basha 17.06.11, 11:16 Poproszę o opinie o tym wózeczku Maja forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=6837087&a=12616983 Julka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=34295124&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylki Re: maxi cosi mura 4 17.06.11, 11:25 Ciężki, fajna gondola, ale spacerówka już niestety nie. Rocznemu dziecku głowa zza oparcia wystaje. Pałąk to porażka. Wpisz w wyszukiwarkę nazwy wózków które cie interesują i będziesz wszystko o nich wiedziała :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziustynka Re: maxi cosi mura 4 30.06.11, 18:25 Jeśli miałabyś ten wózek wnosić wyżej niż trzy schodki, to w ogóle daruj sobie dalsze czytanie. Jest strasznie ciężki! Ja mieszkam na niskim parterze, także tylko ze trzy czy cztery razy mężczyźni gdzieś wyżej go wnosili. I też się zasapali. Ale jeździ super, zimą przetestowany. Gondola bardzo wygodna, przytulna, ciepła. Łatwo się ją zdejmuje ze stelaża i przenosi. I jest składana na płasko! Mi się to już kilka razy przydało. Rączka wózka jest świetna, bo piankowa, regulowana wysokość x3. Rozmiar kosza ok, chociaż czasami przeszkadza kawałek jakiegoś pręta. Ale i tak sporo się upchnie, co najwyżej nie wsadzi się na raz pełnej siaty, a trzeba pojedynczo. Folie przeciwdeszczowe, moskitiera do gondoli, fajny polarowy kocyk w zestawie. Do mnie głównie przemówiła łatwość składania i mały, płaski kształt po złożeniu. Do tego jeden adapter do fotelika MC, jak i do gondoli, wystarczy przechylić. Zdaje się, że do spacerówki też jest ten sam. Ale tę nasadzę dopiero za kilka tygodni. Jednak to właśnie ten niestandardowy pałąk w spacerówce mnie utwierdził w przekonaniu o zakupie. I mięciutkie obicie siedzonka spacerowego. Daszek faktycznie mały i zupełnie nie rozumiem czemu MC zrezygnował z takiego ortalionu sprzed kilku sezonów, ale przecież przy większym wietrze wystarczy zaciągnąć folię. A wtedy to dopiero jest przytulnie! Całkiem możliwe, że koło roku mi dzieć wyrośnie skoro tak tutaj twierdzą, szczególnie, że już jest długasek. Ale wtedy po prostu wymienię na wyższy, lżejszy model i wcale nie będę żałowała Mury. Na początek chciałam wielofunkcyjny kombajn, w którego łatwo wepnę każdą część i który będzie się prosto składał do małych rozmiarów. I taka własnie jest Mura, polecam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
spinkaz Re: maxi cosi mura 4 01.07.11, 18:30 również polecam! Ją wnosze na pierwsze piętro i daje radę, bez przesady z ta waga. dobry wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
dziustynka Re: maxi cosi mura 4 01.07.11, 23:44 Podziwiam zatem. Ja nie jestem drobną osobą ani jakąś słabą, ale serio, nie dałabym rady. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: maxi cosi mura 4 02.07.11, 11:08 do spacerówki nie potrzeba żadnych adapterów. siedzisko wpina się między te pręty nad koszem Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_1980 Re: maxi cosi mura 4 02.07.11, 12:20 Nosiłam na II piętro godolę osobno i stelaż więc leciałam na dwa razy. Spacerówki z dzieckiem nie dałam rady już wnieść/znieść. Także gondola super (moja córka zdażało się że do 8-mca w niej spała) natomiast spacerówka porażka bo: - ochraniacze na szelkach takie napompowane że mała ledwo co wystawała zza nich - denerwowała mnie ta powiewająca szmatka z tyłu budy - pałąk beznadziejny (nóg zawiesic nie dało się -dla mojej córki to niezbędne) - nisko bardzo osadzona I po dwóch spacerach z zamontowaną spacerówką sprzedałam bo nie mam zdrowia ani nerwów by meczyć się z wózkiem, a tym samym mogłam dalej rozwinąć moje wózkowe hobby i zakupić coś innego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: maxi cosi mura 4 02.07.11, 14:09 heh, moja córka nie chciała w tym wózku w ogóle siedzieć ;) co w innych typu Teutonia czy Jane problemu nie było, nie mówiąc już o bugaboo, bo ten to w ogóle dla nas HIT jak cameleon tak i bee+ Odpowiedz Link Zgłoś
basha Re: maxi cosi mura 4 02.07.11, 17:46 ano ja właśnie jednak skłaniam się ku teutonii, to siedzisko spacerowe w murze jest jakies tragicznie małe. Sylki a mówisz o bugaboo frog? Dziwacznie ten wózek wygląda, gondola jakos tak nisko i wygląda na sztywny. A spacerówka mówisz jest super? AA teraz doczytałam chodzi Ci o cameleona i bee+ Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: maxi cosi mura 4 02.07.11, 18:30 ja wiem ze bugaboo jest brzydkie, ale to tak na pierwszy rzut oka, później się zakochujesz. Fakt siedzisko jest nisko, ale moje dziecko namiętnie do niego właziło samo :) przy wysokim wózku był problem. Sprzedałam cameleona, bo chciałam bee+ Tak więc mam teraz teutonie cosmo i bee+ i póki co nie zmieniam niczego, bee zostawię już do końca, a teutonia się zobaczy, póki co jest fajna na dziury i las :D aaaa czy ty wiesz ze moja córka mając rok spokojnie się mieściła w gondoli bugaboo :D Jeżeli podoba ci się Teutonia, to kup, może ten nowy model BeYou z przekładaną rączką :D Odpowiedz Link Zgłoś
basha Re: maxi cosi mura 4 04.07.11, 21:36 be you - moje marzenie, ale muszę oszczędzać - będzie używane cosmo albo fun. Zastanawiam się tylkmo czy gondola w teutonii nie jest jakoś tragicznie mała. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: maxi cosi mura 4 05.07.11, 09:31 W gondoli ci niestety nie pomogę, bo nie miałam. Teutonia rozkłada się na płasko jak wyrośnie z gondoli, to przerzucisz do spacerówki i ciepłego śpiwora i po krzyku. Odpowiedz Link Zgłoś
dziustynka Re: maxi cosi mura 4 spacerówka 27.07.11, 12:23 Wozimy się w spacerówce już ze trzy tygodnie i naprawdę nie widzę wad. Dzieć siedzi w pozycji półleżącej, ma mięciutko. Jak najbardziej się mieści, ale jest raczej z tych dłuższych nabitych szczupaków, chociaż swoje waży (9,5kg 74cm). Jak uśnie jednym pociągnięciem ląduje w pozycji leżącej. Na razie przodem do mamy (bo mama nie jest gotowa ;) Oczywiście niezbędna parasolka. No i na zimę śpiworek. Odpowiedz Link Zgłoś
didis Re: maxi cosi mura 4 spacerówka 31.07.11, 18:31 Kochane mamy, naprawdę opinia dziewczyn, które wożą spacerówką Mury dziecko paromiesięczne zmyliła już niejedną czytającą:( Zachwyt jest do czasu gdy dziecko jeździ w gondoli lub jest małe jeszcze. Roczniak - też małe dziecko - wystaje głową poza spacerówkę. Siostra męża lubiła wózek, ale teraz całe wakacje z rocznym dzieckiem - 86 cm - musi jeździć bez budki! Wózek za ponad 2000 i taka tandeta. Jak już pisałam na wózkomanii, dla mnie to zwykłe naciąganie. Wózek dobrze wykonany, a producent tak położył spacerówkę. nie każdy lubi zmieniać wózki tak często jak ja:), wózek z założenia powinien starczać min do 2,5 roku życia. Reasumując, wózek ma swoje plusy, ale kupić powinny go tylko te osoby, które nie zamierzają korzystać ze spacerówki. Folia też jest tylko na gondolę, do spacerówki trzeba dokupić - koszt ok 200zl. Budka to jakaś porażka - jest bardzo płytka. Odpowiedz Link Zgłoś
mirtillo1983 Re: maxi cosi mura 4 spacerówka 31.07.11, 20:18 zaraz zaraz przeciez folia z gondolki pasuje jak najbardziej na spacerowke...po co wydawac 200zl chyba ze ktos lubi wydawac bez sensu pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: maxi cosi mura 4 spacerówka 31.07.11, 23:30 juz Didis pisalam, ze pasuje i nie kosztuje 200zl tylko 80 ona jest wrogiem mury i nic na to nie poradzisz Odpowiedz Link Zgłoś
didis Re: maxi cosi mura 4 spacerówka 01.08.11, 07:52 Może nie wrogiem mury tylko wózka, który kosztuje ponad 2000 a nadaje się dla dzieci do roku:) W sumie piszę tylko by uprzedzić niedoświadczone mamy, które czytając zachwyt mogą nie zwrócić uwagi na praktyczną stronę wózka jakim jest jego uzytkowanie po 1 roku dziecka. Ja nie kupiłam mury i nie sprawdzałam czy folia pasuje - bazuję na informacjach od siostry męża, ale skoro pasuje to rzeczywiście głupio zrobiła. Cenę mogłam źle zapamiętać, za co przepraszam, bo wprowadzam w błąd i dobrze, że to wyłapałyście:) Jak już pisałam ona chwaliła wózek szczególnie gondolę i rzeczywiście na długo jej wystarczyła, szkoda, że producent tak skonstruował wózek, że trzeba go szybko wymienić. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: maxi cosi mura 4 spacerówka 01.08.11, 10:59 Mura ma wiele zalet. Fajny pałąk, choć niektórym się nie podoba. Jedynym minusem jest to właśnie niskie siedzisko. Jest bardzo obszerne ale w sumie starczy na max 1,5roku. Później kupię sobie bee :-) tak cenowo, to tez nie jest najgorzej - za nowy zestaw z cabriofixem dalam w listopadzie 2700. samo bee 2300 Odpowiedz Link Zgłoś
didis Re: maxi cosi mura 4 spacerówka 01.08.11, 18:23 Tak, ale w bee+ jeździ moja 4latka też i śpi. Ona jest wysoka. Więc tu masz 2700 na 1,5 roku, a tam 2300 na min. 3 lata. Możesz kupić też miękki wkład dla noworodka - chociaż dla mnie to średni pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: maxi cosi mura 4 spacerówka 01.08.11, 20:32 a jak sie sprawdza bee w zaspach i w błocie? i czy jest taki wąski jak cameleon bo podobną ma rączkę. nie widziałam go na żywo a zakup planuję na wiosnę akurat jak młody wyrośnie z mury Odpowiedz Link Zgłoś
dziustynka Re: maxi cosi mura 4 spacerówka 01.08.11, 22:14 Też myśle o bee na wiosnę, bo nie sądzę aby tak dobrze dało radę w zimę, jak mura. Zresztą może już wtedy będą na tym super czarnym stelażu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
didis Re: maxi cosi mura 4 spacerówka 02.08.11, 07:58 Cameleon wg mnie nie jest wąski. Bee w zaspach i błocie się nie sprawdza, bo to wózek typu parasolka - może trochę wygodniejszy, ale to wózek z małymi kółkami. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: maxi cosi mura 4 spacerówka 02.08.11, 09:08 porównywałam ze swoim bo znajoma ma, no i przy murze wydaje mi się wąski - nie tyle rozstaw kół co samo siedzisko i rączka. Dziecko ma takie jak ja więc nie wiem jak w nim wygląda dwu czy trzylatek. Chciałabym, żeby bee było ostatnim wózkiem bo za bardzo nie mam gdzie składować pojazdów. Odpowiedz Link Zgłoś
xdad Re: maxi cosi mura 4 01.08.11, 17:24 A czy brak osłonki przed wiatrem w gondoli jest jakimś strasznym problemem? Odpowiedz Link Zgłoś
didis Re: maxi cosi mura 4 01.08.11, 18:23 Siostrze męża nie przeszkadzało, ale niech użytkowniczki się wypowiedzą:D Odpowiedz Link Zgłoś
dziustynka Re: maxi cosi mura 4 01.08.11, 22:10 Gdy wiało, naciągałam na gondolę po prostu folię. Tak samo będę przy spacerówce. Odpowiedz Link Zgłoś
mufinek21 Re: maxi cosi mura 4 12.08.11, 07:46 Ja jestem bardzo zadowolona :-). Wózek superzwrotny, da się prowadzić jedną ręką - między sklepowymi półkami to nie bez znaczenia. Gondola duża i na długo starcza, spacerówka wydaje się rzeczywiście mniejsza - za to fajnie się składa, płynnie, jednym ruchem. Budka w nowych modelach nie wisi. Wielki plus za łatwe składanie (do małych rozmiarów) i rozkładanie (szybko). Moim zdaniem warta swojej ceny! Teraz szukam śpiworka na zimę do spacerówki właśnie, murowe mamy możecie coś polecić??? Odpowiedz Link Zgłoś
dziustynka Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 12.08.11, 17:39 Ja własnego doświadczenia co do śpiworka jeszcze nie mam, ale zamówię od tzw. forumowej Magdy (na pewno w wątku dla sprzedawców znajdziesz do niej namiar i gdzieś fotki). Koszt koło 130 zł, a podobno świetny ten śpiworek jest. Chociaż ten oryginalny też wydaje się być fajny, jednak nie znam opinii. Co do małości spacerówki, faktycznie dzisiaj psiapsióła, która jeździła x-landerem, stwierdziła, że "o jaka fajna ta spacerówka, taka mała". Odpowiedz Link Zgłoś
xdad Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 13.08.11, 18:26 A jak z niestandardowym pałąkiem w spacerówce- sprawdza się czy raczej porażka? I co wg Was oznacza mała spacerówka? Ja nie zamierzam wozić w niej dziecka 3letniego tylko raczej użytkować max do 1,5 roku- więc uważacie, że na tyle też nie starczy? Odpowiedz Link Zgłoś
dziustynka Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 13.08.11, 21:58 Ja uważam, że starczy spokojnie do 1,5 roku, chociaż panuje na forach wózkowych powszechna opinia, że roczniak już szoruje czubkiem główki po budce. Naprawdę chcę to sprawdzić, bo prowadzi mi się bardzo dobrze ten wózek. Składa też. Zakupów też zapakowałam już kilka razy sporo. Nie mogę narzekać. Pałąka jeszcze nie zainstalowałam, dopiero to zrobię, jak synek będzie siedział na spacerach. Mi się podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
tara13 Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 01.03.12, 14:59 Ja jeszcze jezdze spacerowka mura 4, na wiosne zmieniam na inna spacerowke, synek ma 83 cm. A spiwor mam taki. Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 02.03.12, 11:50 Tara13 a masz może jakąś fotę spacerówki z tym śpiworem? Chętnie bym zobaczyła. Też zamierzam kupić ten wózek na dniach. Rodzę pod koniec marca , więc pewnie październik/listopad będzie trzeba przesadzić malucha do spacerówki i chciałabym jakoś dobrze zabezpieczyć go przed zimnem. Cóż spacerówka nie jest również moim ideałem , ale liczę się z tym , ze będę wózek sprzedawać po max roku i za rok na wiosnę kupię inny wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
tara13 Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 02.03.12, 11:58 Zrobie dzisiaj w domu foty to przesle. Ja urodzilam synka w pazdzierniku 2010, w maju 2011 zaczelismy jezdzic spacerowka, i mi akurat ona odpowiadala bo jest fajna miekka, ma super bude - ja mam wersje ze szmata z tylu ;) Ja kupilam wozek uzywany za 1500 zl - stan bardzo dobry i polecam tak zrobic. Sprzedajac pozniej niewiele stracisz w porownaniu z nowka. A wozek jest mocny, b. dobry jakosciowo, ze nie odczujesz ze uzywka. Odpowiedz Link Zgłoś
tara13 Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 06.03.12, 14:57 Wyslalam ci foty na gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 06.03.12, 21:26 Wyglada bardzo przytulnie i cieplutko. Tez taki chyba kupie. Dziekuje za fotki. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 13.08.11, 23:32 wklejalam juz fotki z troche ponadroczna dziewczynka - budka jest na glowie a palak jest super - dla mnie byl jednym z argumentow za mura Odpowiedz Link Zgłoś
funnybaby Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 01.03.12, 11:29 Bardzo proszę o informacje na temat spacerówki w murze. Z tegoco wyczytałam na forum gondola jest rewelacyjna, mam termin na paździenik więc myślę że wózeczek by się spełnił, natomiast czy ten dasze w modelach 2012 jest faktycznie większy? Spacerówka będzie używana wiosna lato, a i tak pewnie kupimy później jakąś lekką na wyjazdy tybu bugaboo bee+ lub bj city mini czy pp si albo coś jeszcze innego :) Czy wózek sprawdzi się zimą, zastanawiam się jeszcze nad jedo fyn ale od zawsze podobała mi się mura więc nie ukrywam względy estetyczne też są ważne :) Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 01.03.12, 11:59 fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2648339,2,3,mura2.html tak wyglada budka z 2010roku, nowsza rozni sie systemem skladania powiem Ci z punktu widzenia mojego dziecka - duza budka to wrog - zaslania widok a od wiatru chroni zaleznie od tego, z ktorej strony wieje, w bee mam podobnie. przy silnym wietrze nie wychodzimy. od slonca jest parasol ale ja osobiscie nie jestem fanka. zima sprawdzil sie i w zeszlym sezonie i teraz - przejechal przez kazda zaspa i jako gondola i jako spacerowka. w weekend zegnamy sie na dobre i zostaje przy bee+ bo jednak jest sporo mniejszy i duzych kol na razie nie potrzebuje. pozniej jeszcze zaopatrujemy sie w bjce, na nastepna zime bedzie wozek na duzych kolach i ma starczyc do konca jezdzenia. jedo jest brzydki jak dla mnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
funnybaby Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 01.03.12, 12:18 Oooo super ta budka,nawet nie wiedziałam że tak ją ulepszyli. Jak Ci się wydaje, wózeczek nadaje się do miasta i na bezdroża? I czy ta budka w modelu 2012 tez jest taka?:) Odpowiedz Link Zgłoś
funnybaby Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 01.03.12, 14:53 i jeszcze jedno pytanie. Chciałabym kupićnową spacerówkę,a gondolę używaną(najlepiej botanic bo bardzo mi się podoba) czy będzie problem z wpięciem czy pasują do siebie poszczególne elementy z różnych roczników? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 01.03.12, 17:08 nic sie nie zmienilo technicznie poza kolorem, gondola bedzie pasowac (ps widzialas botanic na zywo? bo mi sie na fotkach podobala a w sklepie juz mniej - splot byl jakis gruby i rysunek srednio wygladal) w nowszej budce dodatkowo jest skladanie - mozna ja zalozyc jakby na oparcie a w mojej 2010 trzeba ja upychac recznie. sama budke mozna dokupic w serwisie jak ktos ma zyczenie Odpowiedz Link Zgłoś
funnybaby Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 01.03.12, 17:21 To faktycznie muszę sobie na żywo pooglądać. Dziękuję zainformacje;) Odpowiedz Link Zgłoś
funnybaby Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 13.03.12, 08:55 Jeszcze raz ja z pytaniem o Murę:) z któregoroku Mura ma najlepszy daszek? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 13.03.12, 14:11 w sensie ladniejszy? od 2010 nie ma tej szmaty wiszacej z tylu, fotki masz w mojej galerii. te do 2010 podobno wiecej zakrywaly z przodu. te od 2011 maja ulepszony system skladania - bardziej da sie zlozyc i z tylu jest klips mocujacy. budke sama w sobie mozna kupic osobno w serwisie - nie sa to jakies strasznie duze pieniadze. nowsza budka wcale nie jest mala w porownaniu z innymi popularnymi wozkami (baaa, wiele ma tylko daszek a nie budke) - nie uzywalam jej w calosci bo dziecku zaslaniala swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
funnybaby Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 14.03.12, 17:21 Nawet nie to czy ładniejsze ale praktyczniejsze :) jeszcze nieoglądałam wózka nażywo, a słyszałam że te budki są nie za fajne. Dzięki thea19 za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
hortensja_1 Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 16.10.12, 10:20 Funnybaby, czy zakupiłas murę z 2012 r.? :) Kurcze, bo i ja sie waham nad zakupem tego wozeczka. I podobnie jak Ty co do gondolki nie mam żadnych przeciwskazań to ta spaceróka mnie troche dołuje ;( szczegolnie wielkosc budki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xdad Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 19.10.12, 15:58 mam murę z 2011 i nic dziecku nad głową nie przeszkadza a gabarytowo jest ponad przeciętną. wózek sprawdzony w każdych warunkach-śnieg, doły, błoto, plaża... i wypada rewelacyjnie. to prawda-ciężki, ale nie oczekujmy, ze będzie lekki przy wszystkich pompowanych kołach. wnoszę codziennie na 1 piętro i dramatu nie widzę a często wnosze z dzieckiem (a raczej wciągam po schodach). aktualnie uzywany na zmianę z parasolką ale zakładam, ze w zimie będzie tylko mura. do wszystkich zastanawiających się- jeśli przed wami perspektywa spacerów po ciężkich terenach to strzał w 10. Odpowiedz Link Zgłoś
hortensja_1 Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 19.10.12, 20:37 xdad, dziękuje slicznie za odpowiedź. A w jakim wieku jest Twoje dziecko? Mura była moja faworytką, tylko przez wersję spacerową stanęla pod znakiem zapytania. I własciwie, jak jeszcze jestem w stanie przeboleć wysokość oparcia, to jeszcze ta budka jest taka mała i malo okrywa :( wydaje mi się, ze w wersji z 2012 r ta budka jest jeszcze płytsza :( Jaka jest Twoja opinia na jej temat? Czy dostatecznie chroni malucha przed wiatrem? Mogłabym prosić o wymiary: długość samego oparcia (od siedziska) oraz długość od siedziska do budki (bo zakładam, ze budka nie jest na równi z oparciem). Jeśli nie byłoby to problemem, to prosze o zdjecie wózka z rozłozona budka - w pozycji leżącej i siedzącej. Moj mail: hortensj_1@gazeta.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hortensja_1 Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 19.10.12, 21:10 i przy okazji spytam, w jakim wieku przesiadliscie sie do spcerówki? Tutaj gdzies czytałam, ze maluszek ok 6 mies jest jeszcze za mały a szeleczki są za wysoko i malec jakby na nich wisi... Odpowiedz Link Zgłoś
hortensja_1 Re: do xdad, maxi cosi mura 4 25.10.12, 13:00 xdad, jeśli tu jeszcze zaglądasz to odpowiedz proszę ;) albo jakas inna użytkowniczka mury :) Odpowiedz Link Zgłoś
xdad Re: do xdad, maxi cosi mura 4 08.11.12, 12:49 przepraszam za poslizg ale ostatnio niezbyt często tu zaglądam. a więc tak: moje dziecko ma 13 mies, uzytkujemy murę od ubiegłego pażdziernika. jak juz pisałam, jest raczej sporych rozmiarów więc duża gondola wypadła tu rewelacyjnie bo doliczyć trzeba kombinezony, śpiworki.. dzięki temu mógl w niej jeździć do 6 m. wtedy już sam siadał i zmieniliśmy na spacerówkę. plan był taki, że pojeżdzi w niej rok czyli do przyszłej wiosny jednak zaszłam w kolejną ciążę i musiałam coś lżejszego dokupic. aktualnie uzytkujemy na zmianę z maclarenem xt-którego też bardzo polecam :) mura jest u teściów więc zdjęcia i wymiary będę mogła podac najwcześniej jutro. co do budki to faktycznie nie jest jakoś bardzo zabudowana ale ja na wiatr po prostu zakładam folię przeciwdeszczową. generalnie uważam, że wózek jest super, szczególnie na cięższe tereny. nie wiem jaki masz plan ale weź pod uwagę opcje, ze wcześniej czy później i tak będziesz chciała lekką parasolkę bo tak to sie kończy w większości przypadków :) Odpowiedz Link Zgłoś
xdad Re: do xdad, maxi cosi mura 4 08.11.12, 12:51 i dziecko nie wisi na szelkach. zanim zacznie pewnie siedzieć to i tak jeżdzi w pozycji półleżącej. szelki mają dodatkowe miękkie ochraniacze ale akurat nam one przeszkadzały wiec odpieliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: maxi cosi mura 4 śpiworek 25.10.12, 14:22 moj mlody mial 5mcy. nie wisial na szelkach bo jezdzil na lezaco. Odpowiedz Link Zgłoś