Dodaj do ulubionych

Quinny Speedy czy X-Lander XT?POMÓŻCIE!!!

21.06.06, 09:53
Nie mogę się zdecydować.bardziej podoba mi się Quinny,ale czytałam kilka
opini negatywnych(siedzisko w spacerówce podobno nie rozkłada się do pozycji
leżącej ani do siedzącej.Jest tylko półleżąca.No i brak pałąka!)Jeżeli macie
jakieś doświadczenie z tymi wózkami lub słyszałyście coś to proszę doradzcie
mi.Dzieki!
Obserwuj wątek
    • alekmus Re: Quinny Speedy czy X-Lander XT?POMÓŻCIE!!! 21.06.06, 17:10
      Miałam podobny dylemat i w końcu wybrałam X-landera. W moim przypadku w decyzji
      między tak podobnymi wózkami przeważyła niższa cena X-landera. Jestem
      zadowolona z wyboru :)
    • olka_krakow Re: Quinny Speedy czy X-Lander XT?POMÓŻCIE!!! 22.06.06, 12:33
      Ja tez ostatecznie kupilam X-landera XT.

Moj maz stwierdzil, ze brak palaka dyskwalifikuje Quinny.

Poza tym X-lander jest troche tanszy, a waga i skretnosc ta sama.

Z kolei, do Quinny pasuje gondolka X-landera, wiec nie ma po co przeplacac za
      oryginalna oraz fotelik maxi cosi city za 380 zl.
    • rafka44 Re: Quinny Speedy czy X-Lander XT?POMÓŻCIE!!! 22.06.06, 14:49
      Witam,
      Jeśli chodzi o wózek Quinny, to rzeczywiście nie ma płynnej możliwości
      regulacji oparcia. Tzn nie można rozłożyć go do pozycji leżącej.
      Ja poleciłabym Pani x-landera: ma pałąk, pokrowiec, płynna regulację oparcia.
      Pozdrawiam
      Sylwia
      • olka_krakow Re: Quinny Speedy czy X-Lander XT?POMÓŻCIE!!! 22.06.06, 23:51
        Quinny Speedy ma plynna regulacje oparcia, tak samo jak X-lander. Jest to taki
        pasek sciagany z tylu ( swoja droga rozwiazanie to jest do dupy), jak w
        X-landerze tak i w Quinnym.

Quinny Freestyle ma oparcie regulowany na mechanizm, moim zdaniem jest to duzo
        lepsze, ale ogolnie jest to drozszy wozek.

Ja nabylam ostatecznie X-landera Xt, bo jest tanszy od Quinny i ma palak i
        pokrowiec na nozki do spacerowki. Poza tym waga i funkcje sa takie same.
    • mzieli x-lander!!! 23.06.06, 09:52
      Ja też zdecydowałam się na x-landera. Podobno robiony jest na częściach Quiny,
      wygląda bardzo podobnie, a cena niższa.
    • taormina Re: Quinny Speedy czy X-Lander XT?POMÓŻCIE!!! 23.06.06, 16:06
      Speedi ma właśnie płynną regulację, na tzw. pasek, w odróżnieniu od regulacji
      skokowej, jak np. Pliko P3. Wg mnie dyskwalifikuje go brak możliwości
      postawienia oparcia do pionu - porażka!
      Przeczytaj tutaj albo wpisz w wyszukiwarce.
      Tego wózka nie polecam!!!
    • kamilla29 Re: Quinny Speedy czy X-Lander XT?POMÓŻCIE!!! 23.06.06, 20:49
      Uwaga na spacerówkę Xlander XT!!Ma ona bardzo wąskie siedzisko.Miałam już ten
      wózek zamówiony,ale po przymierzeniu dziecka(13 miesięczniak w zimowym
      kombinezonie)okazało sie ,że jest w nim ściśnięty jak sardynka-darł sie w nim
      strasznie
      • olka_krakow Re: Quinny Speedy czy X-Lander XT?POMÓŻCIE!!! 25.06.06, 00:26
        a kiedy go przymierzalas w zimowym kombinezonie? Chyba nie teraz? Ponoc
        powiekszyli cos w tych nowych modelach.
        • kamilla29 Re: Quinny Speedy czy X-Lander XT?POMÓŻCIE!!! 25.06.06, 19:45
          Taaa.. oczywiście że teraz ubrałam dziecko w kombinezon zimowy celem oceny
          wielkości wózka.Tak naprawdę było to na koniec zimy,a Xt wyszedł właśnie ten
          najnowszy z regulacją podnóżka,mały nie miał mozliwosci ruchu w tym
          wózku.Strasznie jakis wąski w ramionach był i jeszcze ten pałąk
          przytłaczający.Byłam szczęsliwa ,że nie dałam za niego zaliczki i mogłam
          zrezygnowac.
          • majafi Re: Quinny Speedy czy X-Lander XT?POMÓŻCIE!!! 25.06.06, 19:53
            A ile ma zbyt wąskie siedzisko? W wózku, który ja zamówiłam
            siedzisko ma 29 cm szer. Dzidziuś ma być wrzesień/październik, czyli do
            spacerówki trafi gdzieś marzec/kwiecień...? żeby nie było, że mi się nie
            zmieści :(
            • olka_krakow Re: Quinny Speedy czy X-Lander XT?POMÓŻCIE!!! 25.06.06, 23:15
              Nie chce mi sie sciagac z szafy siedziska, ale o ile dobrze pamietam z pomiarow
              w sklepie to ma ono 30 na szerokosc i 20 na dlugosc, czyli standard ;)

Wieksze jest w Quinny Speedy.
    • dodkowska Re: Quinny Speedy czy X-Lander XT?POMÓŻCIE!!! 25.06.06, 22:21
      mi sie bardzo podoba Quinny
      • maga785 Re: Quinny Speedy czy X-Lander XT?POMÓŻCIE!!! 26.06.06, 10:09
        W Ouinny jest bardzo duze siedzisko w spacerówce.Czasami wózek pozyczam mojej
        sasiadce która ma 3 letniego syna i on mieści sie w nim bez najmniejszego
        problemu.Na pewno w quinnym jest mała gondola wiec nie nadaje sie dla dziecka
        zimowego.Mój syn przesiadł sie z gondolki do spacerówki jak miał 4 mce ale tez
        nie chciał jeżdzić w gondolce bo nic nie widział, wiec każdy spacer zaczynał sie
        i kończył rykiem.Teraz jest juz spokojny nie płacze i ogląda świat:)
        Problemem może byc brak pałaka chociaż i tak siedzenie nie rozkłada sie do
        pionu!Niektórym dzieciom przeszkadzac moze ze nie widza podczas jazdy rodziców
        bo wózek mozna załozyc tylko przodem do kierunku jazdy.
        Plusem sa duże poompowane koła świetne na nasze polskie chodniki.Wózek swietnie
        sie prowadzi, jest lekki w porównaniu do innych trójkołowców.Super sie składa i
        jest swietnie amortyzowany.
        Niestety X landera nie oglądałam wiec nie moge porównywać:)
        Pozdrawiam
        • olka_krakow Re: Quinny Speedy czy X-Lander XT?POMÓŻCIE!!! 26.06.06, 22:16
          Nie wiem czy Quinny jest lekki, 11 kg bez kol ponoc wazy, tak podaje producent.

Czyli tyle samo co X-lander XT.

Ale siedzisko faktycznie jest szersze w Quinnym.
          • monii_1 Re: Quinny Speedy czy X-Lander XT?POMÓŻCIE!!! 26.06.06, 22:46
            razem z oryginalnym opakowaniem waży 15,700 dokładnie tyle ważyłam na poczcie,
            a sam około 14,5
            • maga785 Re: Quinny Speedy czy X-Lander XT?POMÓŻCIE!!! 27.06.06, 13:10
              Ja akurat porównywałam wózek bebeckar tracker mojej kolezanki i różnica w wadze
              jest ogromna.
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka