Dodaj do ulubionych

Quinny Speedi SX

10.01.06, 09:33
Mili uzytkownicy wozkow Quinny Speedi SX, podzielcie sie, prosze, opinia: czy
brak raczki, tej zabezpieczajacej dziecko przed wypadnieciem z przodu wozka
jest dla was duza wada? Obawiam sie, ze system pasow-szelek dla maluszka jest
niewystarczajacy i to wlasnie powstrzymuje mnie przed zakupem tego wozeczka.
A moze ktos wymyslil inny system pasujacy do tego wozka?
Dziekuje za opinie,
pozdrawaiam,
Aga
Obserwuj wątek
    • kaka_h Re: Quinny Speedi SX 10.01.06, 17:36
      tak. Zresztą poza tym pałąkiem jest wiele innych wad, np nie ma nożliwości
      rozłożenia jej na płasko i nie ma pozycji typowo siedzącej tylko pochylona do
      tyłu. Spacerówka jest mało zabudowana - na zime się nie nadaje.
    • kokons Re: Quinny Speedi SX 11.01.06, 13:03
      Ja kupilam ten wozek majacswiadomosc braku tego patentu i:
      - na poczatku pasy i tak sa obowiazkowe wiec palak niekonieczny
      - potem ponoc mozna dokupic uniwersalny a ja zamierzam kupic palak z zabawkami -
      przymierzalam w sklepie jest OK
      - z doswiadczenia rodzicow (na forum juz tez o tym bylo - poszukaj moj stary
      watek) wiem, ze palak dladziecka ktore jest starsze jest niekonieczny a nawet
      denerwujace jest jego odpinanie gdy dziecko chcezejsc z wozka...

Niemniej jednak uwazam, ze placac tyle zawozek powinni ten palak dolaczyc bo
      jato zaliczam raczej do wad... niemniej jednak u zalety przewazyly nad wadami
      no i ja zakupilam ten wozek)
      • tamara5 Re: Quinny Speedi SX 13.01.06, 15:20
        Kokonos, ja kupując w sklepie speedego pytałam o pałąk, sprzedawca przymierzał
        jakieś uniwersalne ale nic nie pasowało, ten wózek jest dosyć szeroki. A z
        zabawkami to jaki konkretnie przymierzałaś. Ja szukam jakiegoś rozwiązania.
    • melinthe Re: Quinny Speedi SX 11.01.06, 15:53
      też mam ten wózyczek. Nie uważam tego za wadę. Ale wszystko zależy od tego
      jakie są nasze wyobrażenia o wozku idealnym. Nie sądzę, żeby kwestia pałąka
      była prawdziwym minusem. To raczej zwyczaje rodziców decydują o tym czy taki
      pałąk wydaje Ci się konieczny. Ja nie chciałam pałąka, bo nie chcę go odpinać,
      a dzidzi podnosić też nie chcę za każdym razem, kiedy będę ją wsadzać do wózka.
      Pięciopunktowe pasy są wystarczającym zabezpieczeniem, zwłaszcza że wózek jest
      wyprofilowan odrobinę "do tyłu", natomiast sam pałąk nie. Prawdziwym
      zabezpieczeniem są rodzice, którzy na maluszka uważają. A dzieciaki są różne,
      wiercipięty i śpiochy. Jeden chce siedzieć pionowo, inny wisieć na pałąku, tłuc
      zabawkami o plasikowy stolik, jeszcze inny drzemać lekko odchylony do tyłu...
      Przecież tego nie przewidzimy. Dziecko od początku przyzwyczajone do takiego
      czy innego wózyczka, po prostu dostosowuje się do jego formy i wie co mu wolno
      a czego nie.
      Każdy rodzic musi wybrać według własnych potrzeb, i można to zrobić, bo wybór
      jest duży. Dla mnie Speedi jest idealny. Dla mojego M również. A dzidzia chyba
      musi być choć trochę podobna do mamusi i tatusia...
      Pozdrawiam serdecznie.
      aga
    • sagne Re: Quinny Speedi SX 12.01.06, 15:34
      Dziekuje za opinie, wozeczek zostal juz zamowiony, jutro ma dojechac. Bardzo
      sie na niego ciesze i mam nadzieje, ze sprawdzi sie w uzytkowaniu!
      • melinthe Re: Quinny Speedi SX 12.01.06, 15:52
        Udanych wojaży!!! :)
        Napisz jeszcze koniecznie kiedy rodzisz i jaki kolorek wózyczka wybrałaś.
        Kokons ma czerwony, ja czarniutki, a Ty???
        pozdr aga
        • sagne Re: Quinny Speedi SX 13.01.06, 12:15
          A ja wybralam NAVY, granatowy, dzis maja przywiezc, nie moge sie doczekac:)) A
          dzidzia ma przyjsc na swiat z koncem marca - poczatkiem kwietnia!
          Pozdrawiam!!
    • vanilia25 Re: Quinny Speedi SX 13.01.06, 21:40
      Witam, troszke sie zalamalam:(( opinia, ze quinny nie nadaje sie na zime w
      wersi spacerowej mnie zmartwila. przymierzamy sie do kupna tego wozka (dzidzia
      w maju) wiec kolo zimy bedzie sie zmieniac na spacerowke i co.. nie pasuje. buu
      pozdrawiam

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;19/st/20060517/dt/6/k/3692/preg.p
      ng- Nasza Perełka
      • alcarin Re: Quinny Speedi SX 14.01.06, 08:31
        A ogladalas katalog Quinny na 2006r? jesli nie, zrob to. Wchodzi nowa wersja
        freestyla: Comfort cos tam, cos tam. Calkowicie inna (niestety cena tez inna:( -
        sam stelaz ze spacerowka ma kosztowac ok. 1800zl.) Stelaz ma miec tez obrotowe
        kolo, z blokada, a nie pochylajce sie, jak dotychczas. Mozna bedzie montowac
        spacerowke przodem i tylem, sama spacerowka bedzie bardziej zabudowana niz ta do
        Speedi, rozkladana na plasko i z palakiem z przodu. Chcialam kupic wlasnie ta
        wersje (moja corcia ma sie urodzic w polowie kwietnia, wiec spacerowka tez
        powinna byc bardziej zimowa), ale chyba zrezygnuje z powodu ceny i wybiore
        jednak Mutsy, bo to juz sie robi ta sama polka cenowa. Speedi z gondola,
        spacerowka i fotelikiem wychodzi ok. 2tys., nowy freestyle wyjdzie ok. 3 tys.
        • aka10 Re: Quinny Speedi SX 14.01.06, 10:55
          Czytalam dzis wyniki aktualnego testu 8 roznych wozkow spacerowych,3-kolowych i
          jak chodzi o bezpieczenstwo dziecka,to Quinny Freestyle Comfort byl najlepszy.
          Jak wiadomo jednak,zawsze "cos za cos"-wozek byl najciezszy z testowanych,wazy
          16,5 kg.Pozdrawiam.
          Ps.Gondola "Mutsy" jest bardzo mala,wystarcza na bardzo krotki okres czasu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka