alikk 04.10.05, 09:16 Miałam ostatnio robione badania krwi i wyszło, że mam przekroczoną normę MXD. Czy ktoś może mi powiedzieć co to jest i czy to może być coś poważnego??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda985 Re: MXD - co to jest??? 04.10.05, 09:28 MXD jest to średnia liczba białych krwinek. Odpowiedz Link Zgłoś
alikk Re: MXD - co to jest??? 04.10.05, 09:50 a jeśli norma wynosi 1-10, a ja miałam 12,2% to czy powinnam się już zacząć martwić? Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: MXD - co to jest??? 05.10.05, 11:53 magda985 napisała: > MXD jest to średnia liczba białych krwinek. MXD to nie jest "średnia liczba białych krwinek", a ilość białych krwinek o średniej wielkości. Norma nie jest zbyt dużo przekroczona, ale jeśli jesteś zaniepokojona, to powtórz badanie w laboratorium, gdzie rozmaz krwi oceniany jest przez prcowników, a nie przez analizator. Odpowiedz Link Zgłoś
alikk Re: MXD - co to jest??? 05.10.05, 09:40 proszę, czy ktoś mógłby odpowiedzieć na moje drugie pytanie, bo mam lekkiego stracha? Odpowiedz Link Zgłoś