Dodaj do ulubionych

Peg Perego plico P3 czy SI

29.02.12, 14:44
Witam,
Pierwszego synka woziłam w pliko P3 i generalnie nie miałam wiekszych problemów. Ale duzo widze tez pozytywnych opinii o SI. Zatem co polecacie P3 czy SI?
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: Peg Perego plico P3 czy SI 29.02.12, 16:49
      Trudno mi cokolwiek polecić, ale Si jest lżejszy, mniejszy po złożeniu i wydaje mi się że nieco lepiej się podbija. Pliko znów bardziej zabudowany i "przytulniejszy" dla mniejszego dziecka.
    • karolahanulek Re: Peg Perego plico P3 czy SI 29.02.12, 17:33
      Ja się w końcu zdecydowałam i na dniach będę kupowała Si:).Moja córeczka ma 17 miesięcy i myślę że dla niej Si będzie lepszy niż PP3.Jak byłam oglądać wózki w sklepie to PP3 nawet z pustym wózkiem ciężko mi się podbijał a co dopiero z 10kg obciążeniem:)
    • gosia_arma Re: Peg Perego plico P3 czy SI 05.03.12, 21:53
      P3 bardzo ciężko się podbija (z większym dzieckiem trzeba sobie pomóc nogą) Si zdecydowanie łatwiej
      P3 jest cięższy i większy po złożeniu (dużo większy)
      P3 ma troszkę większe siedzisko, ale Si też ma spore i wygodne
      P3 ma lepszą budę, bardziej osłania.
      • rob-win Re: Peg Perego plico P3 czy SI 13.03.12, 22:26
        Si szczerze polecam mój syn ma 2,8 mies i jeździ w nim a ja uwielbiam nim jeździć bo super się go prowadzi i naprawdę świetnie się podbija szczerze polecam
        • mama_nikodemka Re: Peg Perego plico P3 czy SI 14.03.12, 11:13
          czy si zajmuje duzo miejsca po zlozeniu? latwo sie go sklada? czy nadaje sie jako drugi wozek, typowo wyjazdowy na szybkie wypady do sklepu,na poczte,po dziecko do przedszkola?
          • aga7-77 Re: Peg Perego plico P3 czy SI 14.03.12, 14:05
            Si składa się bardzo łatwo - pociąga się za takie uchwyty przy rączkach. Trzeba jeszcze opuścić pałąk, ale ogólnie składanie i rozkładanie zajmuje kilka sekund.
            Ja mam go właśnie jako drugi wózek na szybkie wypady po mieście (na gorszy teren mam MB swifta) i uważam, że sprawdza się w tej roli doskonale, miejsca w bagażniku zajmuje niewiele (jak typowa parasolka - po złożeniu jest długi, ale wąski).
            • mama_nikodemka Re: Peg Perego plico P3 czy SI 14.03.12, 16:23
              dziekuje za odpowiedz,to teraz mam juz metlik w glowie :)
              • a-ssa Re: Peg Perego plico P3 czy SI 15.03.12, 13:04
                Przypominam sobie swój dylemat z wyborem wózka...
                Mnie udało się kupić okazyjnie PP si na limango i muszę stwierdzić, że był to strzał w 10! długo wahałam się jaki wózek wybrać ale pp ma kilka plusów i bardzo pomocnych rozwiązań:
                - dla mnie b. istotne jest to że przednie koła po złożeniu nie dotykają budki - doceniłam to już po pierwszym spacerze, bo każdy pył i brud od razu brudziłby budkę,
                - regulacja rączek - gdy potrzeba podbić wózek na chodniku wystarczy dopasować wysokość- tu sprawdzają się rączki w wyższym położeniu i bez żadnego wysiłku wóżeczek "płynie" :-)
                - sprawdza się na wertepach - o dziwo! nawet nie spodziewałam się że tak dobrze, nie ma problemu w prowadzeniu, nie ma potrzeby blokowania kół,
                - wielka buda doskonale osłania dziecko,
                - kosz nie obciera się o ziemię, jeśli go się równo załaduje.
                Wad na razie nie zauważam, synek zadowolony ja też, moze jedynie łątwość zarysowania stelaża
                Miałam jedo fyn 4 ds, też super się sprawdzał, ale w ciągu 1 dnia został schowany, bo przy si nie widzę potrzeby 2 wóżków :-)
                • karolahanulek Re: Peg Perego plico P3 czy SI 15.03.12, 17:27
                  Strasznie się cieszę z takiej opinii bo ja dziś właśnie zamówiłam PP SI i mam nadzieje że będę też zadowolona z wyboru:)
                  • aga7-77 Re: Peg Perego plico P3 czy SI 15.03.12, 18:21
                    Opisz swoje wrażenia po pierwszym spacerze, jestem ciekawa, czy będziesz zadowolona. I faktycznie podbijanie jest stanowczo najlepsze przy całkiem wysuniętych do góry rączkach :)
                    • rob-win Re: Peg Perego plico P3 czy SI 15.03.12, 20:56
                      bedziesz zadowolona :)
                      • mar.sza Re: Peg Perego plico P3 czy SI 15.03.12, 21:27
                        Dziś widziałam Si w sklepie. Bardzo mi się podobał. Ma fajną,dużą budkę i pojedyncze koła,duże-spoko.Łatwo się składa i ma regulowane rączki. Plico P3 wyglądał przy nim jak czołg ;)
                        • karolahanulek Re: Peg Perego plico P3 czy SI 16.03.12, 10:40
                          Już się nie mogę doczekać kiedy przyjedzie..bo zostałyśmy na razie bez wózka i na nóżkach chodzimy a wrażenia tak napiszę po pierwszym spacerze:)
                          • plynaryby Re: Peg Perego plico P3 czy SI 17.03.12, 13:57
                            Też mam si:)Gwarantuję zadowolenie. Jest wspaniały.
                            • julamar84 Re: Peg Perego plico P3 czy SI 18.03.12, 18:19
                              Też mam Si. Dostaliśmy od moich rodziców na gwaizdkę (niby mikołaj u nich zostawił :-)). Do tej pory jeździliśmy nim tylko po centrach handlowych więc nie powiem jak sprawuje się w terenie. Na zakupy jest idealny. Nie wypełnia całego bagażnika dzięki czemu można zapakować pełny koszyk marketowy zakupów. My dostaliśmy wózek z kolekcji 2011 a teraz widzę że pojawiły się nowsze (szkrabshop.pl/pl/p/Wozek-Peg-Perego-Si-Completo/82). Nie wiem czym się ta nowa wersja różni od starej ale jak ktoś lubi mieć nowsze od koleżanki :-)...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka