grajaga10 13.01.08, 04:43 Choruję na RZS.Ostatnio choroba się uaktywniła,lekarz zapisał mi metotrexat,czytałam,że ten lek jest b. toksyczny.Jestem osobą starszą i boje sie konsekwencji takiego leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
domino33 Re: metotrexat 15.01.08, 13:12 Moj lekarz rowniez przepisal mi methotrexie,biore te tabletki ok roku, fakt, ze sa toksyczne ale dawki sa regulowane przez lekarza i monitorowane. Z uwagi na toksycznosc tego leku i w niektorych przypadkach dzialania na watrobe musialam co dwa tygonie chodzic na badania krwi, poniwaz wyniki sa w normie wiec teraz robie badania krwi co miesiac. Wszystkie obawy i pytania z tym zwiazanie powinna Pani skierowac wlasciwie do lekarza ktory te tabletki Pani przepisal. Odpowiedz Link Zgłoś
grajaga10 Re: metotrexat 09.03.08, 14:30 Czy metotrexat można odstawić z dnia na dzień czy to jest tak jak ze sterydami stopniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
nathedaga Re: metotrexat 24.07.24, 13:16 No wlasnie Jak to jest mozna ten lek ostawic , I jezeli po Medrol 16 zapalenia nie ma I bolu czy mimi wszystko zaczynac leczenie metrotrexat Odpowiedz Link Zgłoś
renia_26 Re: metotrexat 12.03.08, 18:27 Mam pytanie odnośnie mtx - czy kwas foliowy (15mg) bierzemy tylko przez jeden dzień po dniu kiedy wzięliśmy mtx, czy przez wszystkie dni, az do następnej dawki mtx? Odpowiedz Link Zgłoś
grajaga10 Re: metotrexat 12.03.08, 20:17 Mnie lekarz zalecił 1 tabl.dzień przed braniem mtx i dzie po mtx,np ja biore mtx w poniedzialek a kwas foliowy w niedziele i we wtorek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oldi_s Re: metotrexat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 22:38 A nie boisz się konsekwencji RZS? Odpowiedz Link Zgłoś