Dodaj do ulubionych

pliiiiiiz! wózek

16.02.11, 15:50
dla prawie 2-latka. Ma być lekki i mieć pełną rączkę i fajna tackę i oba to spełniają. Tylko który wybrać???
allegro.pl/lekka-spacerowka-aria-i1452374037.html

czy

allegro.pl/wozek-dzieciecy-spacerowy-5-5kg-star-bertoni-hit-i1460919543.html

Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 16:11
      Ten drugi ładniejszy :-)
      • oliwka2009 Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 16:14
        Ten drugi fajny :)
      • gabi683 dal 2 latka parasolka a nie klamot 16.02.11, 21:41

• tempera_tura Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 16:44
      Oj Aria oczywiscie, co za pytanie.....
      Drugi paskudny i bazarowy
      • babcia47 Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 17:01
        pewnie sama masz taki..ale i moim zdaniem równiez ten drugi ładniejszy i lżejszy nawet w wyglądzie :)
    • olafowamama Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 17:11
      Oczywiście, że aria. To bardzo wychwalany i polecany wózek. Natomiast ten 2 wygląda tandetnie i dla mnie jest paskudny- ale o gustach dyskutować nie będę. W każdym razie aria jest wózkiem znanym i cenionym, a drugi to tak zwany no name- czyli kupujesz na własne ryzyko.
      • szyszunia11 Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 17:17
        wiecie - jest trochę czynników za i przeciw. No bo na tamten jest gwarancja, na używany nie, poza tym ten kosz na zakupy... naprawiany - no sama nie wiem. Wczoraj własnie mi odpadło kółko od Graco City Sport Plus, niby tez firmókę uzywaną kupiłam i troszkę mam uraz do uzywanych... z drugiej strony kusi ta renoma Arii
        • olafowamama Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 17:32
          Powiem szczerze, że nie zwróciłam uwagi na tę konkretną aukcję, tylko ogólnie na maki wózków. I nie obraź się, ale tego drugiego to bym za darmo nie chciała. Natomiast nową arię możesz kupić za 400- to w końcu nie aż tak strasznie dużo, ale w sumie nie wiem jaki masz budżet allegro.pl/sliczny-wozek-aria-mamas-papas-nowy-i1450556893.html
          • szyszunia11 Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 17:38
            olafowamama napisała:

> Powiem szczerze, że nie zwróciłam uwagi na tę konkretną aukcję, tylko ogólnie na maki wózków. I nie obraź się, ale tego drugiego to bym za darmo nie chciała.

nie obrażę się bo i o co. A dlaczego? co w nim takiego skrajnie niefajnego?? jest b. lekki:)
            • szyszunia11 Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 17:41
              nie chodzi mi o porównanie ogólne tych marek, tylko właśnie tych 2 konkretnych aukcji:) bo cena podobna a zestaw plusów i minusów wiadomo - różny;)
              • olafowamama Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 21:26
                No więc jeśli chodzi o ten drugi wózeczek to nie podoba mi się wizualnie, poza tym wygląda dość plastikowo i tandetnie, kółka też sprawiają wrażenie dość lichych, a już totalnie dyskwalifikuje go fakt braku jakichkolwiek opinii użytkowników. Nie wykluczone, że zmieniłabym zdanie po obejrzeniu go na żywo, aczkolwiek wrażenie estetyczne co do tego wózka mam takie a nie inne.
                Generalnie gdybym miała wybierać z tych 2 wózeczków to bez żadnych wątpliwości brałabym arię, ale tak naprawdę to wolałabym dołożyć te 200 zł i mieć nową arię :)
                To tyle jeśli chodzi o moje przemyślenia a decyzja nadal na leży do Ciebie :) Życzę zadowolenia z wózeczka (1 czy 2) :) i daj znać na co się zdecydowałaś

Pozdrawiam
    • mel-laa Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 21:23
      Ja też poluję na arie i z lektury forum dowiedziałam się że arie mamas and papas są gorsze od arii peg perego. Ale to tylko lektura. Podobno na nierówne chodniki jest niebardzo. A i dla wysokich też nieodpowiednia- wysokość rączki to 110 cm. Ale... jest tyle pozytywnych opini o tym wózku, że ja i tak na niego choruję nie widząc go wcześniej na żywo. Też szukam wózka z pełną rączką. I dalej nie wiem na co się decydować- a wiosna tuż, tuż:)
      • olafowamama Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 21:47
        tak z grubsza na temat spacerówek z pełnymi rączkami:

allegro.pl/cybex-callisto-luksusowa-spacerowka-hit-i1455258107.html
        allegro.pl/wozek-spacerowy-baby-jogger-city-mini-legnica-i1461546831.html
        allegro.pl/nuna-model-pepp-pelna-raczka-maly-po-zlozeniu-i1446220313.html
        allegro.pl/wozek-spacerowy-baby-design-sprint-i1453106729.html
        • ylunia78 Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 22:26
          olafowamama napisała:

> tak z grubsza na temat spacerówek z pełnymi rączkami:

> allegro.pl/wozek-spacerowy-baby-design-sprint-i1453106729.html

ja miałam do pierwszego dziecka ten wózek i jestem baaaaaaardzo za!!!!i polecam go z czystym sercem.I dla młodszego kupię też chociaż by się miało walić i palić.Nie mam żadnego złego słowa na ten wózek.Dla mnie ,żadnych wad.Ja jestem w nim zakochana:)
      • krapheika Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 22:05
        iii przypomnialyscie mi,ze tez musze kupic nowy wozek.Ta aria ciekawa.
    • franczii Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 22:16
      Mialam Arie Peg perego, wozilam roczniaka i ledwo do 2 lat dociagnela. Zlamala ta listwa poprzeczna przy kolach. Do wyrzucenia. Na twoim miejscu uzywanej i raz remontowanej bym nie kupila.
      • krapheika Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 22:20
        juz sie napalilam na arie i mi popsulas wizje spacerowki nie do zdarcia:-P jaka wiec polecasz?
        • ylunia78 Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 22:36
          ja nagrzałam się na wózek maclarena jaki kolwiek na moją kieszeń;)
          albo m&S
          allegro.pl/wozek-dzieciecy-mamaspapas-aruba-uzyw-bcm-i1453637768.html
          albo innych podobnych czy koochi czy cossato coś w tym stylu.
          • krapheika Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 22:57
            maclareny srednio mi sie podobaja, ten jest ciekawy od cybexa

www.amazon.de/Cybex-050017008-Buggy-Topaz-Design/dp/B001UE8J94/ref=sr_1_24?s=baby&ie=UTF8&qid=1297892992&sr=1-24
            moj syn zdarl jeden wozek calkowicie tak,ze siedzisko sie zapadlo, teraz szukam czegos gdzie bedzie mogl na pupie podskakiwac i nie narobi przy tym szkod:-D
    • ruta.dl Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 22:50
      oba straszne grzmoty
      moze taki:
      allegro.pl/wozek-quinny-zapp-storm-racoon-gratisy-wyprzedaz-i1413282163.html
      zappy sa swietne, a po zlozeniu prawie do damskiej torebki wejda (jak wieksza to mozna sprobowac)
      • krapheika Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 23:11
        quinny to wozki do d... mialam krotko, dziec siedzi w tej samej pozycji,podnozka nie mozna regulowac, w dodatku latwo go przewrocic, nigdy wiecej, odradzam te wozki wszystkim
        • krapheika Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 23:13
          poza tym kiepska reklama, wszystko trzeba dokupowac oddzielnie a i sam wozek jest za drogi, w sklepach widzialam taniej.
          • ylunia78 Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 23:17
            też nie podoba mi się ten Quinny taki,jakiś...nijaki.Niby to spacerówka,ale 2letnie dziecko już chyba ma tam niewygodnie.
            A ten cybex....?;)też niezły

https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr20mmf4mewjv9.png
            • krapheika Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 23:33
              W sumie taki inny jest:-D chociaz sama nie wiem:-P duzo mi sie podoba, ale trzeba patrzec na funkcjonalnosc:-P ooo np kosz na zakupy, pojemny jest bardzo wazny;-) w sumie ciesze sie ze mlody dobil wozek, bo mi sie tamtrn juz znudzil:-D a praktyczna jestem, nie wyrzucam rzeczy dobrych:-D
              • gaga-sie Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 23:41
                cybex callisto to bardzo udany wózek, ja wolałabym go od przereklamowanych mclarenów, niestety dla mnie jest trochę za wysoki, ale ja mała jestem...
                • czar_bajry Re: pliiiiiiz! wózek 16.02.11, 23:56
                  a na cholerę Ci taki wózek dla 2 latka?
                  Parasolka nie lepsza?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka