Dodaj do ulubionych

Mikrus - help!

28.01.06, 14:16
Oglądam i oglądam wózki, i co chwilę wpada mi w oko inny model :)
Teraz jestem na etapie Mikrusa Alu sSrint. Podoba mi się "dizajn" wózka, a i
cena jest o wiele ciekawsza od orginalnych Mutsów. Zauważyłam jednak, że
bardzo mało jest o nim opinii na tym forum. Czy rzeczywiście nikt nie może
powiedzieć nic ciekawego na temat tego wózka? Bardzo proszę o jakieś opinie.
Przede wszystkim ciekawią mnie jego gabaryty. Na necie znalazłam jedynie wagę
wózeczka, a nigdzie ani słowa o wielkości gondoli oraz spacerówki. Dodam, że
nie udało mi się jeszcze obejrzeć tego "cuda" na żywo :)))
POMÓZCIE!!!
Obserwuj wątek
    • misia9939 Re: Mikrus - help! 29.01.06, 18:42
      Ja początkowo też myślałam o kupnie tego wózka. NIe mogłam go znaleźć w żadnym
      sklepie więc napisałam do producenta i podał mi adresy w Poznaniu, więc jakby
      co to zrób tak samo a napewno ci odpiszą. Po obejrzeniu MIKRUSA zrezygnowałam z
      niego bo jest okropnie ciężki i nie prowadzi się go zbyt dobrze. Ostatecznie
      kupiłam Quinny Speedi i uważam że jest super!
      • ewka-soczewka Re: Mikrus - help! 29.01.06, 21:02
        Napisałam do nich w piątek i jak narazie nie otrzymałam odpowiedzi. Co do
        ciężkości, to sama nie wiem. Jest napisane że rama waży 12 kg., więc nie wydaje
        mi się to jakimś ogromnym ciężarem.
        Quinny oglądałam i wizualnie bardzo mi się podoba. Niestety, dla mnie odpada -
        siedzisko nie ma pozycji pionowej, tylko jest takie odchylone. Nie wydaje mi
        się aby była to dobra pozycja dla dzidzi :)

W każdym razie dziękuję za pomoc.
        • dotus Re: Mikrus - help! 03.02.06, 12:13
          czesc
          ja mam ten wózek, ogólnie jestem z niego zadowolona ale wady też są.
          zalety:
          duża gondola 38 x 75 cm
          łatwo się go prowadzi - dzięki skrętnej tylnej osi
          w komplecie jest nosidełko, które spełnia rolę fotelika samochodowego, są
          adaptory i można je montowac na stelaz
          jest folia przeciwdeszczowa w komplecie
          stabilny - na zakrętach nie przewróci się
          w komplecie spacerówka którą można tyłem i przodem montowac
          cena - około 1200 za wszystko
          my już jeździmy prawie rok i wszystko w porzadku - to znaczy nic się nie zepsuło
          wady:
          waga - bo całośc to znaczy stelaż + gondola to z 17 kg
          nie jest tak ładny jak mutsy

mam nadzieję że pomogłam
          my będzimy sprzedawac nasz wózek jeśli jesteś zainterowana daj znac.
          pozdrawiam
          dorota
          • ewka-soczewka Re: Mikrus - help! 04.02.06, 11:10
            Dzięki za pomoc. Trafiłam wreszcie na ten wózek w sklepie i jestem nim
            zachwycona. Uważam że prowadzi się rewelacyjnie, nie było żadnych problemów
            nawet z wjechanie na schody. A zasuwałam wózeczkiem po całym sklepie dobre pół
            godziny :))
            Jeśli chodzi o wygląd, to już przecież kwestia gustu. Mnie się na przykład
            mikrus podoba o wiele bardziej od mutsów.
            Prawdopodobnie się na niego zdecyduję.
            • ruda_mk Re: Mikrus - help! 11.04.06, 17:43
              Witam!
              Ma pani rację! Jest ładniejszy od Mutsów,super się prowadzi,ma naprawdę wiele
              zalet,ale i niestety jedną bardzo poważną wadę!!! Rama łamie się notorycznie.Ja
              z wózka korzystam na okrągło.Mój synek uwielbia spacery i wózek eksploatowany
              jest non stop od rana do wieczora CO CHYBA MU NIE SŁUŻY,bo już po miesiącu
              uzytkowania rama złamała się na pół,drugi raz stało się to zaraz po wygasniećiu
              umowy,a na dzień dzisiejszy znowu jest zepsuty,właśnie mój mąż z kolegami w
              pracy usiłują go pospawać! Jeszcze jednym minusem jest to ,że tapicetka
              przylegająca bezposrednio do siedziska jest niezdejmowalna,więc wyprać w pralce
              jej nie można,a pranie ręczne z całym siedziskiem w wannie nie jest przyjemne i
              wygodne.Zrobi pani jak zechce,ale proszę bardzo dobrze się zastanowić przed
              kupnem tego modelu wózka ( MIKRUS ALU SPRINT ze skrętną osią-to akurat
              reweklacja,nie wyobrażam sobie wózka bez tej funkcji!!!!) Mam nadzieję,że
              pomogłam w wyborze!
              POZDRAWIAM SERDECZNIE!!! monika
    • bonkreta Re: Mikrus - help! 03.02.06, 21:27
      Ja na etapie wyboru wózka natknęłam się na niego w sklepie. Zrezygnowałam po
      paru minutach przyglądania mu się - niezwykle kiepsko mi się go prowadziło, a
      już wjechanie nim na stopień wys. ok. 7-8 cm wymagało ogromnej siły (jest
      kiepsko wyważony, niestety - nie wystarczy zerżnąć wygląd konstrukcji z
      Mutsy...).
      • szprotka6 Re: Mikrus - help! 07.02.06, 15:53
        Osobiście nie prowadziłam tego wózka, ale rok temu kupiła go moja przyjaciółka,
        głównie ze względu na to, ze był lekki(musiała wnosić wózek na 4 piętro).Ale na
        tym jak sie okazało skonczyły sie zalety mikrusa. Na wertepach-nawet
        niewielkich, jej syn podskakiwał niemiłosiernie, beznadziejna amortyzacja,
        wózek źle sie prowadził. Miala go wykorzystywać jako spacerówkę, ale kupiła
        nową, bo stwierdzila, ze tym wózkiem nie da się jeździć.
      • kapuhy_a Re: Mikrus - help! 08.02.06, 00:12
        Zgadzam się.też przypadkowo natknęłam się na ten wózekw komisie...niby nie miał
        śladów użytkowania niemal ale te pasy...miałąm wrażenie że dziecko podczas jazdy
        na większych wertepach wypadnie tak bujało na boki...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka