go-go1 27.01.06, 17:25 Czy obecnie można "wyleczyć" zezowate oczy??? Pytam tylko z ciekawości:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
go-go1 Re: Zez? 30.01.06, 15:38 A możesz podać troche więcej szczegółów? Czy w każdym wieku można ten zabieg przeprowadzić? Czy są jakieś przeciwskazania zdrowotne? Kto taki zabieg przeprowadza i czy jest on obarczony jakimś ryzykiem? Bardzo byłbym wdzięczny za odpowiedzi. P.s. Dobra kłamałem ten zez dotyczy mnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewax100 Re: Zez? 30.01.06, 21:58 Można przez zabieg chirurgiczny lub laserowy/zalezy od wady/Moja córka miała zabieg laserowy,metoda Lasik.Usunieto jej wade wzroku +3,5 i cylinder +3 oraz jednoczesnie zeza.W okularach zeza nie było widać.Zez czyli uciekajace oko było od wady.Po usunieciu wady oko jest normalne.Zabieg miała we Wrocławiu na Piwnej/2,5 tys.za jedno oko/2 lata temu.Obecnie nie nosi okularów i dobrze widzi.POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
lesnajagoda Re: Zez? 30.01.06, 22:07 Ja wiem z własnego doświadczenia zez da się wyleczyć. Zależy tylko od tego jakia jest wada wzroku i ile lat ma osoba chora. Ja będac dzieckiem miałam stwierdzonego zeza. Na całe szczęście obyło się bez operacji. Miałam codziennie zasłaniane jedno oczko ale dało to efekty. Niestety leczenie zeza nie operacyjnie jest bardzo długie u mnie to trwało 10 lat ale teraz już nie mam problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Zez? 30.01.06, 22:17 odpowiedzi na Twoje pytanie poszukaj tutaj forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12236 Odpowiedz Link Zgłoś