Dodaj do ulubionych

Endometrium

11.11.05, 15:47
Czy ktos ma endometrium ????????????
Obserwuj wątek
    • wedrowiec2 Re: Endometrium 11.11.05, 15:56
      Wszystkie kobiety, które mają macicę, mają jednocześnie endometrium.
      Endometrium to błona śluzowa wyściełająca macicę.
    • ja-sarenka Re: Endometrium 11.11.05, 15:57
      tak,ja -operacja przede mną.Ale wiele kobiet to ma.dlaczego pytasz?
      • ja-sarenka Re: Endometrium 11.11.05, 15:58
        pewnie chodzilo o endoetriozę..nie czepiaj się;)
        • kalinosia Re: Endometrium 12.11.05, 17:33
          chyba endometriozę :) trzeba się czepiać, bo różnica między endometrium a
          endometriozą jest kolosalna, tym bardziej jak ktoś ani o 1 ani o 2 nie ma
          pojęcia
      • dcloud Re: Endometrium 11.11.05, 16:49
        A czy miesniaki to to samo??/
        • b-beagle Re: Endometrium 11.11.05, 17:41
          nie
        • dcloud Re: Endometrium 12.11.05, 11:30
          czym sie różni endometrium jednorodne od niejednorodnego?/
          • baabcia Re: Endometrium 12.11.05, 18:35
            jak błona która powinna wyścielać macicę rośnie dalej to jest nie dobrze, jeśli
            umiarkowanie się rozłazi to pół biedy ale ona potrafi robić spustoszenie w
            organizmie ostatnio sporo było o tym w TV oczywiście chodziło o kase na leczenie.
            • dcloud Re: Endometrium 13.11.05, 09:52
              Czy endometrium jest większe przed miesiaczka czy po???
              • kalinosia Re: Endometrium 13.11.05, 10:33
                przed miesiączką, złuszcza się ono i w zw. z tym następuje krwawienie
                miesiączkowe. Po okresie z dnia na dzień zaczyna znowu rosnąć i tak do kolejnej
                miesiączki
                • dcloud Re: Endometrium 13.11.05, 15:45
                  To co by sie stało gdybym hormonalnie wstrzymała miesiaczki??Czy wtedy
                  endometrium by nie narastało???
                  • wieczorynka33 Re: Endometrium 13.11.05, 15:53
                    dcloud napisała:

> To co by sie stało gdybym hormonalnie wstrzymała miesiaczki??Czy wtedy
                    > endometrium by nie narastało???

Słuchaj- o co Ci chodzi z tym endometrium? Przecież to fizjlogia, że
                    endometrium jest rózne w zaleznosci od faz cyklu miesiączkowego i normalne
                    jest, ze to, co nazywa się wydzielina miesiączkowa, zawiera tez złuszczone
                    endometrium. Jak świat światem, tak nasze endometrium narasta, a potem się
                    złuszcza. Nie slyszałas nigdy o tym, że miesiączka to łzy zawiedzionej macicy?
                    Pytasz, co by się stalo, gdybys hormonalnie wstrzymała miesiączki. Otz to robi
                    się tylko lekami na recepte od lekarz , i to z wyraxnego powodu.A jesli chcesz
                    znać skutki takiej terapii- to poczytaj o wpływie poszczególnych hormonów
                    płciowych na cały organizm, no i tych, co by wstrzymaly rozrost endometrium
                    także.
                    Cos mi sie wydaje, ze nalezysz do dziewcząt, co to biologie olały i teraz na
                    każde słowo złacińska brzmiace, reaguja jak na rozpoznanie raka. Naprawdę-
                    wzzystko, o co pytasz, było przerabiane począwszy od 4. klasy szkoły
                    podstawpowej.
                    • dcloud Re: Endometrium 13.11.05, 15:57
                      To w takim razie powiedz mi co mam zrobić z rozpoznanym endometrium 12 mm????
                      • wieczorynka33 Re: Endometrium 13.11.05, 16:00
                        ????
                        A co masz zrobić?????
                        Przeciez to nie rozpoznanie, a opis stanu, który pewnie masz na USG.
                        Wskazuje, ze jestes po owulacji. To co niby masz zrobic? Czekac na miesiączke,
                        to chyba jasne.
                        • dcloud Re: Endometrium 13.11.05, 16:03
                          No tak ale proponowano wyłyżeczkowanie diagnostyczne a ja sie tego
                          boje.......mam troche obfite miesiaczki
                          • wieczorynka33 Re: Endometrium 13.11.05, 16:08
                            Dlaczego łyżeczkowanie????

www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=68624&highlight=#68624

Nie dali Ci najpierw dufastonu czy orgametrilu?
                            Przeciez endomatrium masz OK.No chyba, ze to przed owulacją.
                            • dcloud Re: Endometrium 13.11.05, 16:16
                              Kiedys brałąm orgametril jak miałam brudzenie przedmiesiaczkowe.......a to USG
                              to zrobili mi jak byłąm w szpitalu na badaniach ale nie
                              ginekologicznych ....martwie sie tym nie wiem co robić ?? Chodze do swojego
                              ginekologa i on powiedział ze dlatego takie wyszło bo przed miesiaczką miałam
                              robione USG ( 10 dni przed)mam tez troche stan zapalny .Jestem tym zestresowana
                              powiedz czy naprawde nie ma sie czym martwic?/
                              • zubr_zalogowany Re: Endometrium 13.11.05, 16:21
                                jezeli masz wskazanie do lyzeczkowania to nie z powodu samej grubosci endometrium

nikt ci tu nic sensownie nie doradzi bo nikt nie wie co ci dolega
                                • dcloud Re: Endometrium 13.11.05, 16:26
                                  Ale przeciez ja napisałam...
                                  • wieczorynka33 Re: Endometrium 13.11.05, 16:40
                                    Jezzzu, dziewczyno. Pytałas o endometrium, to Ci odpisano. Kto Cie tam ogladał,
                                    by stwierdzić, jakie sa wskazania do łyżeczkowania? Przeciez przez neta nie ma
                                    mozliwosci, aby Cię zdiagnozowac. Jesli mialas badania NIE z powodów
                                    ginekologicznych, to słuchaj swojego ginekologa- na pewno nie da Ci skierowania
                                    na łyżeczkowanie bez powodu, a jesli masz od niego- to widocznie jest taka
                                    potrzeba.
                                    Jesli miałas plamienia przed miesiączka, to może to swiadczyc o niedoborze
                                    progesterony, który jest niezbedny do złuszczenia sie endometrium- stąd
                                    orgametril.
                                    Słuchaj gina- bedzie oki.
                                    • dcloud Re: Endometrium 13.11.05, 16:43
                                      DZIĘKI ZA RADY >>POZDRAWIAM
            • wieczorynka33 Re: Endometrium 13.11.05, 15:58
              baabciu- albo doczytaj, a potem odpowiadaj, albo w ogóle nie zabieraj głosu,
              jesli masz takie glupoty wypisywać. Przeciez dziewczynina pytała o endometrium,
              a nie o endometriozę, a Ty od razu ją straszysz o spustoszeniu, które robi...
              no własnie- endometrioza, ale nie endometrium!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka