą się pojawić problemy z innymi organami - wątrobą, nerkami - co wtedy?? Piszesz jeszcze, że jedno piwo łagodzi wszystkie dolegliwości. Alkohol ma działanie znieczulające, otępia zmysły, jest świetnym środkiem na takie samopoczucie - i to jest ogromne zagrożenie, na ktore musisz uważać. Wpaść w alkoholizm jest niezwykle łatwo, zwłaszcza kiedy traktuje się picie jako sposób na poprawę samopoczucia i uśmierzenie bólu. Nie tędy droga. Zmieniaj swoje życie póki możesz, bo nie jeden to ignorował i kiedy się ocknął było już za późno. Ty chociaż masz świadomość , że coś jest nie tak - to już dużo. Teraz wszystko w Twoich rękach.Pamiętaj że zdrowie to najlepsza inwestycja. I zapomnij o witaminach w tabletkach, to ściema. Nic nie zastąpi zdrowego trybu życia, ruchu i odpoczynku. Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka