Dodaj do ulubionych

głosowanie na najlepszy wózek wielofunkcyjny

18.05.11, 10:10
Bardzo was proszę o podanie w tytule posta waszych typów idelanych wózków wielofunkcyjnych , a w opisie argumentację, zalety i mimo wszystko minusy, bo pewnie zawsze jakieś są.

Głosowanie dotyczy wózków full wypas, czyli, wygodna duza gondola, obszerna wygodna spacerówka (z dużym siedziskiem i budką wentylowaną), możliwość wpięcia najbezpieczniejszego fotelika, fotelik musi być z bazą isofix. Jeśli przy tym wszystkim istnieją wózki , które względnie mało ważą, to już wogóle ideał.
Obserwuj wątek
    • srebrno-listka Emmaljunga 18.05.11, 16:58
      Rewelacyjna amortyzacja, duża gondola, obszerna spacerówka z budą naciąganą do pałąka, możliwość wpinania fotelika maxi cosi, lekko się prowadzi. Duży wybór używanych, łatwo potem odsprzedać. Bardzo trwała: moją teraz będzie jeździło już czwarte dziecko i nadal wózek wygląda prawie jak nowy.
      Wady: waga, duża po złożeniu.
    • sylki Teutonia 18.05.11, 17:48

• sylki i Bugaboo Cameleon 18.05.11, 17:48

• mirtillo1983 Maxi Cosi Mura i Teutonia Cosmo :) 18.05.11, 19:59
    • bromila Bugaboo Cameleon 18.05.11, 20:29
    • didis Stokke nowy model 18.05.11, 21:16
      Pewnie będę jedną z niewielu :) ale dla mnie to najlepszy wózek jaki miałam.
      Zalety:
      - super się prowadzi
      - wszystko działa w nim na "dotyk"
      - lekko się podbija
      - extra buda
      - wygodne siedzisko
      -dziecko na wyciągnięcie ręki - podczas jazdy można dawać buziaki nie zatrzymując się
      - extra design
      - super dodatki
      - super serwis (jeżeli jest coś nie tak Pan stara sie dojechać i jak najszybciej ustalić przyczynę, bez konieczności zabierania wózka)
      Minusy:
      - wózek miejski - jak dla mnie
      - duży po złożeniu
      • lucyna_1980 Stokke nowy model 21.11.11, 21:13
        Absolutnie Stokke
        didis - zgadzam się z tym co napisałaś w 100%.
    • simimi Quinny Speedi 18.05.11, 22:53
      Bo leciutko się go prowadzi, składa jedną ręką, ma duże siedzisko spacerówki rozkładane do pozycji leżącej, jak na swoją wielkość waży niezbyt dużo, świetny na trudny teren (np. polne/leśne drogi, śnieg, zaspy itp), spacerowka ma fajną barietkę otwieraną z obu stron.
    • olus22 Re: głosowanie na najlepszy wózek wielofunkcyjny 19.05.11, 13:08
      Stokke Xplory 2011 jest wspaniały nie znam lepszego wózka a miałam ich już kilka
      • kamakotowska Joolz Day 23.05.11, 11:05
        Duża gondola, amortyzacja, pompowane koła, wysokie siedzenie, możliwość wpięcia maxi cosi. Zwrotny, lekki, składa się ze spacerówką lub bez.
        W komplecie folia - pasuje na gondolę i na spacerówkę.
    • tempera_tura Re: głosowanie na najlepszy wózek wielofunkcyjny 25.05.11, 12:13
      Emmaljunga Nitro City plus miękka gondola.
      To wielkie bydle wiec nie do auta.
      • dol-ger Quinny Freestyle Comfort 3 xl 26.05.11, 00:27
        + fotelik Maxi Cosi Cabrio
        • anioleczek12341 ROAN MARITA 21.11.11, 17:39
          Jak dla mnie ideał pod każdym względem:))
    • agnes_nyc Bugaboo cameleon 21.11.11, 20:39

• olus22 Re: Emma Edge i Stokke 22.11.11, 12:19
        J.w.
        Nie mogłam sie zdecydować który
    • misiunia22.0 Bugaboo cameleon 22.11.11, 13:07
      bugaboo cameleon duza gondola (choc nie miałam ale bede miec kiedys dla 3 bąbla;) miałam za to spacerówke i super polecam ten wozeczek ze wzgledu na montaz siedziska w dwie strony mozna to robic z dzieckiem w srodku bez problemowo:) zmienna tapicerka wielki kosz na zakupy i dodatkowo zamykany gumką i miesci sie nawet 3,5 latek bez problemu
    • alicja_wk Bebecar Stylo AT 22.11.11, 14:44
      Trudno wypowiadac się o najlepszym wózku, gdy nie użytkowało się wszystkich, a co za tym idzie nie ma się porównania, ale mimo to ja ze swojego Stylo byłam bardzo zadowolona przede wszystkim z powodu jego rewelacyjnej amortyzacji, ale także:
      - mozliwosci skrętu osi, którą łatwo się obsługuje (jest w zasięgu stopy, wiec nie trzeba sie schylac, ani zatrzymywac wózka)
      - duze pompowane koła, które pokonywały bez trudu nawet najtrudnieszy teren (pasek, kamienie, kałuże, błoto)
      - duża budka dobrze chroniąca przed warunkami atmosferycznymi (wiatr, deszcz, śnieg, słonce)
      - bezpieczny fotelik samochodowy i łatwośc jego wpinania w stelaż
      - wysoka jakosc materiałów

Jedyny minus tego wózka, to jego waga i gabaryty no i niespecjalnie urodna spacerówka, ale to juz kwestia gustu ;)
    • awina1 Navington cadet 22.11.11, 21:09
      Zalety:
      -można kupić elementy po kolei, najpierw gondola i fotelik, potem siedzisko spacerówki
      -można wpiąć maxi-cosi bezpośrednio na ramę
      - duża gondola. podwójnie rozkładana buda
      -fajna spacerówka
      -skrętne koła
      - waga z gondolą 12 kilo

Wady:
      - dwa koła pompowane dwa piankowe, jeżeli juz mam wskazywać ;-)
      Generalnie fajny wózek!
      • Gość: jolka999 Re: Navington cadet IP: *.icpnet.pl 14.03.14, 12:35
        Witam,
        Używam wózka Navington Cadet od 9 miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Zalety:
        1. jest w stosunku do innych wozków na rynku bardzo lekki wiec mogę bez problemu znieść go po schodach do garażu.
        2. ma bardzo skrętne koła i bardzo dobrze się go prowadzi. na nierównościach wystarczy zablokować koła i prowadzi się go również dobrze :)
        3. gondola jest duża (przed zakupem zwracaliśmy na to uwagę gdyż nasza córeczka urodziła się latem więc najgorszy okres czyli końcówka korzystania z gondoli przypadała na okres zimowy. bez problemy 7 miesięczne dziecko w kombinezonie korzysta z gondoli:)
        4. spacerówka może być używana przodem jaki i tyłem do kierunku jazdy – świetny pomysł, gdyż dziecko na początku musi jechać tyłem ale później nudzi się i chce jechać przodem
        5. stelaż za pomocą adapterów (koszt około 50 zł) pasuje do większości nosidełek samochodowych
        6. materiał z gondoli i spacerówki można łatwo zdemontować i wyprać w pralce – wózek nawet po zimie po praniu wygląda jak nowy
        7. łatwo zapinają się pasy w spacerówce
        8. łatwo reguluje się oparcie w spacerówce
        9. możliwość ustawienia zagłówka wyżej w gondoli
        10. łatwość montażu gondoli i spacerówki
        11. łatwość składania stelaża – stelaż po złożeniu mieści się bez problemu do małego bagażnika samochodu
        12. duży kosz na zakupy
        13. przystępna cena
        14. regulacja rączki – duża możliwość regulacji – po zmniejszeniu wózek zajmuje mało miejsca
        15. możliwość przenoszenia gondoli jedna ręką – budka jest jednocześnie uchwytem. znosiłam tak dziecko po schodach – świetne rozwiązanie!
        Wady:
        1. brak pompowanych kółek z przodu (ale coś za coś – dzięki temu wózek jest dużo lżejszy)
        2. trudno bujać w nim dziecko – córka usypiała w wózku bujana lub wożona jednak bujanie jest tylko symboliczne.

Polecam wszystkim ten wózek!!
        jest bardzo fajny
    • mama1dawidka Joolz day i teutonia 23.11.11, 08:08

• tempera_tura Emmaljunga Nitro City 23.11.11, 12:33
      :) bo najlepsza.
    • saras-wati mamas&papas mylo 23.11.11, 13:54
      • mrozonka82 Emmaljunga i Teutonia 25.11.11, 12:48
        Jeździłam Emmą Edgem i Nitro City, oraz Teutonią S3- właściwie niemal idealne ;)
        Świetny jest też Jane Nomad, no ale już wycofany z produkcji niestety.
    • a.dka jedo fyn 20.12.11, 20:53
      Miałam go i bardzo polecam. Pompowane koła, amortyzacja, przekładane siedzisko, bardzo duza gondola, w miare lekki jak na wozek wielofunkcyjny. Drugi raz bym go kupiła. Ale aktualnie malucj mi z niego wyrósł wiec go sprzedaję :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka