Dodaj do ulubionych

Peg Perego Culla - wady i zalety

31.01.07, 12:30
Zdecydowałam się na PP Culla (na 99%) na stelażu classe4. Ale jeszcze
chciałabym poznać opinie użytkowników. Jakie wady i zalety wg Was (jeżdżących
nimi) ma ten wózek? Planuje raczej kupić tylko gondolę, a później jakąś inną
lekką spacerówkę (no chyba że mnie przekonacie że warto mieć komplet).
Przeszukałam całe forum i nie znalazłam takiego wątku, więc czekam na Wasze
opinie :)
Obserwuj wątek
    • coronella Re: Peg Perego Culla - wady i zalety 31.01.07, 18:47
      dla mnie sama gondola wad nie miała. Nie znalazłam niczego, co by mi przeszkadzało. A ja dość wymagająca jestem, jesli chodzi o wózki. Natomiast stelaż: miałam oba, Velo (odpowiednic CL4) i caravell i zdecydowanie częsciej brałam caravell.
    • remo14 Re: Peg Perego Culla - wady i zalety 31.01.07, 20:29
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=55814902
    • magdalenka77 Re: Peg Perego Culla - wady i zalety 31.01.07, 21:31
      Miałam dokładnie taki i:
      - gondola fajna, tylko mi się "rozszedł" na szwie ten materiał na letnią budkę.
      W serwisie zszyli.
      - stelaż dobrze się prowadzi, ale... 2 razy (w ciągu jednego roku!!!) pękła ta
      poprzeczna rurka stabilizująca.

Podsumowując - wkurzona sprzedałam :-(((
      Po wymianie stelaża w serwisie (nie obeszło się bez awantury) na nowy
      oczywiście.
      • coronella Re: Peg Perego Culla - wady i zalety 31.01.07, 21:36
        Dlatego ja polecam stelaz VELO, nie CL4. Velo to był chyba ostatni dobry stelaż, niestety. Te nowe psują sie bardzo szybko.
        • maksymalnie_zarobiona Re: Peg Perego Culla - wady i zalety 31.01.07, 21:55
          Będę miała niedługo (jak przeskoczę do spacerówki - czyli pewnie jak stopnieją śniegi) do sprzedania wspomniany wyżej stelaż Velo (kupiony na koniec sierpnia 2006). Jeśli jesteś zainteresowana proszę o kontakt na maila gazetowego.
          • helginia Re: Peg Perego Culla - wady i zalety 31.01.07, 23:55
            Ja tez myślę o kupnie culli na cl4. tylko zniechęciła mnie kolorystyka a raczej
            1 do wyboru. Wersja " nie letnia" okropnie ciemna - cała granatowa. A co do
            Velo to powiedziano mi, że nie produkują już. Czy on jest cięższy od cl i czy
            jest na białych kolach?
            • maksymalnie_zarobiona Re: Peg Perego Culla - wady i zalety 01.02.07, 09:26
              Velo ma koła czarne. Z tego co znalazłam w necie waży 8,9 kg. Wygląda tak:
              calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_46_328&products_id=6354&osCsid=f5f1dec8a714932c4caba4a999481116
              • coronella Re: Peg Perego Culla - wady i zalety 01.02.07, 13:26
                eeej, ale to nie jest Velo!!!!!
                to jest CL4!
                velo juz nie produkuja, ale mozna zadzwonić do importera, firma Akord z Poznania, pewnie maja jeszcze w sprzedazy
                Nie jest cięższy, ani gorszy, po prostu starsza wersja.
                • coronella Re: Peg Perego Culla - wady i zalety 01.02.07, 13:28
                  a nie, sorki, to Velo :)
                  • coronella Re: Peg Perego Culla - wady i zalety 01.02.07, 13:36
                    ja miałam ten stelaz
                    i12.ebayimg.com/06/i/000/84/85/3591_1.JPG
                    ten z linku wyzej juz jest jakas nowa wersja, i widze, ze to co sie psuje to i w nim sie moze psuc, bo jest plastikowe. W tym starszym sa metalowe rurki.
            • aqua.27 Re: Peg Perego Culla - wady i zalety 01.02.07, 15:47
              helginia napisała:
              Ja tez myślę o kupnie culli na cl4. tylko zniechęciła mnie kolorystyka a raczej
              1 do wyboru. Wersja " nie letnia" okropnie ciemna - cała granatowa.

No właśnie, a najgorsze, że teraz już mają tylko jedną wersję
              kolorystyczną-tylko tą z motywem granatowym (wcześniej był jeszcze z czerwonym) :(
          • aqua.27 Re: Peg Perego Culla - wady i zalety 01.02.07, 09:53
            oj, na pewno się odezwę :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka