21.11.05, 13:34
Moj maż jest alergikiem.Ale od kilku lat odczula sie i przyjmuje leki w
formie zastrzyków.Czy myslicie,ze pojawienie sie psa w domu spowodowałoby
reakcje alergiczną.Moze jest na forum jakis lekarz?(najlepiej alrgolog)!!!
Pozdrowienia dla wszystkich (nie tylko lekarzy)
Obserwuj wątek
    • zoskaanka Re: alergia 21.11.05, 15:09
      a jest uczulony na sierść psa?
    • duszkan Re: alergia 21.11.05, 19:59
      Nie ma takiej prawidłowości ze ktoś uczulony na np. roztocze czy pyłki drzew w
      obecności alergnu psa musi koniecznie zareagować. Może nigdy się nie uczulić,
      ale równie dobrze za kilka tygodni mieć pierwsze objawy nadwrażliwości. A pies
      to stworzenie nie zwykle mocno przeżywające rozstanie ze swoją rodziną.. Więc
      to może jednak za duże ryzyko i dla alergika i dla psiaka.
    • elpasz Re: alergia 22.11.05, 09:35
      A nie chcesz skorzystać z odczulania metodą biorezonansu magnetycznego. Samo
      odczulanie trwa kilka minut. Korzystałam z tego u swojego psa (5 lat temu) od
      tej pory jest zdrowy. Poza tym tą metodą można sprawdzić czy Twój mąż jest
      uczulony na psa. (nie jestem lekarzem)
    • 21jolanta1962 Re: alergia 19.03.15, 12:19
      Witam. Dostalam psa tydzien temu , jest kochana . To labrador prawie 2 letnia suczka. Nie wiem czy to co teraz mam to objawy alergii czy zbieg okolocznosci. Mam objawy przeziebienia , troszke kaszle i mam katar , chrypke . Czasem sucho w gardle. Niedawno tez bylam chora wiec trudno powiedziec czy te objawy ktore mam to moze byc alergia? Czy alergia moze objawiac sie tak wolno.. Oczywiscie mam zamowiona wizyte u lekarza ale musze na nia poczekac kilka dni .
    • zdrowazuzanna Re: alergia 19.03.15, 21:04
      Zamiast leków lepszym i nieuszkadzającym rozwiązaniem jest właściwe zakwaszenie żołądka

co robi się przegotowana wodą (pół szklanki) + 2 łyżki octu jabłkowego ok pół godziny przed posiłkiem, na i nie pijemy 2 h po posiłku co jest ogólną zasadą dla wszystkich. Sprzyjające będzie też picie napojów gorzkich, parę łyków np piołunu też jakiś czas przed posiłkiem.

no i wprowadzenie diety która będzie w początkowym okresie "wykrywać" co uczula i rotować te produkty. Takie rozwiązanie oferuje DDP- dieta dobrych produktów.
      technologiazdrowia.pl/produkt/dieta-dobrych-produktow-lek-spec-ewa-bednarczyk-witoszek/

poniżej znajdziesz też nagranie z youtube. Jest tam parę jej wykładów, polecam posłuchać.
      Po różnych dietach i szukaniu rozwiązań ta jest najbardziej sensowna i razem z chłopakiem alergikiem stosujemy się do niej. Jest najbardziej indywidualne też.
      • zdrowazuzanna Re: alergia 19.03.15, 23:07
        Odnośnie zakwaszenia żołądka i czemu jest ważne znajdziesz dokładnie w 1:35 i dalej z wykładu w Chicago:

www.youtube.com/watch?v=91LGxL6WnFU&list=PL2aYF322VKGp_W4ErZDXJtOiw-2i5NGqb&index=1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka