Dodaj do ulubionych

zylaki!!! pomozcie

15.09.05, 16:18
mam 18 lat i zauwazylam pierwsze objawy zylakow. jak sobie z nimi radzicie?
macie moze do polecenia jakies kremy?czy potrzebne sa specjalne cwiczenia?
boze, zycie kobiety...a do tego dochodza jeszcze cellulit i rozstepy..
Obserwuj wątek
    • zyga2404 Re: zylaki!!! pomozcie 15.09.05, 20:24
      Polecam książeczkę: Dr med Thomas Klyscz, Dr med Michael Junger, Żylaki Program
      Ćwiczeń Ruchowych, Leczenie Bez Lekarstw. Ja ją kupiłam wczoraj w małym
      sklepiku ze zdrową żywnością w Warszawie na Natolinie, chyba Belgradzka, koło
      dużej lecznicy stomatologicznej chyba DENTAL coś tam...Poszukaj zresztą w
      sieci, może coś jest. Przestrzegam przed pochopnymi decyzjami w sprawie
      skleroterapii, laseroterapii, operacji i tego typu zabiegów. Trzeba
      indywidualnie rozważyć wszelkie za i przeciw, skutki uboczne, przeciwskazania.
      Są jeszcze różne skuteczne leki a ty jesteś młoda i może one wystarczą - na
      bazie rutyny, kasztanowca, z heparyną i inne. Ale trzeba znaleźć pożądnego
      lekarza, który będzie z Tobą szczery. Ja np nie wiedziałam ,że po skleroterapii
      na dość długich odcinkach żył (2 zabiegi )i laseroterapii (2 zabiegi )- ostatni
      był w końcu czerwca) do tej pory będą mnie bolały czasami nogi. Wcześniej mnie
      nie bolały, ale bardzo chciałam usunąć pajączki na nogach. I wydawało mi się,
      że mam tylko jeden widoczny żylaczek z boku łydki pozostałość po ciąży...Nadal
      mam siniaki (na szczeście powoli znikają) i ślady po tych zabiegach. Niestety
      jest to sprawa indywidualna danego organizmu . Nie zawsze wygląda to wszystko
      tak ładnie jak w tych reklamowych ulotkach. Pozdr.
      • zyga2404 Re: zylaki!!! pomozcie 15.09.05, 20:55
        Książeczka wydana przez: Oficyna Wydawnicza "INTERSPAR", Warszawa. E - mail:
        interspar@wydawnictwo.neostrada.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka