Dodaj do ulubionych

najlżejsze wózki dla noworodka

24.08.06, 17:27
mieszkamy na 4tym piętrze bez windy i wózkarni, a nasz maluszek rodzi się w listopadzie. Czy potraficie doradzić co wybrać? Rozważam kilka opcji:
- trzymać stelaż na dole (wtedy jego waga nie będzie aż tak ważna), a gondolkę nosić - gondolka powinna mieć chyba jakieś uchwyty ułatwiające przenoszenie, a stelaż sam w sobie być mało apetycznym łupem dla złodzieja
- nosić na górę stelaż i gondolkę
- kupić najpierw tylko głęboki - np jakiś tani, z gondolką do noszenia, a potem później oddzielnie super lekką spacerówkę
- albo kupić super lekki komplecik

Na razie słyszałam tylko że najlżejszy wózek spacerowy to Peg Perego Plico (około 8kg i się fajnie składa), a do niego jest jeszcze do dokupienia wygodna przenośna gondolka. Co o tym sądzicie i czy macie jakieś inne fajne pomysły?
Będę wdzięczna za podpowiedź...
Obserwuj wątek
    • szpilki Re: najlżejsze wózki dla noworodka 25.08.06, 10:31
      sprowadzić z zagranicy (tanio ze szwecji wychodzi) bubaboo - waga z gondola 8 kg
      • jade_adas Re: najlżejsze wózki dla noworodka 25.08.06, 11:00
        Czy bubaboo to firma ???
        Ja mam podobny problem i zastanawiałam się nad Peg-perego Pramette.

Pozdrawiam,
        Jade

P.S. Czy to Ty - Szpilki z DI ?
    • marybg Re: najlżejsze wózki dla noworodka 25.08.06, 23:17
      Miałam ten sam problem-wagowy i wybrałam Teutonie pixxel sports.dziecko w
      gondoli do domu a stelaż na dole.poza tym to solidny,odpowiedni tez na zime
      wózek z duzymi kołami.waga całosci ok.12kg,z tego stelaz ok.7,8 kg (o ile
      dobrze pamiętam), reszta to gondola lub pózniej spacerówka. Wpisz ten wózek w
      wyszukiwarce to dowiesz sie wiecej. Polecam go bo dla mnie to ideal. Spełnił
      wwszystkie moje oczekiwania.
    • majatusia Re: najlżejsze wózki dla noworodka 27.08.06, 09:23
      > Na razie słyszałam tylko że najlżejszy wózek spacerowy to Peg Perego Plico
      (oko
      > ło 8kg i się fajnie składa), a do niego jest jeszcze do dokupienia wygodna
      prze
      > nośna gondolka. Co o tym sądzicie i czy macie jakieś inne fajne pomysły?
      > Będę wdzięczna za podpowiedź...

Plico to zdecydowanie nie najlżejsza spacerówka. Ta najlżejsze waża po 4-5
      kilo. Uważam że to kiepski pomysł z jezdzeniem tym wózkiem z noworodkiem. Ja
      mam ten wózeczek i mam gondole do niego navette. Wyszłam z tym na spacer tylko
      raz. Amortyzacja w tym wozku jest moze dobra jak na parasolkę ale jak na wozek
      dla noworodka to KLAPA!!! Poza plico i tak jest średnie przy podbijaniu pod
      krawężniki a juz z gondolą to jest porażka!! Gondola bardzo zmienia środek
      ciezkości wózka. Żle sie tą kombinacje prowadzi, koszmarnie sie podbija i twoje
      dzieciątko odczuje każdą nierówność chodnika! Mi az zal było patrzec jak mu
      podksakuje główka na każdej małej nierówności.
      Peg Perego to super firma i ma naprawdę świetne wózki...ale na polskie warunki
      wszystkie kombinace twoerzenia z Pliko P3 wózka uniwersalnego odpadają... Na
      zachodzie maja zdecydowanie inne staddardy równości chodnika... i inne zwyczaje
      spacerowe. U nas takim wozkiem to możesz pojechać na spacer tylko po parku z
      nienaganie rownymi alejakmi lub na specer po markecie...i nigdzie indziej.
    • iza30_1979 Re: najlżejsze wózki dla noworodka 27.08.06, 09:43
      popatrz na wozek z firmy loola lub bebecar - rversus2006
      troszke poczytalam o nich sa jednymi z lzejszych i dobre
      pozdr
      • monikn78 jane nomad 27.08.06, 18:37
        spcerówka waży 6,5 kg. ogólnie wózek jest świetnie wykonany. po zdjęciu
        siedziska, montuje się samą gondolę. więc gdy jesteś sama niesiesz amulach do
        góry i schodzisz po wózek. my na niego się zdecydowaliśmy :)
        • yoacha Re: jane nomad 27.08.06, 20:52
          a czy z tym wózkiem nie ma podobnego problemu jak z peg perego - że gondola jest nienajlepiej amortyzowana i dzieciaczek podskakuje na nierównym chodniku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka