Dodaj do ulubionych

Teutonia Cosmo czy Mutsy 4 Rider

17.03.11, 11:39
Proszę o opinię na temat tych 2 wózków poniewaz nie mogę się zdecydować. Potrzebna mi jest zarówno gondola jak i spacerówka.
Dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: Teutonia Cosmo czy Mutsy 4 Rider 18.03.11, 06:27
      Przeszukaj wyszukiwarkę, bo sporo było na temat tych dwóch wózków;) Miałam teutonię, tylko model fun. Bardzo lubiłam ten wózek. Lekki, zwrotny z olbrzymim koszem na zakupy. Tegoroczna kolekcja ma przepiękne kolory i możliwość miksowania ich. Jednak to wózek dosyć twardy, więc jeżeli przewidujesz dużo spacerów w trudnym terenie, to możesz nie być do końca zadowolona z niego:)

Plusem fun'a były jego małe wymiary po złożeniu, ale minusem waga:(
      • na_talunia Re: Teutonia Cosmo czy Mutsy 4 Rider 18.03.11, 09:08
        Właśnie czytałam o tej twardosci, ale po chodnikach i po parku w gondoli bedzie strasznie trzesło dzieckiem?
        Mutsy wybrałabym na pompowanych kołach.
        • saras-wati Re: Teutonia Cosmo czy Mutsy 4 Rider 18.03.11, 10:51
          wiesz, ja akurat nie lubię mutsy - nie podobają mi się, ale o gustach się nie dyskutuje.

Co do teutonii, no trzęsło - zwłaszcza na początku, kiedy dziecko jest bardzo malutkie, potem, gdy ważyło więcej, było znacznie lepiej. Mi to nie przeszkadzało, ale moim znajomym, którym poleciłam teutonię nie odpowiada ta amortyzacja:(

Jeżeli chciałabyś bardzo amortyzowany wózek, to może emmaljunga? te wózki są bardzo komfortowe - podejrzewam, że w żadnym z dwóch powyższych nie będzie dziecku tak wygodnie, jak w emmie - zwłaszcza, jak wybierzesz stelaż krzyżakowy(nie wiem, jak nazywa się ten model)? W ogóle ostatnio zdecydowanie poprawiła się kolorystyka emmy, bo wcześniej te wózki wg mnie tragicznie brzydkie były;)
        • mama1dawidka Re: Teutonia Cosmo czy Mutsy 4 Rider 18.03.11, 10:54
          na_talunia napisała:

> Właśnie czytałam o tej twardosci, ale po chodnikach i po parku w gondoli bedzie
          > strasznie trzesło dzieckiem?
          > Mutsy wybrałabym na pompowanych kołach.
          ja mam na piankach ijest super :)
          • na_talunia Re: Teutonia Cosmo czy Mutsy 4 Rider 21.03.11, 10:21
            Pochodziłam po sklepach i chyba jednak wybiore Teutonie. Raczej nie planuje wycieczek po specjalnie nierównych terenach z noworodkiem. Nie zauwazylam żeby Musty był miększy od Teutonii ale z dzieckiem pewnie jest inaczej.
            Teutonia ma większą gondole,spacerówka rozkłada sie do pozycji lezacej i ten wybór kolorów :) Dlatego na 90% bedzie Cosmo albo Be You (bo sie świetnie składa), ale jeszcze cały czas sie wacham. Myślałam ze wybór bedzie prosty :(
            Myślałam nad emmajungą słyszałam ze sa bardzo dobre, ale mi sie nie podobaja te wózki.
    • mama1dawidka Re: Teutonia Cosmo czy Mutsy 4 Rider 18.03.11, 10:49
      mialam funa i mam 4 ridera
      i powiem tak amortyzacja lepsza jest w 4 riderze Milalam model ok 2006
      buda w teutoni wieksza
      noi teutonia chyba ma lepszej jakosci material
      wiekszy kosz
      noi wyzej ma umiejscowona gondolke
      oprócz amortyzacji to chyba bym teutonia brala noi mutsy ma wezsza spacerówke
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka