Dodaj do ulubionych

Ramatti Formula Isofix

03.11.09, 08:59
Mój synek wyrasta z fotelika 0-13 kg i mój wybór padł na Ramatti Formula
Isofix. Jeszcze go nie kupiłam i proszę użytkowniczki o uwagi,jakie są plusy
i minusy tego fotelika?
Sporo jeżdżę autem,mały jest spokojny i zazwyczaj śpi,ma teraz prawie 11 miesięcy
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: Ramatti Formula Isofix 06.11.09, 00:02
      Nie ma plusów szukaj dalej. zacznij od przeczytania

fotelik.info/
    • ilhenny Re: Ramatti Formula Isofix 06.11.09, 00:09
      Opowiadasz głupoty jak większość przedstawicieli handlowych. X-
      lander jest aktualnie najlepszym wózkiem na rynku i konkurencja
      tylko wymyśla głupoty na jego temat, nawet nie konkurencja bo tym
      wszystkim garażowym producentom z pod Częstochowy brakuje jeszcze 10
      lat żeby robić podobne wózki. Że niby mała gondola, że twardy, że
      wszystko w nim lata. Jak czytam takie bzdety to zastanawiam się, czy
      aż tak spadła wam sprzedaż, że musicie siedzieć na forach, kłamać i
      wciskać ludziom kit. Bardzo chętnie podejmę rzeczową rozmowę.
      • ilhenny Re: Ramatti Formula Isofix 06.11.09, 00:11
        sory ten teks już nie tu
    • agusiagda Re: Ramatti Formula Isofix 27.02.10, 10:43
      mawr - kupiłaś ten fotelik Ramatti?

my wkrótce też będziemy musieli kupić większy dla naszego Synka ;) i też
      zastanawiam się nad Ramatti Formula :)

może jakieś opinie???
    • maja_2006 Re: Ramatti Formula Isofix 28.03.10, 11:35
      Też rozważam ten fotelik. Może jednak w końcu ktoś napisze jakąś opinię. Bo
      wiem, że plusy ma (podobno foteliki tej firmy są porządnie wykonane, łatwo się
      montują, mają szerokie boki, odchylają się, no i crash test tego modelu całkiem
      nieźle wypada). Zastanawiam się jedynie nad tymi pasami krzyżowymi, bo to nowość
      i chciałabym wiedzieć, jak się sprawdza w praktyce, czy nie zajmują dziecku (9
      mieś.) całej klatki piersiowej.
      • mawri Re: Ramatti Formula Isofix 17.04.10, 22:17
        tak kupiłam ten fotelik ,używam go od początku tego roku. Sprawdził się na
        długich trasach,dziecko śpi wygodnie pomimo braku pozycji mocno leżacej,ale to
        nie wózek do spania. Przede wszystkim głowa i miednica są dobrze i głęboko
        schowane w foteliku. Mam wrażenie że synek nie narzeka na jazdę w nim. Natomiast
        co do pasów.... Nie ukrywam że nie jest to super wygodne zapinanie krzyżowych
        pasów,trzeba je najpierw skrzyżowac,potem przełożyc za zaczepy z boków a potem
        zapiąc miedzy nożkami,czasem trudno wpiąc ten zamek miedzy nogami,po prostu
        jakoś ucieka ten element w dnie fotelika.Mój mąż nie lubi zapinac dziecka bo
        wiąże się to z głębokim schylaniem się do auta podczas zapinania małego. Również
        nie jest wygodne zapinanie dla mnie z miejsca pasażera na tylnej kanapie. Ale
        podczas jazdy mały siedzi wygodnie i odnoszę wrażenie że naprawdę bezpiecznie.
        Miejsca ma dużo ,nawet w zimowych ciuszkach. Dziecko ma teraz 75 cm i waży 10 kg.
        Isofix swietnie trzyma fotelik.To znakomity system. Tapicerka bardzo przyzwoita
        i latem nie będzie problemu. własnie chcę kupic jeszcze jeden fotelik do
        drugiego auta,nie mam glowy przepinac sprzetu...Moze cos uzywanego wypatrzę, w
        kategorii od 9 kg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka