Dodaj do ulubionych

COLETTO MATTEO opinie, sugestie, porady ?

23.05.10, 15:13
Witam,

Przymierzamy się do zakupu wózka firmy COLETTO o nazwie MATTEO (link poniżej):
coletto.pl/wozek.php/matteo/12
Czy użytkował ktoś taki wózek bądź wózki firmy COLETTO ? Obawiam się o awaryjność systemu obracania gondoli, spacerówki czy fotelika o 360 stopni, ma może ktoś doświadczenie z tym ?
Obserwuj wątek
    • atolektyka Re: COLETTO MATTEO opinie, sugestie, porady ? 24.05.10, 18:44
      Hmmm czyżby nikt nie miał do czynienia z produktami firmy COLETTO ?
      Nikt z was drogie Panie nie ma takiego wózka ?
      • atolektyka Re: COLETTO MATTEO opinie, sugestie, porady ? 26.05.10, 15:00
        Czyli nic widzę że FORUM ukierunkowane tylko na wybrane marki wózków i tyle.
        Chyba tutaj nie dowiem się nic na temat firmy COLETTO nie mówiąc już o
        konkretnym rodzaju wózka. mimo wszystko pozdrawiam.
        • annulka79 Re: COLETTO MATTEO opinie, sugestie, porady ? 26.05.10, 17:05
          A tam od razu "ukierunkowane"

Po prostu, może nikt nie ma tego wózka. Sama znalazłam go niedawno w jednym ze
          sklepów internetowych i zarówno mnie (mamę już nie wózkową ;) jak i koleżankę
          (przyszłą mamę) zachwycił opis i wygląd na zdjęciach. Głównie przekładana rączka
          z obrotowymi kołami zawsze z przodu i fajna waga, siedzisko z rozkładanym
          oparciem, spora gondolka.
          Niestety użytkowników brak a i w sklepach stacjonarnych pooglądać go jeszcze nie
          miałyśmy okazji.
          Pewnie z tego powodu nikt nie odpowiadał.
          • emma6666 Re: COLETTO MATTEO opinie, sugestie, porady ? 26.05.10, 17:58
            nie rozumiem.
            foch bo nikt nie miał tego konkretnego wózka?
            • atolektyka Re: COLETTO MATTEO opinie, sugestie, porady ? 27.05.10, 19:59
              Witam, nie chodzi o to, że "foch" bo nikt nie ma takiego wózka ! Zostało to troszkę źle odebrane to przepraszam :)
              annulka79
              Widzieliśmy ten wózek w jednym z Poznańskich sklepów i nie biorąc go nigdy wcześniej pod uwagę stał się naszym faworytem numer 1. Zdajemy sobie sprawę z tego, że nie kupimy wózka bez wad ale póki mogę chciałbym te wady zminimalizować. "Głównie przekładana rączka
              z obrotowymi kołami zawsze z przodu i fajna waga, siedzisko z rozkładanym oparciem, spora gondolka." - stan faktyczny sprawdzony w sklepie.
              Co prawda trochę obawiam się tego mechanizmu obrotowego ale z drugiej strony wózek musi mieć dwuletnią gwarancje jako produkt sprzedawany w Unii Europejskiej to jakby co słyszałem że serwis firmy COLETTO jest bez zarzutów.
              Nic skoro nikt nam nie może pomóc to po ewentualnym zakupie wózka może my pomożemy komuś innemu, mam nadzieje przekonać go do zakupu :)

Pozdrawiamy
              • paulinka8211 Re: Coletto Matteo opinie, sugestie, porady ? 11.04.11, 15:10
                Można poszukać zawsze na Google... www.google.pl/#sclient=psy&hl=pl&q=coletto+matteo+warszawa&aq=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&fp=26cca0414a2a0051
    • magda19lenka Re: COLETTO MATTEO opinie, sugestie, porady ? 28.05.10, 11:58
      Przyznam, że nie widziałam tego wózka na żywo.
      Obejrzałam go tylko z linka, który podałaś i wydaje się być fajny.
      Świetne jest to obracane siedzisko. Ja mam siedzisko montowane przód/tył i na
      spacerze jest trochę zachodu, żeby je przełożyć, a tu pyk myk i siedzisko obrócone.
      I fajnie, że siedzisko jest normalnie rozkładane a nie kubełkowe.

To jednak mniej znana firma więc ciężko chyba znaleźć jakąś użytkowniczkę
      • marta2202 Re: COLETTO MATTEO opinie, sugestie, porady ? 28.05.10, 19:41
        Ja widziałm go w sklepie i bardzo mi się spodobał aż żałuję że nie
        jestem w ciaży chyba bym go kupiła:)
        Wyglądał naprawdę solidnie. I cena w mirę rozsądna:)
        Trzeba jechać i pomacać bo to chyba nowość jest.
    • agusi-a1979 Re: COLETTO MATTEO opinie, sugestie, porady ? 15.06.10, 12:37
      mam ten wozek jeste zadowolona choc przez jakis czas skrzypialo przednie
      koleczko ale juz nieskrzypi jest lekki ale bez bobasa prosto sie sklada i z
      obrotem w kolo nic sie niedzieje jest ok tylko mala jedna wada ma troszke
      zamala gondole takie 6 mc dzieciatko niebedzie juz mialo wygodnie troche
      zaciasno a spacerowka tez jest ok.
    • ladymantis Re: COLETTO MATTEO opinie, sugestie, porady ? 03.07.10, 20:16
      Ja miałam ten wózek przez 2 miesiące dopóki mi go nie ukradli :/ Jeżeli chodzi o
      użytkowanie, to mechanizm obrotowy dobrze działa i przynajmniej przez te 2
      miesiące nic się z nim nie działo. Wózek bardzo dobrze się prowadzi. Ma jedną
      wadę jak dla mnie - rączka jest pod takim kątem, że dosyć ciężko się podjeżdża
      pod krawężniki. Ale tak poza tym same zalety - chyba najlepszym argumentem jest
      to, że chcemy kupić jeszcze raz ten sam wózek. No i złodziejowi też się podobał...
      • mrukumaster Re: COLETTO MATTEO opinie, sugestie, porady ? 05.07.10, 10:02
        Nie ma obowiązku gwarancji na wózki przez 2 lata. Gwarancje daje producent,
        dystrybutor, importer itd. i daje tyle ile mu się podoba czyli może dać miesiąc.
        2 lata obowiązkowo jest przy sprzedaży konsumenckiej tzw. odpowiedzialność
        sprzedawcy coś co się kiedyś rękojmią nazywało ;)
        • czekolada85 Re: COLETTO MATTEO opinie, sugestie, porady ? 05.07.10, 10:27
          Na zdjęciach prezentuje się bardzo fajnie :) ale w realu to nigdzie nie
          widziałam... a teraz mnie zaciekawiłaś... więc może napiszesz w którym
          sklepie w Poznaniu można go zobaczyć no i ile kosztuje taki wózeczek?!
          • chudy31 Re: COLETTO MATTEO opinie, sugestie, porady ? 08.07.10, 22:01
            W Lesznie na ul.fabrycznej jest sklep U Kubusia,tam sa te wozk.Tez
            zdecydowalismy sie na ten wozek ale kupujemy w necie za 1436 zeta-
            gleboki,spacerowka i nosidelko.C ena w sklepie jakies 1550.
            • emakowka Re: COLETTO MATTEO opinie, sugestie, porady ? 12.07.10, 12:23
              Widzialam na żywo ten wózek z 2 miesięcznym bobasem w środku i
              powiem,że na szerokość to dużo miejsca dziecko nie ma,a jak
              przyjdzie śpiworek,czy chociaż kocyk to myślę że może być
              ciasno.Wizualnie prezentuje się bardzo ładnie,a spacerowej wersji
              nie widziałam jeszcze.
              • tuniasta81 Re: Coletto Matteo 11.04.11, 08:59
                Czy spacerówka, jest na tyle niska, że chodzące już dziecko może samo w niej usiąść?? Czy trzeba go wkładać??
          • neonka8001 buggy board 05.05.11, 13:04
            Czy ktos instalowal buggy board to wozka Coletto Matteo?
    • annulka79 czy to pierwowzór? 11.07.10, 22:18
      :)

www.mothercare.com/Mothercare-Spin-Hidden-Nodes/b/306880031
      • mrukumaster Re: czy to pierwowzór? 12.07.10, 08:41
        Trudno powiedzieć bo takie marki jak mothercare korzystają także z innych firm.
        Firm produkujących wózki jest tak olbrzymia ilość na świecie że czasem trudno to
        ogarnąć. To coletto to produkcja chińska i ten mothercare także więc może z tej
        samej fabryki pochodza tylko że w colleto gorsza tapicerka i dlatego tańszy ;)
        • onevittoria Re: czy to pierwowzór? 27.07.10, 09:59
          Wczoraj oglądałam ten wózeczek w sklepie w Wawie na ul. Rudnickiego
          (k.Telepizzy). Nie dość, że jest prześliczny, to cena przystępna, mały rozmiar
          stelaża po złożeniu, ma wiele ciekawych funkcji, łatwo się składa, wypina
          elementy i ten obrotowy stelaż :)
          Jednak właśnie moją uwagę przykuła wąska gondolka. Przede mną cała zima z
          głębokim wózeczkiem i obawiam się, że maleństwo zapakowane w śpiworki i kocyki
          może mieć zbyt ciasno w tym wózku...
          Z tego powodu raczej zrezygnuję z jego kupna. Jednak gdyby mój dzidziuś rodził
          się wiosną, to z pewnością nie wahałabym się i dokonalibyśmy zakupu.

• atolektyka Re: czy to pierwowzór? 01.08.10, 20:56
            Witam,

Czy to "pierwowzór" to trudno powiedzieć ale pewnie jest tak ze robi go jedna firma za pomocą "małych rączek" i sprzedaje pod wieloma nazwami i firmami w różnych krajach bo wyglądają identycznie :) Co do ceny to raczej jak z samochodami wszystko zależy od kraju w którym ma być sprzedawany, czy idzie za tym jakoś materiałów, może tak ?!

Zakupiliśmy ten wózek dla naszej córki która urodziła się na początku lipca i oto klika naszych spostrzeżeń:
            - wózek prowadzi się bardzo gładko na praktycznie każdej nawierzchni (nie testowaliśmy go jeszcze na plaży) i dobrze się podbija;
            - co do szerokości gondolki to nam nie przeszkadza bo córeczka urodziła się bardzo drobna i teraz jeździ nie opatulona a na zimę będziemy raczej wykorzystywać spacerówkę a nie gondole;
            - mechanizm obrotowy póki co działa bez zarzutów i świetnie się sprawdza jak trzeba szybko obrócić dziecko aby osłonić je od wiejącego wiatru lub piekącego słońca;
            - wózek ma pompowane koła tylne i obrotowe, piankowe koła przednie przez co jest bardzo zwrotny (manewrowanie w sklepie bez problemu);
            - spacerówka nie jest kubełkowa i rozkłada się praktycznie do pozycji leżącej;
            - stelaż składa się w bardzo sprytny sposób i jest w miarę lekki, chociaż żeby schować go do bagażnika Lanosa muszę zdemontować pompowane koła;
            - moja drobna żona (160cm i 48kg) nie bez problemu ale może sama znieść wózek z dzieckiem z pierwszego pietra po schodach (gondolka wypięta ze stelaża i złożony stelaż);
            - mamy kolor beżowy choć podobał nam się zielony lub pomarańczowy ale te kolory przyciągały zbyt wiele muszek :(
            - dodam że wózek zakupiliśmy razem z fotelikiem i póki co jesteśmy z całego kompletu zadowoleni;

Pozdrawiamy
    • bosopotrawie25 Re: COLETTO MATTEO opinie, sugestie, porady ? 17.11.10, 20:07
      my tez zdecydowalismy sie na ten wózek, mam nadzieje, ze to dobry wybor. u nas w sklepie cały zestaw cos okolo 1400zł
      • twitti Re: COLETTO MATTEO opinie, sugestie, porady ? 18.11.10, 13:41
        Ja mialam wozek coletto, ale austin 3. Bylam bardzo zadowolona. Wozek mial wtedy tylko dwie wady - slaba amortyzacje i nieprzemyslany przeze mnie wybor spacerowki - w tamtym modelu bylo siedzenie kubelkowe, ktore nie pasowalo mojemu dziecku. Ale moglo pasowac innym rodzicom. Ogolnie wozek byl super. Za niska cene bylo duzo dodatkow. Material byl dobrej jakosci, mial duzo fajnych rozwian, ktorych moje nowe wozki nie maja.
        I super serwis. Mielismy problem z kolem. Firma na swoj koszt przyszlala kuriera i nastepnego dnia odeslala nam naprawiony wozek rowniez na swoj koszt:)
        Ja bym kupila ten wozek. Wyglada ze ma juz wygodna spacerowke i chyba amortyzacje kol tez.
    • paulalia2010 Re: COLETTO MATTEO opinie, sugestie, porady ? 07.12.10, 12:38
      Ja planuje zakup Matteo -oglądałam na żywo, wygląda i przkręca się w porządku. Znalazłam najtańszy na www.aukcjusz.pl, ale jeszcze negocjuję cenę - zaproponowałam swoją kwotę i zobaczymy, co odpisze sprzedawca.
      A, no i jest to najwęższy wózek jki znalazłam - 58 cm srozstaw tylnych kół. Dla tych, co mają stare windy w kamienicach :)
      • skobus Re: COLETTO MATTEO opinie, sugestie, porady ? 18.01.11, 21:44
        Ja mam ten wózek i jestem zadowolona. co prawda kupiłam go przez internet i okazało się że jest uszkodzony producent w ciągu kilku dni wymienił mi gondole na nową koszt przesyłki w obie strony pokrył producent serwis mają naprawdę na bardzo wysokim poziomie fachowa i ekspresowa obsługa.
        sam wózek jest dość lekki łatwo się składa zrobiony z dobrej jakości materiałów, gondola jak dla mnie dość duża synek jeździł w niej do 7 miesiąca a fotelik montowany do stelaża bardzo fajne rozwiązanie do wózka jest tez dużo dodatków folia przeciwdeszczowa śpiworki torba z przewijakiem. Ogólnie polecam.
        • lilianka24 Re: COLETTO MATTEO opinie, sugestie, porady ? 19.01.11, 15:19
          hej
          ja mam tez wozek,uzywam go od maja, wg mnie on nie ma ZADNYCH wad.funkcja obrotowa jest swietna sprawa.wozek jest lekki, latwo sie sklada i miesci bez problemu nawet w najmniejszym bagazniku :) polecam
          • Gość: dedi Re: coletto mateo + maxi cosi IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.11, 14:48
            wie ktoś może czy można dopasować do niego fotelik np. maxi cosi
            • miskaa11 Re: coletto mateo + maxi cosi 15.02.11, 13:20
              Niestety nie można, dzisiaj uzyskałam taką informację od sprzedawcy:(
              • justi362 Re: coletto mateo + maxi cosi 21.03.12, 12:42
                ależ można zamontować maxi cosi - są do tego specjalne adaptery
          • gosiek997 Re: Coletto mateo opinie, sugestie, porady ? 25.08.11, 09:49
            witam :)

chce kupic ten wózek i chcialam sie zapytac jak sie sprawuje spacerówka i fotelik samochodowy? czy uwazacie ze waszej dzidzi jest wygodnie:)?

pozd Malgosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka