Dodaj do ulubionych

choroby serca i ukladu krazenia

IP: *.proxy.aol.com 01.08.04, 21:21
Czy ktos mi moze podac prawidlowa polska nazwe choroby "Atherosclerotic Cardiovascular Disease"? A moze jakies adresy gdzie
mozna cos poczytac o chorobach w jezyku polskim.
Obserwuj wątek
    • Gość: studentka Re: choroby serca i ukladu krazenia IP: *.osk.pl / *.osk.pl 01.08.04, 21:52
      Nie weim czy poprawnie gramatycznie... Miażdzycowe schorzenia ukladu
      krazenia.... po prostu miazdzyca czyli arterioskleroza
      • niezalezna6 Re: choroby serca i ukladu krazenia 03.08.04, 01:41
        Dziekuje za informacje. A czy znasz moze jakies strony na internecie, gdzie moglabym poczytac o tej chorobie? Ja mieszkam w Nowym
        Jorku i znam tylko adresy gdzie moglam poczytac tylko po angielsku. Chcialam wydrukowac i wyslac znajomej w Polsce, ale nie znam na
        tyle okreslen medycznych, zeby samej przetlumaczyc.
        Jesli znasz jakis adres Web site po polsku prosze napisz m
        • Gość: studentka Re: choroby serca i ukladu krazenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 19:28
          w wyszukiwarce www.google.pl wpisz "miażdżyca tętnic" i wyskoczy mnóstwo adresów
          • niezalezna6 Re: choroby serca i ukladu krazenia 05.08.04, 00:44
            Dziekuje za informacje. Czesto korzystam z Google, ale nie pomyslalam, ze moge tez szukac tam w jezyku polskim. Znalazlam tam
            ciekawe artykuly, badania... jednak nie znalazlam "encyklopedycznej' wiadomosci: przyczyny, objawy, leczenie. Chyba jednak sprobuje
            przetlumaczyc z angielskiego.
            • Gość: studentka Re: choroby serca i ukladu krazenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 18:47
              Tu znajdziesz przyczyny, objawy i leczenie.
              www.emedica.pl/szczeg_choroby.php3?nr=62&typ=1
              • Gość: niezalezna6 Re: choroby serca i ukladu krazenia IP: *.proxy.aol.com 07.08.04, 05:36
                Dzieki, dzieki, dzieki...
                O to mi chodzilo, wszystko objasnione niczym ... kawa na lawe, ha, ha, ha...
                Poniewaz trafilam na madra osobe i ... oblatana w Internecie, moze przy okazji jeszcze cos sie dowiem dla siebie. Probowalam znalezc
                kogos, kto by mi przyslal alfabet i stosowane skroty braille w jezyku polskim. Znam w jezyku angielskim ( ucze dzieci niwidome w USA), w
                zamian przyslala bym pomoce naukowe do nauki brailla. Na stronie www.laski.ids.pl nie znalazlam adresu e-maila, napisalam list do
                szkoly dla niewidomych we Wroclawiu ... nikt nie odpowiedzial, na moje ogloszenia w Internecie nikt nie odpowiada...
                Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuj
                • Gość: anka Re: choroby serca i ukladu krazenia IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.08.04, 09:23
                  Na stronie którą podałaś o Laskach jest przecież kilka adresów emailowych do
                  tego ośrodka/ kierownictwo ośrodka , sekretariat , dział darów i inne/ Napisz
                  na któryś z nich
                  • Gość: niezalezna 6 Re: choroby serca i ukladu krazenia IP: *.proxy.aol.com 08.08.04, 04:51
                    Ja dosyc dawno sprawdzalam strone Lasek, teraz sie strona zmienila i rzeczywiscie w kontaktach sa adresy e-maili. Nawet czesc adresu
                    tej strony sie zmienila - zamiast .ids jest teraz .edu
                    Dziekuje bardzo za informacje
    • jedrus1a Re: choroby serca i ukladu krazenia 07.08.04, 08:21
      niezalezna6
      Co do miażdżycy, chorób sercowo-naczyniowych to polecam również link:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20632&w=14707954&v=2&s=0
      Pozdro.
      Jędruś
      • Gość: anka Re: choroby serca i ukladu krazenia IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.08.04, 09:36
        Po wejściu na stronę kliknij po lewej stronie "kontakty". Znalzłam też w
        googlach bardzo dużo ośrodków , Towarzystw, fundacji i szkół dla niewidomych w
        całej Polsce .Wpisz w googlach niewidomi ośrodki.Jest naprawdę dużo stron

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka