adca 11.06.06, 13:05 Czy ktoś stosował, leczył się tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katerina24 Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 13:34 Ściema jakich mało ,wpisz w wyszukiwarke i przestańcie te bzdety reklamować ,najpierw anry a teraz to Odpowiedz Link Zgłoś
adca Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 13:35 pytam, nie reklamuję. jeżeli masz do powiedzenia "zero", to milcz. Odpowiedz Link Zgłoś
katerina24 Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 14:03 poczytaj sobie stare posty,naciągactwo totalne ,gdyby takie leki działały to by były w powszechnym obiegu,nie wiem jak można być takim głupim,jak nie reklamujesz w co wątpię to rusz trochę głową ,jakie to ma opracowanie naukowe,jakie badania przeszło,gdzie są te "tysiące"wyleczonych prócz czej reklamy i gadania ,nazwiska,iminoa daty reemisji etc.Nie ma ?Ot to niespodzianka Odpowiedz Link Zgłoś
adca Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 14:14 Czytam opracowania medyczne i opisy badań na pubMedzie, szukam osób w Polsce, które były tym leczone, Może w Lublinie? W nawiązaniu do twojej wypowiedzi: w publikacjach medycznych nigdy nie spotkałam się z praktyką podawania nazwisk pacjentów, a ostatnio przeczytałam tego sporo. Nie praktykuje sie tego z powodu tajemnicy lekarskiej i ochrony danych... Powtarzam: nie masz nic do powiedzenia na jakiś temat - nie odzywaj się, ciebie nie szukam, ciesz się... Odpowiedz Link Zgłoś
katerina24 Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 14:43 Czyzby groźba??? Powtarzam bez sensu jest ten ukrain/anry etc były swego czasu[niestety juz wyrzuciłam]art w gazetach że powinno sie z tym całym "naciagactwem ,fałszywą nadzieją [co jest zwykłym chamstwem kiedy człowiek jest cięzko chory ,wciskac mu kit i żerowac na nim] zrobic porządek,osoby które to sprzedają i jeszcze uważają że jest to dobre sa po prostu wstrętnymi i małymi ludxmi i powinny same na coś zachorować bo za takie rzeczy powinno się płacić ,moze wtedy by zrozumiały jaką krzywdę robią innym ludziom bo werbalne akcenty chyba na nich nie działają ,pisząc imiona nawziska chodziło mi o to ze gdybym ja np została uzdrowiona takim cudem etc i inne osoby też to byśmy całe forum założyli ,łacznie z osobistymi telefonami i rozdawalibyśmy za darmo ten specyfik.Nie zostało to w jakikolwiek sposób przebadane ,nie ma rejestracji ,procedury medyczne czasem trwają latami lek przechodzi próby etc .Rak to nie jest tylko 1 osobnik ,są rózne rodzaj e dlatego nie jest łatwe wypracowanie póki co leku bo to nie model uniwersalny.Jerst takie powiedzenie jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego /Rozumiem że Ty albo ktoś Ci bliski może być chory ale wierz mi akurat tu TRADYCYJNA MEDYCYNA Zrobi wszystko co może a nie dawaj pasożytowac na sobie [tacy ludzie dla mnie najgorsi ,to normalnie powinno być karalne długoletnim więzieniem]pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adca Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 15:01 A skąd ta pewność? Co przeczytałaś na ten temat prócz artykułu w gazecie? Jesteć onkologiem? Biologiem? biotechnologiem? Lekarzem jakiejkolwiek specjalności? może farmaceutą? Skąd ten protekcjonalny ton? Groźba?? nie.. ciesz się naprawdę. A propos raka, są pewne czynniki wspólne, jest kilka hipotez powstawania raka. Medycyna niestety nie zna prawa, jakim się rządzi carciogeneza, to są zawsze hipotezy, przypuszczenia. Ja nie szukam kogoś, kto będzie mnie pouczał na temat na który nie ma zielonego pojęcia. Szukam osoby, która była leczona, bądź lekarza, który to zaordynował. Mam powód, a to co Ty myślisz na ten temat nie ma żadnego znaczenia. www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?CMD=search&DB=pubmed tu są różne publikacje, każdy, kto coś zbadał i opiera to się na faktach tu to publikuje. Poczytaj, pomyśl i już proszę nie zabieraj głosu, chyba, że masz coś do powiedzenia konkretnego na temat, to znaczy kontakt do lekarza, lub osoby, która tym się leczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
katerina24 Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 15:03 Nie tylko czytałam .........rozmawialam z lekarzami ,nie znam żadnego Normalnego medyka który by to dziadostwo kiedykolwiek zaordynował,nie mam protekcjonalnego tonu [ciekawe jak to można przez net stwierdzić],tylko żal że sa osoby ktore się na to łapią ,ot tyle ,ale to Twoja sprawa ,wybacz że chcialam Napisac [i napisałam]prawdę.Tak czy siak powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
adca Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 15:11 a co to jest "prawda"? wiesz jak jeszcze 10 lat temu były leczone wrzody żołądka? A skąd się wzięła szczepionka przeciwko rakowi szyjki macicy? Może stąd, że ktoś nie słuchał "normalnych medyków"? Odpowiedz Link Zgłoś
jef_f Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 15:55 Co to jest "prawda" i "ucziwosc', to moze los da ci czlowieku poznac, jak sam lub ktos z twoich najbizszych powaznie zachorujej np. na nowotwor. A teraz skoro piszesz, ze na Pubmed sa podane na ten temat informacje, to powinienes sie sam z nimi zapoznac dokladnie, a nie nie probowac tutaj wyciszac osoby ktoras wlasnie zglasza zastrzezenia co do skutecznosci tego preparatu. Przeczytaj sobie wiec sam jaka jest w tej chwili kluzja odnosnie wynikow badan nad tym preparatem. Z drugiej strony, gdyby to byla taka rewelacja, a nie kolejna metoda na zrobienie szmalu na ludziach ciezko chorych, to od takie badania juz dawno powinny byc zfinalizowane przez zainteresowane osoby (szczegolnie Nowicka Pharma z Autrii, ktory jakos tych badan nie moze przeprowadzic do konca, ale nieprzetestowany dobrze preparat chce produkowac). Ciekawe wiec dlaczego klamie na swojej stronie, piszac ze w innych krajach preparat jest dopuszczony do obiegu? A ja sie pytam w jakich krajach? Moze w krajach Afryki Rownikowej? Zreszta jesli sie przejrzy internet, to mozna z latwoscia zauwazyc, ze stony na ktorych sie o tym preparacie pisze, sa stronami zalozonymi przez hochsztaplerow ktorzy niem maja zadnych skrupulow w robieniu forsy na ludzkim cierpieniu i nieszczesciu. Prosze sobie przeczytac konkluzje podana w tym ponizszym abstrakcie: ----------------------------------------------------------------------------- : BMC Cancer. 2005 Jul 1;5(1):69. Related Articles, Links Click here to read Click here to read Ukrain - a new cancer cure? A systematic review of randomised clinical trials. Ernst E, Schmidt K. Complementary Medicine, Peninsula Medical School, Universities of Exeter & Plymouth, 25 Victoria Park Road, Exeter EX2 4NT. edzard.ernst@pms.ac.uk BACKGROUND: Ukrain is an anticancer drug based on the extract of the plant Chelidonium majus L. Numerous pre-clinical and clinical investigations seem to suggest that Ukrain is pharmacologically active and clinically effective. We wanted therefore to critically evaluate the clinical trial data in the form of a systematic review. METHODS: Seven electronic databases were searched for all relevant randomised clinical trials. Data were extracted and validated by both authors, tabulated and summarised narratively. The methodological quality was assessed with the Jadad score. RESULTS: Seven trials met our inclusion criteria. Without exception, their findings suggest that Ukrain has curative effects on a range of cancers. However, the methodological quality of most studies was poor(!!!!! sic). In addition, the interpretation of several trials was impeded by other problems. CONCLUSION( !!!!! sic) The data from randomised clinical trials suggest Ukrain to have potential as an anticancer drug. However, numerous caveats prevent a positive conclusion, and independent rigorous studies are urgently needed. Ps. Nawiasem mowiac ewidentnie robisz czlowieku na tym forum rozeznanie marketingowe dla jakiegos kolejnego hosztaplera i szarlatana. ----- Jeff Odpowiedz Link Zgłoś
adca Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 17:57 zadałam proste pytanie i nie szukam mądrych inaczej, a konkretnych osób - lekarzy lub pacjentów, którzy się z ytym zetknęli. bo mój syn ma nowotwór jelita... wasz atak świadczy o waszej chorobie umysłowej bo inaczej tego nazwać się nie da. Życzę ci, byś kiedyś szukał informacji z takiego powodu jak ja i znalazł takie odpowiedzi jak ja dzisiaj. Człowiekiem Cię nie nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
jef_f Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 19:52 Szukasz rzekomo pomocy dla syna i ublizasz tym ktorzy ci dobrze radza abys nie stracil czasu na robienie eksperymentow na swoim dziecku??? Szkoda czasu i klawiatury dla kogos takiego jak ty, bo juz sie domyslam kim jestes. Jeff Odpowiedz Link Zgłoś
adca Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 20:06 ja nie szukam "dobrych rad" a odpowiedz na konkretne pytanie. i to nie ja ubliżam, a mnie ... nie odzywaj sie juz proszę, twoje przemyslenia też są g. warte. Odpowiedz Link Zgłoś
jef_f Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 20:18 Odpowiedz konkretna i prawdziwa juz dostales, za co wszystkim z wdziecznosci naublizales. Jakich wiec dobrych rad tu jeszcze oczekujesz ? Ze ktos zacznie ci pisac nieprawde i wmawiac, ze ta ukraina dziala na nowotwory jelit?? Powtarzam wiec jeszce raz: ukraina nie dziala na tego typu nowotwory i szkoda na nia pieniedzy. Onkolodzy wiedza o takich "cudownych" lekach najlepiej i to ich rozsadny oraz odpowiedzialny ojciec o to sie pyta. Jeff Odpowiedz Link Zgłoś
adca Re: ukrin/ukrain 12.06.06, 06:19 Odpowiedź jest wyżej, nie szukam "dobrych rad" osób, które tego nie używały i nie miały styczności. > Onkolodzy wiedza o takich "cudownych" lekach najlepiej i to ich rozsadny > oraz odpowiedzialny ojciec o to sie pyta. matka spyta... Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 17:45 adca napisała: > Poczytaj, pomyśl i już proszę nie zabieraj głosu, chyba, że masz coś do > powiedzenia konkretnego na temat, to znaczy kontakt do lekarza, lub osoby, > która tym się leczyła. pracując z chorymi nowotworowymi sptykałam sie z mnóstwem "wynalazków" "leczących raka", niestety 100% chorych używających tych specyfików już sie nie leczy, po prostu poumierali.... Odpowiedz Link Zgłoś
katerina24 Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 18:07 kto tu atakuje ?Co ma polemika do ataku,ktoś tu problemy a moim zdaniem naciągaczem jesteś założycielko wątku ,bo jakoś dziwnie po anry się ukrain zgłosił Odpowiedz Link Zgłoś
adca Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 18:16 Wymyślasz mi od głupich, nazywasz mnie naciągaczem. a ja tylko szukam ratunku. Polemika to słowo nie z twojego słownika, nie wiesz co znaczy. Naucz się rozmawiać, a nie wymyślać, to może będziesz jeszcze z kimś polemizować. Odpowiedz Link Zgłoś
katerina24 Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 18:18 Oby nie z Toba a odkąd to pisanie że to są głupoty jest tożsame z tym że ktoś jest głupi ,ciekawe ,doprawdy!!!!!dobra kończę ten cyrk ,może warto by było jednak z lekarzami rozważyć ,normalne leczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
adca Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 18:24 napisałaś do mnie: "nie wiem jak można być takim głupim,jak nie reklamujesz w co wątpię to rusz trochę głową" masz rację - urwałaś się z cyrku. I kto powiedział, że to wszystko bez lekarzy??? Skąd niby wzięłaby się diagnoza. Sama nie wiesz nawet co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
jef_f Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 19:57 Ten twoj styl wypowiedzi na tym forum jest mi dobrz znany, zmieniles tylko nick. Ty wcale nie szukasz pomocy dla syna, wiec nie sciemniaj. Tak juz na marginesie, nowotwory jelit mozna dzisiaj leczyc dokladnie sprawdzonymi metodami konwencjonalnymi. Jeff Odpowiedz Link Zgłoś
adca Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 20:03 problem w tym jakie są propozycje leczenia. chciałbyś mając 20 lat chodzić z torebką na brzuchu? Ja nic nie muszę nikomu udowadniać. Szukam odpowiedzi na moje pytanie. Tylko. Jeżeli seteś takim wybitnym znawcą tematu podaj prosze te metody. Inne niż operacyjne. Gdy w grę wchodzi polipowatość jelita połączona z rakiem. I nie mów mi czego szukam, bo masz tylko papkę w głowie i nic nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
jef_f Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 20:09 Skoro mam papke w glowie i nic nie wiem, to jak ci moge teraz jak mi naublizales pomoc ??:) Jeff Odpowiedz Link Zgłoś
adca Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 20:19 nie możesz, bo nie brałeś ukrainu. reszta spraw związana z tobą jest bez znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
jef_f Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 20:22 Bralem za to cos innego co na pewno dziala:) Jeff Odpowiedz Link Zgłoś
adca Re: ukrin/ukrain 12.06.06, 06:20 może i brałeś coś, pewnie prochy świadczące o stanie twojego umysłu. Twoi rodzice natomiast wzięli coś, co nie zadziałało - antykoncepcja ich zawiodła. Odpowiedz Link Zgłoś
adca Re: ukrin/ukrain 11.06.06, 18:17 jaką klinikę onkologiczna dla operacji jelita grubego polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś