Dodaj do ulubionych

poradzcie wozek - mam duze wymagania ;)

14.01.11, 12:49
sama co prawda przerobilam wozkow przy starszym synku z pewnoscia ponad setke, ale to byly to spacerowki, bo swoja "hobby" wozkowe zaczelam jak mlody mial jakies 8 mies.

Obecnie jestem w ciazy w drugim dzieckiem i nie mam zielonego pojecia co wybrac, zeby spelnialo moje oczekiwania ;)
wiec co bym chciala:
- wozek obojetne czy 3 czy 4 kolowy ale musi miec mocna konstrukcje i wysokie regulowane raczki
- kola pompowane, przynajmniej tylnie
- mozliwosc montowania dostawki dla starszaka (bedzie mial 3 lata jak male sie urodzi) i zeby z taka dostawka wozek dobrze sie prowadzil i byl stabilny (moj obecnie prawie 3 latek jest duzy i ciezki)
- wolalabym pominac opcje gondoli, ale chcialabym siedzisko montowane w dwie strony NIE-kubelkowe, takie, zeby mozna bylo uzywac dla noworodka
- najlepiej skladany w jednej czesci, a nie siedzisko i stelaz osobno
- waga nie gra roli - to bedzie wozek uzywany na dlugie spacery z mezem, wiec on bedzie toto znosil z 2-ego pietra

to chyba wszystko :) cena obojetna
Obserwuj wątek
    • sylki Re: poradzcie wozek - mam duze wymagania ;) 14.01.11, 13:04
      Jane Slalom Reverse,
      Mura
    • saras-wati Re: poradzcie wozek - mam duze wymagania ;) 14.01.11, 13:10
      Ja to chyba nie podejmę się doradzania przy Twoim doświadczeniu;) Ale jeśli ma się dobrze prowadzić z maleństwem i cięższym dodatkowym pasażerem, to stawiam na mountain buggy swift. Od tego roku jest wersja z gondolą:)

Wg mnie nic lepszego nie ma i aż żałuję, że go nie urodziłam dziecka w tym roku:(
      • maja3333 Re: poradzcie wozek - mam duze wymagania ;) 14.01.11, 13:25
        saras-wati doswiadczenie mam tylko co do spacerowek (parasolek i innych dla starszaka), w kwestii wozka dla noworodka jestem zielona, bo przy pierwszym dziecku kupilam najpierw Bebecara Tracker (totalny niewypal)... mountain buggy swift bardzo mi sie podoba, szkoda, ze nie da sie obrocic siedziska przodem do rodzicow.

Jane slalom reverse dobrze sie prowadzil z obciazeniem ?
        • sylki Re: poradzcie wozek - mam duze wymagania ;) 14.01.11, 13:33
          prowadziłam go bez dostawki, ale z córką siedzącą w nogach młodszej, prowadziło się znośnie.
          Róznica między córkami to 3 lata, więc częściej szła obok niż jeździła na wózku.

Nie wiem czy istnieje wózek który po dostawieniu dostawki będzie się lekko prowadził ;)
          • magda79pn maja3333 14.01.11, 16:36
            gratuluję :)
            czytając twoje wymagania, przyszedł mi do głowy jeszcze jeden warunek :) wózek musi mieć dużo miejsca bo pamiętam że twój pierwszy synek do drobnych nie należy :) ale mogę cię też pocieszyć, ja po pierwszym olbrzymie, drugiego mam raczej drobnego :D
            pozdrawiam
          • pomilak1 Re: poradzcie wozek - mam duze wymagania ;) 14.01.11, 17:06
            ja pomyślałam o x landerze xq 2010 ale nie znam tego wózka i nie wiem jak się prowadzi z dostawką :/
            Widzę że między Twoimi dziećmi będzie taka sama różnica wieku jak moimi, jestem ciekawa co wybierzesz:) ja myślałam o bugaboo cameleonie ale podobno z dostawką też traci "sterowność" :P
            • sylki Re: poradzcie wozek - mam duze wymagania ;) 14.01.11, 17:30
              Dziewczyny, ale czy to nie jest tak, że z dostawką każdy wózek traci na sterowności, w końcu ciężar rozkłada się nierównomiernie.
              • saras-wati Re: poradzcie wozek - mam duze wymagania ;) 14.01.11, 18:55
                No, ale są na forum użytkowniczki mountain buggy z dostawką i go chwaliły:)
                Fakt, że siedzisko nie obraca się przodem do mamy:(

• tygisek Re: poradzcie wozek - mam duze wymagania ;) 14.01.11, 21:00
                  Jesli chodzi o dostwke do wozka, to jesli mozna, podziele sie moim spostrzezeniem: otoz, jesli juz zostanie wybrany wozek, proponuje na zywo przetestowac go wlasnie z opcja: dostawka - moja siostra korzystala przy mutsy urban rider z dostawki oryginalnej mutsy i powiem Wam, ze to wyzsza szkola jazdy, pomijam fakt zupelnie innego rozlozenia ciezaru "pojazdu zespolonego" ale poprostu ciezko sie idzie za takim wozkiem z dostawka! jesli ktos jest dosc niski, wlasciwie graniczy to z cudem, trzeba isc obok wozka, a to wygodne juz nie jest zupelnie (pomyslcie sobie jak sie prowadzi wozek sklepowy niezle zapakowany idac obok niego - to takie porownanie mniej wiecej) my obie mamy po 163-4 cm wzrostu, niby w mutsy mozna wyciagnac raczke do gory i stoi sie automatycznie troche dalej i niby miejsce na dostawke jest, ale jesli ta raczka jest wysoko to wiadomo niezbyt fajnie sie prowadzi wozek...
                  wydaje sie mi tez, ze latwiej prowadzi sie wozek z lamana regulacja raczki, stad moze wynika tez zadowolenie mam z dostawek do mountain buggy, bo w nim raczka jest lamana wlasnie, moze wtedy latwiej znalezc srodek ciezkosci, a moze wlasnie trzeba odrazu postawic na wozek z wyzszej polki idealnie wywazony? bo chyba siedzenie przodem czy tylem do kierunku jazdy to nie ma wiekszego znaczenia (w mutsy w obu pozycjach z moim wzrostem trzeba bylo isc lekko z boku wozka, bo zwyczajnie nie starczalo rak do raczki i kopalam i ja i siostra w dostawke)
                  • chella Re: poradzcie wozek - mam duze wymagania ;) 14.01.11, 22:10
                    Jako pierwszy wózek dla najmłodszego miałam Teutonię z dostawką dla starszego trzylatka. Prowadziło się dobrze , jednak zawracanie i ostre skręty były trudne do wykonania. Krawężniki trzeba było pokonywac ostrożnie , przy podjeździe na wyższe starszy musiał schodzic. Potem miałam Zoopera trójkołowego z tą samą dostawką i też było nieźle , ale nieco gorzej (gorszy w prowadzeniu wózek). Kolejnym wózkiem była Emmaljunga Nitro , ale już bez dostawki .Młodszy miał ok. 6 m-cy starszy już ok. trzy i pół roczku. Gdy starszy się zmęczył to siadał na pałąku z nóżkami na podnóżku, lub klękał na podnóżku i trzymał się pałąka. Wózek prowadził się bardzo dobrze i lekko, siedzonko było wówczas ustawione przodem do mnie.
                    Jeżeli chcesz wózek pod dostwkę to musi on miec dośc długą rączkę , jak Emma , X-Lander , Quinny, tak żeby starszy zmieścił Ci się między siedzonkiem/gondolą , a rączką do prowadzenia. Wówczas nie powinnas kopac w dostawkę i będziesz mogła iśc "normalnie" za wózkiem , a nie z boku. Dostawka w obydwu moich wózkach nie sprawdzała się przy ustawieniu siedzenia przodem do kierunku jazdy w pozycji leżącej , to samo jest z podestem takim jak ma np Pliko. Miałam taki podest w O Zon (Cenrto) i w ten sposób wózek również dobrze się prowadziło jednak młodszy musiał siedziec, mógł miec jedynie odrobinę obniżone oparcie.
    • maja3333 Re: poradzcie wozek - mam duze wymagania ;) 14.01.11, 23:57
      magda dzieki ;) mysle, ze wielkoscia sidzieska az tak bardzo nie bede sie przejmowac, na jakis czas starczy kazdy wozek raczej, a potem sie zobaczy :D

wlasnie tez stwierdzilam, ze najlepiej, zeby wozek mial lamana raczke, wtedy bedzie sie lepiej prowadzil z dostawka i starszak bedzie mial wiecej miejsca.

moja siostra ma cameleona - co prawda nie widzialam jak wyglada on/prowadzi sie z dostawka, ale mysle, ze przez ta teleskopowa raczke nie byloby to najlepsze wyjscie.

taki by mi odpowaiadal :
      www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplayA_74_10751_-1_14602_110551_10001_14051
      gdyby sie tylko skladal w jedna calosc..
      • chella Re: poradzcie wozek - mam duze wymagania ;) 15.01.11, 08:00
        To jest ta sama (albo niemal identyczna) konstrukcja jak Cosmo Baby Design.
        www.90n.pl/sklep/product/p/558/baby,design,cosmo.html
        Pozdrawiam
        ela-e22
    • variuss Re: poradzcie wozek - mam duze wymagania ;) 17.01.11, 15:47
      Moze podejdzie ci teutonia lambda z ręcznym hamulcem i oryginalna dostawką

ten wózek ma daleko wysuunieta łamaną rączkę, siedzisko przód-tył rozkładane na płasko, jest badzo solidny, swietna jakosc tapicerki- ogólem oprócz ceny, zerowej amortyzacji, wagi i wymiarów po złozeniu- to same zalety ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka