11.02.06, 19:54
Od kilku lat mam taki problem, że cały czas chce mi się spać niezależnie od
tego ile godzin śpię w nocy. Wstaję np. o 11 i chce mi się spać. Muszę potem
odsypiać w dzień. Mam 18 lat. Byłam u lekarza, wyniki krwi mam w porządku,
przepisał mi magnez, ale to nie pomaga. Trochę to męczące, że jestem wiecznie
śpiąca, a dużo mam nauki, więc nie mogę się nawet skupić. Co może być powodem
tej senności?
Obserwuj wątek
    • gwen6 Re: senność 11.02.06, 20:16
      może bezdech senny
    • kwietniowe_cappuccino Re: senność 11.02.06, 20:30
      jakie masz cisnienie?
      • betka-b Re: senność 11.02.06, 21:07
        stany depresyjne daja takie objawy
        • felinecaline Re: senność 11.02.06, 22:50
          A jaki poziom cukru we krwi i hormonu tarczycy?
    • zuzka1232 Re: senność 12.02.06, 04:51
      Rowniez, sprawdz czy nie jestes odwodniona. Gdy pijemy za malo wody, czestym
      objawem jest wlasnie sennosc.
      • zuzka1232 Re: senność 12.02.06, 04:52
        Poprzez "sprawdz" mialam oczywiscie na mysli - zwroc uwage ile wody wypijasz w
        ciagu dnia.
        • mangaj Re: senność 12.02.06, 13:23
          Nie wiem jakie mam ciśnienie, bo nie mam w domu ciśnieniomierza. Wydaje mi się,
          że zawsze miałam dobre ciśnienie jak nam mierzyli w szkole. Poziom cukru we
          krwi-nie znam się na tym ale lekarz powiedział mi, że poziom jest akurat. Stany
          depresyjne- chyba nie, bo raczej nie mam takich sytuacji, które mogłyby je
          powodować. Może to rzeczywiście ilość wody wypijanej w ciągu dnia, bo mało
          piję. Ale to musi być woda, czy różne płyny- herbata, soki, mleko?
          • viprk Re: senność 12.02.06, 15:42
            za duzo ci sie wydaje, zbyt malo zostalo sprawdzone, popros lekarza o
            zmierzenie cisnienia krsi i skierowanie na badania laboratoryjne, ktore ci
            sugerowano powyzej.
          • zuzka1232 Re: senność 14.02.06, 04:10
            Niestety woda, przede wszystkim woda. Oczywiscie soki i mleko mozesz rowniez
            pic jak najbardziej, zawieraja wode, ale to nie 100% wody. Herbata i kawa
            odwadniaja, wiec gdy wypijasz szklanke ktoregos to powinnas wypic dodatkowo
            druga szklanke wody zeby zachowac balans. Potrzeba srednio 8-10 (jak ktos
            wiekszy to i wiecej) szklanek wody na dobe. To ze organizm sklada sie w
            wiekszkosci z wody i ze woda reguluje wszelkie funkcje w organizmie - wiedza
            wszyscy. Malo kto jednak wypija tyle wody ile nalezy. Uczucie pragnienia, to
            stan alarmowy, oznacza, ze orgamizm juz jest odwodniony! Zreszta poczytaj sobie
            dokladnie sama np. tu:
            www.drnatura.pl/zdrowie_i_ekologia.htm
            Zwlaszcza akapity „Brak wody” – ryzyko utraty zdrowia i Typowe skutki braku
            wody.
    • patama Re: senność 13.02.06, 22:16
      A moze to narkolepsja czyli ospałość ? Niewiele jest informacji o tej chorobie,
      ale obawiam się że mi to też dolega.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka