nkow 15.09.05, 16:18 mam 18 lat i zauwazylam pierwsze objawy zylakow. jak sobie z nimi radzicie? macie moze do polecenia jakies kremy?czy potrzebne sa specjalne cwiczenia? boze, zycie kobiety...a do tego dochodza jeszcze cellulit i rozstepy.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zyga2404 Re: zylaki!!! pomozcie 15.09.05, 20:24 Polecam książeczkę: Dr med Thomas Klyscz, Dr med Michael Junger, Żylaki Program Ćwiczeń Ruchowych, Leczenie Bez Lekarstw. Ja ją kupiłam wczoraj w małym sklepiku ze zdrową żywnością w Warszawie na Natolinie, chyba Belgradzka, koło dużej lecznicy stomatologicznej chyba DENTAL coś tam...Poszukaj zresztą w sieci, może coś jest. Przestrzegam przed pochopnymi decyzjami w sprawie skleroterapii, laseroterapii, operacji i tego typu zabiegów. Trzeba indywidualnie rozważyć wszelkie za i przeciw, skutki uboczne, przeciwskazania. Są jeszcze różne skuteczne leki a ty jesteś młoda i może one wystarczą - na bazie rutyny, kasztanowca, z heparyną i inne. Ale trzeba znaleźć pożądnego lekarza, który będzie z Tobą szczery. Ja np nie wiedziałam ,że po skleroterapii na dość długich odcinkach żył (2 zabiegi )i laseroterapii (2 zabiegi )- ostatni był w końcu czerwca) do tej pory będą mnie bolały czasami nogi. Wcześniej mnie nie bolały, ale bardzo chciałam usunąć pajączki na nogach. I wydawało mi się, że mam tylko jeden widoczny żylaczek z boku łydki pozostałość po ciąży...Nadal mam siniaki (na szczeście powoli znikają) i ślady po tych zabiegach. Niestety jest to sprawa indywidualna danego organizmu . Nie zawsze wygląda to wszystko tak ładnie jak w tych reklamowych ulotkach. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zyga2404 Re: zylaki!!! pomozcie 15.09.05, 20:55 Książeczka wydana przez: Oficyna Wydawnicza "INTERSPAR", Warszawa. E - mail: interspar@wydawnictwo.neostrada.pl Odpowiedz Link Zgłoś