Dodaj do ulubionych

Do Zizi o Teutoni

19.10.05, 19:53
Właśnie wróciłam ze sklepu i po wielu miesiącach poszukiwań na reszcie
kupiłam wózek!HURRA!Kupiłam Pixxela Sportsa 05!To od dłuższego czasu mój
faworyt. Fakt nie ma przekładanej rączki ale siedzenie można montować przodem
i tyłem do kierunku jazdy.Skrętne kółka są rewelacyjne.Pixxel jest lżejszy od
Mistrala,jak dla mnie mniej masywny,ma te super kółka-można prowadzic jednym
paluszkiem!ale najważniejsze,że można zamówić gondolę montowaną na stelaż,a
nie na spacerówę. Ja właśnie zamówiłam taką gondolę.Przy stojących innych
wózkach w sklepie ta gongola wydawała się bardzo duża.Nie wspominam o takich
szcegółach jak wykończenie i ogólny wygląd wózka-bo tego zachwalać nie
trzeba.Cena była bardzo korzystna!A sklep na obrzeżach dużego miasta.Jeśli
masz jakieś pytanka pisz na maila.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • marybg Re: Do Zizi o Teutoni 19.10.05, 19:55
      Jeszcze jedno dzwoniłam do Teutoni i ta gondola montowana na stelaż jest
      wieksza od dwóch pozostałych,ale nie wiem czy to dla Ciebie istotne.Ja rodze w
      styczniu i chcę dużą gondolę,która starczy do wakacji.
      • zizi1978 Re: Do Zizi o Teutoni 19.10.05, 20:13
        Właśnie, ja tez mam termin na koniec stycznia 2006 i chciałabym, zeby gondola
        była duża.I wolałabym faktycznie montowana na stelaż a nie na siedzisko. Czy
        mogę zapytać ile zapłaciłas za wozek???
        • zizi1978 Re: Do Zizi o Teutoni 19.10.05, 20:18
          napisałam emaila :)
        • marybg Re: Do Zizi o Teutoni 19.10.05, 20:20
          Generalnie jestem zszokowana cenami bo rozpiętośc wahała się do 500-600zl.Ja
          natknęłam sie na ten wózek przypadkowo w sklepie pod Poznaniem.Za cały
          zestaw:spacerówka plus gondola(bez materacyka) plus w promocji becik do wózka
          zapłaciłam 1499zl.W tym sklepie były wózki typu Deltim i Mikado(wiadomo-niższa
          cena),może w dużym mieście ktoś by go kupił ale nie tam!Więc sobie stał i cena
          została obniżona.Ale juz w sklepie o którym piszą na stronach Teutoni za samą
          spacerówke chcieli 1780zl(gondola ponad 400zl)!Ceny internetowe pewnie
          znasz.Dzwoniłam po całej Polsce i szukałam najtańszego.Jesli interesuje Cie
          używany Mistral w stanie idealnym to dzwoniłam do jednego sklepu w Warszawiei
          amją tam taki za 1100.Ale musiałabym zanaleźć telefon,a nie ma mnie teraz w
          domu.
          • zizi1978 Re: Do Zizi o Teutoni 19.10.05, 20:35
            Ceny internetowe znam i tez sa spore rozpietości, ale nie kazdy z tych sklepów
            oferuje za daną kwotę inne wyposażenie. W jednym trzeba doplacac za kolka a w
            drugim, za cos innego. Suma sumarum i tak wyjdze około 2tyś. Gdybyś znalazła
            namiary na ten sklep w Wawie, byłabym wdzieczna. Oczywiscie jak bedziesz juz w
            domku.Co prawda tam nie mieszkam, ale mam blizej niz do Poznania;).
            A co z fotelikiem? Też Teutonii czy może jakis inny polecasz?
            • marybg Re: Do Zizi o Teutoni 19.10.05, 20:42
              Napisze Ci jutro na Twojego maila gazetowego pare info o sklepach itp. Może z
              czegoś skorzystasz. Generalnie znajomi polecają foteliki Romer, ale ja ten
              pierwszy fotelik dla noworodka kupuje używany(używa się je krótko,więc może
              warto kupic coś lepszego ale w umiarkowanej cenie), albo może jakiś polski
              podobno Arti z Zielonki pod Warszawą są ok. Jeszcze nie mam pełnego rozeznania
              więc nie będę się wymądrzać.Jeśli chodzi o Pixxela to fajną rzecza przy tej
              gondoli jest to ,ze ma taką osłonkę,która potem w spacerówce robi za osłonę na
              nóżki,bo jak pewnie wiesz te wózki nie mają w spacerówkach takich osłon.Do
              jutra.Pozdrawiam
              • zizi1978 Re: Do Zizi o Teutoni 19.10.05, 20:46
                Dziekuję i do jutra. Bede czekała na emiala :)
                Pozdrawiam.
              • mama-igorka Re: Do Zizi o Teutoni 19.10.05, 20:52
                przepraszam,że się wtrącę, ale mój Mistral ma oprócz tego śpiworka ,który robił
                za gondolę, osobny, pikowany pokrowiec na nogi
                • zizi1978 Re: Do Zizi o Teutoni 19.10.05, 21:03
                  Dalczego nie ma na rynku jakiegos jednego modelu wózka?! Zadna z nas nie
                  miałaby takich problemów!!! CO DO FOTELIKA to rozumiem, ze musiałabym kupić
                  tylko jakis do samochodu, skoro do wózka nie jest potrzebny.
                  Mamo-igorka a jak Twoim zdaniem ma sie przkladana raczka do siedziska
                  montowanego przodem lub tylem do kierunku jazdy????
                  • mama-igorka Re: Do Zizi o Teutoni 19.10.05, 22:25
                    ja kupowałam miedzy innymi ze względu na przekładaną rączkę, jak jestem na
                    spacerze to w każdej chwili moge zmienić ustawienie tak aby dziecku nie wiał w
                    oczy wiatr czy nie świeciło słońce. Nie widziałam aby na spacerze któraś z mam
                    siedzisko przestawiała, to juz więcej zachodu potrzeba a tu raz dwa i po sprawie.
              • ajk10 Re: Do Zizi o Teutoni 19.10.05, 21:57
                O przepraszam, mają osłonki na nóżki, od razu w komplecie ze spacerówka!!!
    • marybg Re: Do Zizi o Teutoni 19.10.05, 22:20
      No to przepraszam bardzo za wprowadzenie w błąd. Taką informacje otrzymałam.
      Oglądałm wózeczki bez okrycia na nóżki, a sprzedawa powiedział,ze można sobie
      dokupić.Tak więc jeszcze raz sorry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka