Dodaj do ulubionych

Wybór spacerówki

13.12.11, 16:04
Witam,
Szukam spacerówki do 500zł. Możecie coś polecić? Aby była lekka (do 7kg) ze względu na to, że mieszkam w bloku na 5 piętrze i winda często nie działa. Rozkładała się na płasko. Miała regulowany podnóżek. Dużą budkę. Niemowlę w momencie przesadzenia do spacerówki będzie miało 7 miesięcy.
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: Wybór spacerówki 13.12.11, 16:33
      Inglesina Trip?
    • thea19 Re: Wybór spacerówki 13.12.11, 21:11
      nuna pepp wazy co prawda ciut wiecej bo 8,6kg albo 7,9 z poprzedniego rocznika (za to ma mniej mozliwosci)
      ale spelnia reszte wymagan (jest w promocji po 499zl)
      • saras-wati Re: Wybór spacerówki 13.12.11, 21:15
        a jeśli może być używany, to baby jogger citi mini
      • angelka.1988 Re: Wybór spacerówki 14.12.11, 09:55
        A czy ona nie będzie za mała dla Synka jak będzie miał 1,5 roku? Bo to ma być Nasza jedyna spacerówka.
        • saras-wati Re: Wybór spacerówki 14.12.11, 13:16
          angelka.1988 napisała:

> A czy ona nie będzie za mała dla Synka jak będzie miał 1,5 roku? Bo to ma być N
          > asza jedyna spacerówka.

Kto 'ona'? Baby jogger z pewnością będzie odpowiedni, nawet dla trzylatka;)
          • angelka.1988 Re: Wybór spacerówki 14.12.11, 13:50
            Chodziło mi o nune ;) Nie chcę trójkołowca i używanego wózka.
            • sylki Re: Wybór spacerówki 20.12.11, 16:29
              Nuna jako jedyny wózek, nieeeee no co ty :D
              Małe toto strasznie.
    • gwen_s cybex onyx polecam 14.12.11, 20:42
      Zachęcam do przeczytania:
      forum.gazeta.pl/forum/w,22462,131466523,131466523,cybex_onyx_zdaje_relacje_.html
      Dosłownie parę dni temu kupiłam ten wózek, wcześniej miałam maclarena xt. Cybex onyx kosztuje 560zł na allegro. Ma wszystko czego szukasz, duża budka, regulowany podnóżek i oparcie na płasko!
      • alicjap.3 Re: cybex onyx polecam 14.12.11, 22:43
        Ja jednak postawiłabym na mniej znaną markę i fajny wózek Osann Subway, lekki, poręczny i wygodny dla maluszka. Niemiecka solidna firma (uprzedzając pytania również miałam wiele obaw przed zakupem) a cena bardzo przystępna. Sprawdź www.mapetszop.pl/pl/p/Wozek-Osann-Subway/61 , może jest troszkę droższy niż kwota jaką zakładałaś wydać, ale warto się nad nim zastanowić.
        • grajzan Re: cybex onyx polecam 20.12.11, 14:34
          Osobiście bardziej do mnie przemawia Osann vegas, wolę pojedyncze pałąki do prowadzenia (również jedną ręką) wózka. Tak samo lekki i wygodny. Znajoma polecała mi go szczególnie zwracając uwagę na szybkie i sprawne składanie w razie potrzeby. Bez kłopotu składa się go jedną ręką. No i jeszcze jedna podstawowa sprawa w "ogromnym" bagażniku mojej corsy zajmuje bardzo mało miejsca ;).
          • angelka.1988 Re: cybex onyx polecam 20.12.11, 21:20
            10 kg to dla mnie trochę za dużo.
            • grajzan Re: cybex onyx polecam 22.12.11, 18:49
              Cóż jeśli wolisz lżejszy to zerknij na to www.mapetszop.pl/pl/p/Wozek-Osann-Iron/63 7 kg myślę, że lżejszego, stabilnego i wygodnego wózka dla swojej dzidzi nie znajdziesz, ma tylko jeden mankament, troszkę mniej zamierzałaś zapłacić ;)
              • angelka.1988 Re: cybex onyx polecam 27.12.11, 13:25
                No rzeczywiście trochę za drogi :/
                • angelka.1988 Re: cybex onyx polecam 07.01.12, 20:49
                  Kupiłam spacerówkę osann iron ;) w sumie przez przypadek wygrałam aukcję. Trochę się boję, że będę nie zadowolona.
                  • sylki Re: cybex onyx polecam 07.01.12, 20:53
                    Dałaś się złapać na kryptoreklamę :(
                    No mam nadzieję, że zadowolona będziesz, bo te dwie psudo użytkowniczki, to sprzedawcy tej marki
                    • angelka.1988 Re: cybex onyx polecam 07.01.12, 20:56
                      :( no to ładnie.
                      • saras-wati Re: cybex onyx polecam 08.01.12, 08:33
                        jak dostaniesz wózek, to opisz go, jak się sprawuje oraz czy jesteś zadowolona:)
                        • angelka.1988 Re: cybex onyx polecam 08.01.12, 10:41
                          Opisze na pewno :) Jak nie będę zadowolona możliwe, że go sprzedam ;)
                          • sylki Re: cybex onyx polecam 08.01.12, 13:06
                            To trzymamy kciuki byś zadowolona była :)
                            No i na recenzje również
                            • kobieta_32 Re: cybex onyx polecam 11.01.12, 10:02
                              Sylki widzę, że posądzasz innych o reklamę. Nie mierz wszystkim swoją miarą, bo widzę, że u Ciebie każdy post reklamuje Wózkomanię... Rozumiem, że tylko tam są obiektywne opinie o wózkach, nigdzie indziej?
                              • sylki Re: cybex onyx polecam 11.01.12, 12:54
                                To jest sygnaturka zgodna z netykietą, ale jak widać regulaminu nie czytałaś :D
                                Tak więc oświecę cię, mam do tego prawo, a tobie nikt nie każe na to forum wchodzić.

Może gdybyś bardziej się zagłębiła w oba fora, wiedziałabyś o czym my piszemy odnośnie kryptoreklamy, zwłaszcza, że jakimś dziwnym trafem jak grzyby po deszczu wyrastają wątki pochwalne na temat firmy osann, wątki zakładane przez świeże nicki, które już więcej nic nie piszą. Tak więc zanim zaczniesz kogoś osądzać, proponuję przejrzeć historię, tak wiem za dużo roboty, lepiej pokąsać bez wiedzy :D

Nie za bardzo wiem o co ci chodzi z wózkomanią :D
                                Gdzie jest napisane, że tylko tam są obiektywne opinie?
                                Dodam jeszcze, że większość opinii wystawianych przez użytkowników danych wózków są opiniami bardziej subiektywnymi niż obiektywnymi, no ale coś napisać musiałaś.
                                Tam również kryptoreklama jest tępiona.
                                • gaga-sie Re: cybex onyx polecam 13.01.12, 14:20
                                  Podpisuję się pod wypowiedzią Sylki. Też jestem szczególnie uczulona na ukrytą reklamę.
    • krooowka Re: Wybór spacerówki 22.12.11, 22:39
      polecam Inglesinę Trip. Nie wiem tylko, czy dziecię nie będzie zbyt małe na ten wózek. Może dacie radę dociągnąć do 8 miesięcy? :)
      • angelka.1988 No i przyszła 13.01.12, 10:31
        Spacerówka wczoraj przyszła i póki co była testowana w mieszkaniu. Prowadzi się ją znakomicie! Mam wrażenie, że ona płynie :D Nawet prowadzenie jedną ręką nie stanowi problemu! Jest jedno ale! głupia byłam, że nie zauważyłam, ze nie ma regulowanego podnóżka :( i wydaję się, że to może być duży problem :/ Jak u Was to wygląda? Zastanawiam się z tego względu czy jej nie zwrócić i na razie nie idę na spacer aby nie nosiła śladów użytkowania. Aaaa... i miała ważyć 7kg, a waży ponad 9kg :/
        • tereferefretka Re: No i przyszła 13.01.12, 12:58
          podepnę się, jesli w opisie aukcji bylo 7kg, to masz powazny powod do wystapienia z reklamacja/zwrotem bo nie zgadza sie to z rzeczywistoscia.

a poza tym jak wrazenia, jak z tym podnozkiem??
          • angelka.1988 Re: No i przyszła 13.01.12, 14:38
            Wrażenia bardzo pozytywne! Mam ochotę iść na spacer no, ale potem nie będę mogła go zwrócić.
            Teraz jak synek jest w spacerówce nóżki trochę wystają poza siedzenie. Myślałam o tym, że jak dokupię śpiworek nóżki będą chyba prosto bo jest sztywny. Nie wiem czy się nie mylę? Tylko co później, wiosną i latem? Szkoda mi go zwracać bo super się prowadzi i jest naprawdę super wykonany, stabilny, ale ten podnóżek wrr...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka