Gość: kaska IP: *.pfizer.com 06.06.01, 15:18 Na czym tak naprawde polega nerwica ? Na zbyt "intensywnym" reagowaniu na sprawy, do ktorych czlowiek bez nerwicy podzchodzi "na luzie" ? Jesli tak to jak to zmienic ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Oicug Re: nerwica IP: 212.191.70.* 06.06.01, 16:45 Cos w tym rodzaju . Najlepiej udac sie do psychologa a jeszcze lepiej do psychiatry. Mozna i podyskutowac na Forum z doswiadczonymi , ktorzy przez to przeszli . Ogolnie sprawa nielatwa. Stronic od ludzi "toksycznych " , poszukiwac i lgnac do zyczliwych . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: nerwica IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 10:48 Kasiu, przechodziłam ten koszmar i rozumiem ludzi, którzy cierpią z tego powodu. Przeszłam niejedną terapię, obecnie jestem zdrowa i to jest dowód na to, ze mozna wyjść z tej choroby. Nie jest do końca tak , jak piszesz. Jeżeli bardzo chcesz wiedzieć na temat lęków, gamy objawów i wychodzenia z tego piekła, możemy e-mailować.Nie można tego ująć w kilku słowach.Pozdrawiam ciepło Katarzyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: nerwica IP: 192.77.198.* 10.07.01, 00:59 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Kasiu, przechodziłam ten koszmar i rozumiem ludzi, którzy cierpią z tego > powodu. Przeszłam niejedną terapię, obecnie jestem zdrowa i to jest dowód na > to, ze mozna wyjść z tej choroby. Nie jest do końca tak , jak piszesz. Jeżeli > bardzo chcesz wiedzieć na temat lęków, gamy objawów i wychodzenia z tego > piekła, możemy e-mailować.Nie można tego ująć w kilku słowach.Pozdrawiam ciepło > Katarzyna Z wielka checia czegosc sie dowiem i wymienie informacje. Jakbys miala chwilke czasu to napisz do mnie na lwica_gorska@hotmail.com Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: nerwica IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 11:23 Wysłałam list na Twój e-mail, ale jest jakis błąd. To na pewno poprawny adres? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: nerwica IP: *.pfizer.com 10.07.01, 16:26 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Wysłałam list na Twój e-mail, ale jest jakis błąd. To na pewno poprawny adres? > Kasia Na pewno ! jeszcze raz zrobie copy @paste : lwica_gorska@hotmail.com. Jak nie da rady to sproboj tez na nina_hagen68@hotmail.com Dzieki Kaska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Re: nerwica IP: *.wifak.uni-wuerzburg.de 10.07.01, 18:03 kasia, gratuluje ci , jesli udalo ci sie przezywciezyc ten problem.ja z tym jakos nie moge sobie poradzic, i to paralizuje w duzym stopniu moje zycie.wiem, ze pewnie i tak juz duzo czasu poswiecilas innym, ale moze i mi bys cos napisala.najlepiej mejle, ktore wysylasz innym, zapisywac w pamieci kompa. moj adres: tomi1804@yahoo.de dzieki krzys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Ani Re: nerwica IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.01, 12:15 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Kasiu, przechodziłam ten koszmar i rozumiem ludzi, którzy cierpią z tego > powodu. Przeszłam niejedną terapię, obecnie jestem zdrowa i to jest dowód na > to, ze mozna wyjść z tej choroby. Nie jest do końca tak , jak piszesz. Jeżeli > bardzo chcesz wiedzieć na temat lęków, gamy objawów i wychodzenia z tego > piekła, możemy e-mailować.Nie można tego ująć w kilku słowach.Pozdrawiam ciepło > Katarzyna Jestem mamą Ani. U córki rozpoznano nerwicę lękową, potem wegetatywną, silny stres szkolny, neuralgię międzyżebrową w ciągu 3 lat. Ania ma 20 lat. Jest ładną ale bardzo zamkniętą w sobie dziewczyną. Unika kontaktów z rówieśnikami, choć ma dużo znajomych, jest lubiana, ale jakby wycofuje się z życia. Boi się różnych reakcji z ciała jej organizmu na tle nerwowym, np. skurcze, nudności. Nie mogła chodzić do szkoły. Jest obecnie zakwalifikowana na terapię, ale nie ma do niej zaufania. Prześlij jej Kasiu jak najwięcej optymistycznych informacji, dowodzących, że można z tego wyjść. Dziękuję. Życzę Tobie dużo szczęścia i optymizmu. Mama Ani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: nerwica IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 29.07.01, 22:45 Ania koniecznie musi iść na terapię i ma największe szanse wyjść z tego. Piszesz, że jest zamknięta w sobie i że nie ma przyjaciól. Powiem więcej, ten stan w jakim się znajduje wynika z jej wewnętrznych problemów i rola w tym psychologa, aby Ania otworzyła się na ludzi i sprawy, które sa dla niej ważne.Potrwa to z pewnością długo, ale musisz wiedzić, że tylko w ten sposób pomoże sobie.Zachęcam Anię do terapii grupowej, wówczas jej zaufanie wzrośnie, gdy posłucha,że nie jest osamotniona. I mam prośbę, pozwól Ani dorosnąć, w terapii jest to ważny element. Jeżeli jeszcze chcesz coś wiedzieć, podaj e- mail, a z radością pomogę zrozumieć cały ten emocjonalny nieporzadek.Rozumiem i Ciebie i Anię . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Ani Re: nerwica IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 18:05 Dziękuję Ci Kasiu za odpowiedź. Na tę stronę trafiłam przypadkiem i nie umiałam znów tu się znaleźć. Wreszcie mi się udało. Ulga! I jest list od Ciebie. Dzięki. Córka jest zakwalifikowana na terapię do Kliniki Nerwic właśnie na Sobieskiego w W-wie. Okres oczekiwania 4-5 miesięcy. Podaję Ci mój adres e-mailowy: ntwaga@interia.pl. Proszę o jak najwięcej optymistycznych informacji, które przekażę Ani. Z góry dziękuję. Mama Ani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: nerwica IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 29.07.01, 22:49 Bardzo pomogła mi terapia w Klinice Nerwic na Sobieskiego w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: nerwica IP: *.singnet.com.sg 04.08.01, 10:45 Mieszkam za granica, w kraju o zupelnie odmiennej kulturze i jak na razie nie znalazlam lekarza, ktory bylby w stanie zrozumiec moje problemy. Postawiono diagnoze: nerwica lekowa + fobie, na szczescie przepisano mi leki, ktore lagodza ataki paniki. Z drugiej strony prowadze "normalne" zycie, ale czuje, ze moja wytrzymalosc sie konczy. To jest naprawde wielkie cierpienie, ktore skutecznie ukrywam przed innymi. Czy ktos moglby mi pomoc, opisac swoje doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laszlo Re: nerwica IP: *.bibliothek.uni-wuerzburg.de 04.08.01, 11:53 czesc martyna, a w ktorym kraju mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: nerwica IP: *.singnet.com.sg 04.08.01, 17:51 To znowu ja z prosba o pomoc.Rozumiem, ze trudno jest udzielac rad na odleglosc, kiedy sie nie zna zadnych szczegolow, ale blagam o wsparcie i pare slow od doswiadczonej osoby. Jest mi potwornie ciezko, ta choroba mnie wykancza. Jakie sa szanse wyleczenia? To mnie wykancza rowniez fizycznie. Za pare dni mam sie spotkac z psychiatra, Europejczykiem, wiec moze to bedzie jakis przelom, na razie jednak musze walczyc z tym lekiem sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommm Re: nerwica IP: *.ipt.aol.com 05.08.01, 01:22 czesc martyna, mam ten sam problem, ale jest juz duzo lepiej.moze zostaw mejla, to wymienimy doswiadczenia.pozfrawiam, tommmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: nerwica IP: *.singnet.com.sg 05.08.01, 11:32 Hej Tomm, ciesze sie , ze czujesz sie lepiej, daje mi to jakas nadzieje. Moj e-mail to: martyna752000@yahoo.com,czekam na list. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: nerwica IP: *.singnet.com.sg 05.08.01, 18:30 Kasiu, czy ty moglabys sie odezwac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenzo Re: nerwica IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 11.09.01, 12:48 Elloo Kasiu!! Nerwica-hmm...wiesz ja jakos nie mam z tym klopotu a wiesz dlaczego bo pale sobie maryhe ...mowie ci musisz odleciec razem z nami i zapomnisz o nerwicy wyluzuj mala pozdrowy do brata Marijana czekam na kontakt kenzo25@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś