jaketi 20.05.05, 00:53 Mam 25lat, a całe nogi pokryte popękanymi naczynkami krwionośnymi. Co mozna z nimi zrobic by nie były tak widoczne,słyszałam o mozliwości usuwania, ale to podobno duże koszty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aanka11 Re: Naczynka na nogach 20.05.05, 10:52 Ja mam to samo i lekarze mowia ze nie ma na to lekarstwa, nie wierze w to!! co robic?? Odpowiedz Link Zgłoś
lenaga2 Re: Naczynka na nogach 20.05.05, 12:29 mam ten sam problem, usuwałam laserowo dwa razy i nie jestem zadowolona. Po pierwsze od ostatniego zabiegu mineło ponad 3 tyg. a ja mam nogi nadal w sinych kreskach, licze tylko że to się jeszcze wygoi. Zauważyłam również, że w miejscu zamkniętych powstają nowe i koło się zamyka :-( Znowu czeka mnie lato w spodniach buuuuuuuuuuu Co do kosztów to pierwszy zabieg 200 zł a drugi 150 zł robiony przez lekarza w Skierniewicach. Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Naczynka na nogach 20.05.05, 13:25 Moja pani dermatolog mówiła mi, że ostatnio chirurdzy po prostu wyrywają te popękane naczynka. Brrrr! Nie pytałam więcej bo mi się zimno na samą myśl zrobiło, ale może ta metoda jest bardziej skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
lolajna7 Re: Naczynka na nogach 20.05.05, 14:47 Przede wszystkim dziewczyny kochane zacznijcie jeść np Rutinoscorbin lub inne tabletki, które mają dużo witaminy C, żeby chociaż więcej Wam nie pękało.No i nie chodźcie na solarium, zero gorących kąpieli, sauny i uważajcie jak się opalacie na słońcu. Ja też mam popękane naczynka na nogach ale na szczęście nie tak masakrycznie dużo, żebym nie mogła założyć spódniczki. Odpowiedz Link Zgłoś
beata825 Re: Naczynka na nogach 20.05.05, 14:58 ale jak sie juz ma te popękane naczynka to łykaniem rutinoscorbinu mozna jedynie zapobiec dalszemu ich rozwojowi ale gdy naczynka juz sa to zadne masci ani tabletki nie pomogą ja dostałam skierowanie na usuwanie chirugiczne - własnie to wyrywanie, ponoc to najskuteczniejsza i najtrwalsza metoda , poza tym mozna sie potem normalnie opalac, a w szpitalu lezy sie 2 dni góra , sam zabieg oczywiscie pod znieczuleniem wiec nie ma sie chyba nad czym zastanawiac, ciekawe tylko jaka jest cena ...;) Odpowiedz Link Zgłoś