aldakra
20.01.11, 20:44
Potrzebny mi wózek 2 w 1 (fotelik mam maxi cosi) i czytam o tych dwóch wózkach i mam kilka wątpliwości:
1. jane slalom pro - czy 3 kołowy wózek nie jest wywrotny, tzn. czy np, przy większej dziurze czy podjeździe pod krawężnik nie traci stabilności? (siostra ma teutonie spirit s3 i przeklina ten wózek 3-kołowy za ten brak stabilności na dziurawych chodnikach, kilka razy o mało jej się wózek nie przewrócił z lekkim jeszcze maluszkiem w środku)
2. Co ma mniejszy stelaż po złożeniu: Jane czy Mura? (czy się zmieści do małego bagażnika - mamy 3 drzwiowe stare renault clio)
3. Czy w spacerówce Jane nie przeszkadza że siedzisko nie jest pod kątem prostym? i czy po rozłożeniu na płasko jest wygodnie w niej maluszkowi np. 7-8 miesięcznemu który jeszcze nie siedzi?
4. Spacerówka mury - jak "lokuje sie" w niej mały niesiedzący jeszcze szkrab- taki co już na gondolę za duży i za mądry ;) w sensie, ta spacerówka jest profilowana i jakoś starsze dziecko jeszcze w tym widzę, ale nie mogę sobie wyobrazić jak maluszek się w to na leżąco wpasuje
5. Czy Jane rzeczywiście nie ma adapterów do fotelika maxi cosi?
6. Co ma lepszą amortyzację i lepiej nadaje się na dziurawe chodniki w mieście czy alejki wysypane kamieniami i gruzem - raczej nierówne i dziurawe (koło takiego parku mieszkam)
(waga nie ma dla mnie aż takiego znaczenia bo wózka nie będę musiała nigdzie po schodach taszczyć), a nie chcę by mi dziecko wytelepało.
Będę wam wdzięczna za pomoc i odpowiedzi na pytania.