Dodaj do ulubionych

Espiro Magic 4 czy Metro?

12.09.11, 18:03
Użytkowniczki prosze o pomoc w wyborze wózecka spacerowego. Córcia moja ma 8,5 m-ca i jest spora nosi rozmiar 86. Używam do tej pory ESPIRO ENZO EVO 3w1 ale jest dl mnie stanowczo za ciężki. Mieszkam w bloku i wózek musze miec w mieszkaniu. Wychodze kilka razy w ciągu dnia ze względu na psiaka a męża mam w delegacji więc wszystko na mojej głowie. Wybralam te dwa modele i nie wiem już teraz na który sie zdecydować.Zależy mi na wygodnym złożeniu z dzieciątkiem na ręku i o małej wadze. Magic sprawdzałam w sklepie jest ok ale metro mniejsze.
Dziekuje z góry za opinie.
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Espiro Magic 4 czy Metro? 13.09.11, 14:02
      O magicu było sporo i nie polecam bo jest bardzo awaryjny, szybko siada i rączki są prawie przy ziemi. Jeżeli odpowiada on Ci wizualnie to kup identyczny pod inną marką np. babywelt flic, fit, titanium baby spider (ja taki mam) lub petite star zia -te są lepsze technicznie.
      Metro nie znam.
    • malutka.k Re: Espiro Magic 4 czy Metro? 16.09.11, 09:24
      Polecam petite star zia, przed chwilą sprawdziłam czy da się z dzieckiem na ręku rozłożyć i tak, da się bez problemu, trochę gorzej ze złożeniem bo trzeba w obu rączkach jednocześnie przesunąć przyciski, ale one lekko chodzą i też wielkiego problemu nie ma. Mamy bardzo małe mieszkanie, zia po złożeniu jest malutka a co najważniejsze - sama stoi więc wogóle nie zawadzała.
      • davcia Re: Espiro Magic 4 czy Metro? 08.10.11, 14:49
        Ostatecznie kupiłam Espiro Metro ponieważ Magic jest dość krótki i moja córcia sięgała główką do końca oparcia. Z Metro jestem bardzo zadowolona. Lekki, łatwo się składa ( spokojnie złożę go i rozłożę z Małą na rękach ) ma uchwyt do noszenia jedyna wada to fakt , iż nie stoi samodzielnie a wiem ,że niektóre wózki tak mają. Fajny materiał łatwy do utrzymania w czystości co ważne przy chrupeczkach ciasteczkach i soczkach. Dobre wyposażenie - pokrowiec na nóżki i folia przeciwdeszczowa dopinana do budki na zamek błyskawiczny. W użytkowaniu również się spisuje - nie ma najmniejszego problemu w prowadzeniu po naszych "wspaniałych" chodnikach, krawężnikach i innych przeszkodach. Rozkłada sie praktycznie na płasko więc maleństwo sie wyśpi i regulowane oparcie na nózki. Polecam
    • teo32 Re: Espiro Magic 4 czy Metro? 07.01.15, 11:43
      espiro metro zdecydowanie na TAK!!
      jedna z lepszych, moim zdaniem, lekkich spacerowek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka