Dodaj do ulubionych

Kręgosłup a bóle głowy

IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 28.01.05, 11:26
Proszę o poradę. Od 4 dni bardzo boli mnie głowa, właściwie bez przerwy a tabletki pomagają na około 30 minut. Ból uniemożliwia mi nawet zaśnięcie. Dochodzi do tego takie dziwne uczucie jakby wyłączenia się, "niekontaktowania" z otoczeniem, spowolnionej reakcji. 2 dni temu do bólu głowy doszedł ból karku (czasami przy ruszaniu szyją wyczuwam chrupnięcie) i kręgosłupa w części krzyżowej oraz po środku.
Rok temu miałam silny ucik kręgosłupa na nerwy połączony z zaburzeniami równiowagi, natomiast średnio co pół roku coś mi się dzieje z kręgiem i dochodzi do zablokowania lewej ręki. Dlatego tez obecne bóle głowy kojarzę z kręgosłupem.
Nie wiem czy powinnam iśc do lekarza, czy tez wystarczy wykonać jakieś ćwiczenia rozluźniające kręgosłup, ponieważ z drugiej strony boję sie by przypadkiem jeszcze bardziej mi nie zaszkodziły?
Pytam ponieważ skoro od dziecka mam problemy z kręgosłupem, to może to nie ma wyjścia i takie okresowe problemy trzeba zwyczajnie przeczekać. Nie chce robić zamieszania powodu. Mieszkam w małym mieście i jedyny lekarz jaki jest w mej przychodzi bardzo nie lubi, gdy sie przychodzi z błahym sprawą. Może ktoś był w takiej sytuacji i pomogły mu jedynie ćwiczenia? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • filar_zf Re: Kręgosłup a bóle głowy 28.01.05, 12:18
      Mileno,
      znam Twój problem, mi sie to też przytrafia średnio na pół roku, niestety praca
      siedząca. Radziłabym sie wybrać, jeśli masz taką możliwość, do kręglarza.
      Ćwiczenia moga pomóc dopiero jak odblokuje nerwy. Mnie tez głowa bolała 3
      tygodnie i miałam taka sytuację jak Ty, dopiero po paru wizytach i tabletkach
      przeciwbólowych i przeciwazapalnych przeszedł stan zapalny w szyi i karku.
      Strasznie się męczyłam, więc rozumiem. Radziłąbym Ci tez nie czekać, bo samo
      nie przejdzie, może sie jeszcze pogłebić. Mam namiary na kręglarza we
      wrocławiu, ale nie wiem gdzie mieszkasz. Mam tez zestaw ćwiczeń, które trzeba
      stosować. Po pierwsze nie powinnaś tego bagatelizować
      Pozdrawiam
      Zus
      • Gość: Milena Re: Kręgosłup a bóle głowy IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 28.01.05, 12:54
        Dziękuję za odpowiedź. Niestety mieszkam na Pomorzu, ale pójdę za Twoją radą i
        poszukam kręgarza. Skoro wiesz co przechodze, nie musze Cie zapewniac jak
        bardzo cierpię, zwłaszcza, ze w przeciągu tej chyba godzinki od umieszczenia
        posta na forum doszło cierpniecie nogi oraz mdłości, pewnie spowodowane bólem
        głowy. Czy jest jakas możliwość by przesłała mi Pani ów zestaw ćwoczeń, o
        którym Pani wspomina? Ćwiczenia, którymi ja dysponuję nie są niestety
        skuteczne. Byłabym bardzo wdzieczna.
        Oto mój adres mailowy: ammandine@gazeta.pl
        • Gość: Milena Re: Kręgosłup a bóle głowy IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 28.01.05, 12:57
          Najmocniej przepraszam za literówki w postach i nieścisłości - raz piszę
          per "Ty", raz per "Pani". Usprawiedliwia mnie ten potworny bół głowy i
          karku :).Pozdrawiam
        • filar_zf Re: Kręgosłup a bóle głowy 28.01.05, 13:55
          Pisz mi przez ty, nie przeszkadza :) rozumiem i współczuję. Z tego co opisujesz
          myślę, że masz rozwalony wszystkie odcinki kręgosłupa, od szyi boli głowa, ręka
          od odcinka piersiowego. Nogi też cierpną od ucisku. Nie możesz tego zaniedbać,
          mój ojciec tez mysłał, ze samo mu przejdzie,a ma takie same problemy jak my i
          złapało go strasnie i trzyma już miesiąc. Kartkę z ćwiczeniami mam w domu,
          mogłabym ją zeskanować i przesłać Ci jutro lub dopiero w poniedziałek, niestety
          w domu nie mam jeszcze inetrnetu. Postaram się jak najszybciej!
          Pozdrawiam
          • Gość: Milena Re: Kręgosłup a bóle głowy IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 28.01.05, 14:10
            Bardzo, ale to bardzo dziekuję!!!
            Właśnie sie poddałam i odwiedziłam lekarza. Diagnoza nie jest wesoła. Stan
            zapalny i ucisk na nerwy właśnie na wielu odcinkac kręgosłupa. Dostałam
            skierowanie na zabiegi, ale ponieważ dość długo sie na nie czeka, najpierw mam
            odwiedzić neurologa i kręgarza. Otrzymałam też recepty na wiele silnych,
            powodujących sennośc leków, nad czym bardzo boleję poniewaz mam pilną pracę do
            wykonania przy komputerze i jasność umysłu jest mi jak najbardziej potrzebna.
            Co prawda przez ten ból i tak jej nie mam, wiec chyba nałykam się tych
            wszystkich specyfików. Pozdrawiam i raz jeszcze dziekuję za chęć przesłania
            cwiczen.
            • filar_zf Re: Kręgosłup a bóle głowy 28.01.05, 14:38
              Bardzo się cieszę,ze się zdecydowałaś. Tabletki napewno w jakimś stopniu
              zniwelują ból, ale w 100 % go nie usuną. Tak jak mówiłam ćwiczenia przydadzą
              się po zlikwidowaniu tych ucisków i trzeba je później wykonywać, żeby to
              cholerstwo nie wróciło. Nie zajmuja one więcej niż 5-10 minut. Przeslę Ci je
              jak najszybciej i napisz jak bęedziesz się czuła po kręglarzu.
              Trzymaj się :) pozdrowienia
              Zus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka