Dodaj do ulubionych

Jane Slalom Pro czy Peg Perego GT3

21.02.07, 19:38
z gondolami,dzidziuś bedzie majowy.
nie mogę obejrzec ich nigdzie w sklepie więc zamawiam przez internet(w ciemno)
proszę o wasze opinie na temat tych wózków.
dziękuje..

Obserwuj wątek
    • jj555 Re: Jane Slalom Pro czy Peg Perego GT3 22.02.07, 16:27
      1.Jeśli chodzi o gondolę to chyba Jane jest większa, bo do PP GT3 chyba nie
      dokupisz gondoli Culla czy Young - które są duże, tylko gondolę Nawetta a ta
      jest dość krótka.
      2. Jeśli chodzi o spacerówkę to moim zdaniem GT3 ma lepsze oparcie - bo bardziej
      kładzie się na płasko i bardziej stoi w pionie niż w Jane.
      3. Plus GT3 to blokada skrętnego koła w zasięgu ręki, bez schylania się do koła.
      Moim zdaniem lepiej się prowadzi niż Jane.
      4. Minus GT3 to brak hamulca postojowego nożnego. Hamulec postojowy w GT3 polega
      na tym, że jest blokada na hamulcu ręcznym.
      5. Drugi minus GT3 to to że spacerówka jest dość wysoko, ale o dokładne
      wysokości zapytaj w sklepie internetowym.
      6. No i chyba trzeci minus którego nie jestem pewna to to, że nie wiem czy można
      wypiąć z GT3 spacerówkę i jeździć samą gondolą, czy też gondolę mocujesz na
      spacerówkę co nie jest zbyt praktycznym rozwiązaniem. w Jane chyba napewno można
      wypiąć spacerówkę i jeździć z samą gondolą.
      7. Regulacja oparcia w jane jest na pasku i tu wzgrywa PP ze stopniową regulacją
      oparcia.
      8. Pod moim 9kg dzieckiem kółka w Jane jakby minimalnie kładły się na boki.

to są moje wrażenia ze sklepu opisane, nie mam żadnego z wymienionych wózków
      • lena977 Re: Jane Slalom Pro czy Peg Perego GT3 22.02.07, 19:40
        Dzeiękuje za opinie..hmm byłam zdecydowana na Jane ale teraz już sama nie wiem.
        Moze ktos poleci jakis inny wózek trójkołowy z gondolom,który jesr dobry.
        • jj555 Re: Jane Slalom Pro czy Peg Perego GT3 23.02.07, 18:59
          Skoro byłaś zdecydowana na Jane to po co pytasz o PP GT3, w ten sposób tylko
          dopadły Cię wątpliwości :).
          A teraz do rzeczy - może podejdź od strony fotelika samochodowego, czy chcesz go
          wpinać w wózek a jeśli tak to może fotelik zaważy na twoim wyborze.

Patrząc całościowo to z tych dwóch wózków ja bym chyba jednak zdecydowała się na
          Jane (pomimo mojej sympatii do PP) ze względu na dużą gondolę i hamulec nożny,
          bo tej blokadzie recznego w GT3 jakoś nie mogę zaufać. Jeśli chodzi o gondolę to
          możesz myśleć że dziecko szybko przesadzisz do spacerówki i niepotrzebna Ci duża
          gondola, ale moje dziecko np. bardzo długo spało w domu w gondoli(ale już na
          podłodze, żeby nie wypadła) i jak szliśmy do znajomych na sylwestra to też
          zabraliśmy gondlę (mała miała wtedy 10 m-cy więc wbrew pozorom duża gondola
          czasem się przydaje.

Nic innego z trójkołówek Ci nie polecę, bo stałam się tradycyjna i ja bym kupiła
          zwykły wózek na krzyżowym stelażu typu PP, Roan, Emmaljunga, ale ponieważ i tak
          wybierasz wśród dobrych wózków, więc każdy wybór będzie w miarę dobry.
    • kajona Re: Jane Slalom Pro czy Peg Perego GT3 22.02.07, 20:55
      proponuje high treka bebe confort z gondola windoo. wozek super prowadzi sie,
      spacerowke mozna ustawiac w obu kierunkach, czego nie ma w jane.
      jane ma fatalnie nisko zawieszona gondole, a windoo jest dosc duza, wg. mnie
      jedna z wiekszych, jesli idzie o drozsze wozki, swietnie wyposazona,
      przystosowana do przewozu w samochodzie, i wysoko zawieszona. do kompletu
      mozesz dokupic fotelik creatis, jeden z najbezpieczniejszych na rynku, u mnie
      sprawdza se znakomicie, synek nie lubi lezec, a w foteliku zawieszonym na
      stelazu radzi sobie super. i na dodatek fotelik na stelazu super wyglada.
      spacerowka, natomiast, przeznaczona dla dzieci od 5mies. rozklada se prawie na
      plasko, do pion idealnie i jak pisalam, mozna dzidziusia ustawiac przodem,
      czego nie ma w jane. a male dzieci lubia widziec mame. przednie kolo skretne
      360st. hamulec reczny, 3regulacje raczki, latwy mech. skladania wozeczka wl. ze
      spacerowka, gondola i fotelik na zasadzie click clack, piekna kolorystyka.
      zycze udanego wyboru!
      • martuchna28 Re: Jane Slalom Pro czy Peg Perego GT3 22.02.07, 21:43
        Gondola Windoo jest mniejsza od gondolki Jane, owszem jest niżej zawieszona ale
        niczemu to nie przeszkadza, natomiast potem spacerówka jest nisko i dziecko
        może samo wychodzić, w HighTreku jest o wiele wyżej, no i spacerówka ma ogromny
        minus - kubełkowe siedzenie, nie da się oddzielnie obniżyć podparcia na plecy i
        regulować podnóżka, wszystko jedynie odchyla się do tyłu - niezbyt dobry patent
        i znam mamy które narzekały na to niefortunne rozwiązanie. A trzeba pamiętać,że
        to właśnie ze spacerówki dziecko najwięcej korzysta. HighTrek waży o wiele
        więcej niż Jane Slalom, a z gondolą to aż 14 kg! Co do montażu przodem
        siedziska, to jak już maluszek przesiada się z gondolki do spacerówki to
        zazwyczaj z tego powodu,że chce już siedzieć i oglądać świat na spacerach a nie
        mieć przed sobą mamę.
        My wybraliśmy Jane i jesteśmy w 100% zadowoleni z wyboru, a jak widzę nową
        kolorystykę 2007 to poprostu żałuję,że nie stoję jeszcze raz przed zakupem
        wózka. No i w Jane jest już wszystko w komplecie - w budce gondolki jest
        moskitiera, jest w cenie torba z przewijakiem, folia p. deszczowa.
        Kolorystyka 2007 jest poprostu śliczna!
        www.kocarky.cz/kocarek-jane-slalom-pro.html
        • magdaquin Re: Jane Slalom Pro czy Peg Perego GT3 23.02.07, 22:01
          To czy kubełkowe siedzenie w spacerówce to dobry patent, to naprawdę kwestia
          mocno indywidualna - ja też miałam wątpliwości, a jednak po 10 miesiącach
          używania High Treka muszę przyznać, że w niczym to ani mnie ani synkowi nie
          przeszkadza... A funkcja monatażu spacerówki przodem lub tyłem do kierunku
          jazdy przydaje nam się do teraz - mój synek nie lubi gdy silny wiatr wieje mu
          prosto w twarz, więc wtedy mogę go odwrócić przodem do mnie i po problemie...
          Tak, wiem, że w instrukcji jest napisane, żeby nie robić tego z dzieckiem w
          spacerówce, ale teoria sobą a życie sobą.., Ja z tego korzystam i spokojnie
          daję radę obrócić siedzisko z 12-kg maluchem w środku ubranym w kombinezon i w
          spiworku.
          • kazonk Re: Jane Slalom Pro czy Peg Perego GT3 24.02.07, 20:40
            Dziewczyny a może wiecie kiedy dokładnie wchodzi nowa kolorystyka jane?
            Potrzebuje wózek na 20 marca- zdązą je wprowadzić?
            • feega3 Re: Jane Slalom Pro czy Peg Perego GT3 24.02.07, 22:11
              ja sie dolaczam do pytania i mam jeszcze 2 dodatkowe:

czy wiecie czy jane slalo pro 2007 bedzie róznil od 2006 tylko kolorystyka czy
              czyms jeszcze?
              no i czy któras z was ma link do oficjalnej strony jane? ale nie tej polskiej...
              bo ni hu hu znalezc nie moge :(

a co pytania zadanego w tytule- tez mamy ten sam problem; niestety widzielismy
              tylko jane slalom pro, bo gt3 juz nie bylo; jednakze pan sprzedawca poinformowal
              nas ze gt3 dlugo stalo w sklepie a jak sie juz sprzedało to za kilka dni zostalo
              zwrócone bo byl z czyms problem- chyba z blokada przedniego koła, no i w zwiazku
              z tym narazie sprowadzaja go tylko na zamowienie; no i mowil jeszcze ze to
              niedopracowany wozek bo jest nowy i kilka poprawek wniesc musza....
              ale to tylko zdanie mlodego sprzedawcy ;)
              a wg mnie jane wygrywa z gt3 swoja waga- gt3 jest az 4kg cięzszy ;/

no to chyba tyle :)
              pozdrawiam :)
              • feega3 Re: Jane Slalom Pro czy Peg Perego GT3 24.02.07, 22:15
                ach, stronke juz znalazłam:

www.jane.es :)
              • mfka Re: Jane Slalom Pro czy Peg Perego GT3 25.02.07, 09:42
                Nowy model różni się zasadniczo tylko kolorystką, ale w budce spacerówki jest
                taka przezroczysta folia ( w poprzednich modelach tego nie było), część budki
                może być zakładana na 2 strony - 2 różne klory, podobnie jak okrycie-osłona do
                gondolki, jest też inna poduszeczka pod główkę w spacerówce.
                Dokładnie widać wszystko na tych stronakach:
                www.detskezbozi.com/inshop/scripts/detail.asp?itemId=912&level=7
                glinki.com/?l=jurdq2
                www.detskezbozi.com/inshop/scripts/set.asp?Level=8
                glinki.com/?l=nx3jfw
                • feega3 Re: Jane Slalom Pro czy Peg Perego GT3 25.02.07, 16:38
                  wielkie dzięki :)
              • patatajowa Re: Jane Slalom Pro czy Peg Perego GT3 25.02.07, 17:18
                feega3 napisała:
                jednakze pan sprzedawca poinformowal nas ze gt3 dlugo stalo w sklepie a jak sie
                juz sprzedało to za kilka dni zostalo zwrócone bo byl z czyms problem- chyba z
                blokada przedniego koła, no i w zwiazku z tym narazie sprowadzaja go tylko na
                zamowienie; no i mowil jeszcze ze to niedopracowany wozek bo jest nowy i kilka
                poprawek wniesc musza....ale to tylko zdanie mlodego sprzedawcy ;)

radziłabym z duzym dystansem podchodzic do zdania pana sprzedawcy, zwłaszcza
                młodego ;)))zdarza sie bowiem niezwykle czesto ze taki sprzedawca nie ma
                zielonego pojecia na temat tego co sprzedaje.I byc moze nigdy w zyciu nie
                prowadził wózka z dzieckiem w srodku :)))
                ja mam model blizniaczy do gt3 czyli at4-identyczny wózek-róznica tylko w ilosci
                kół ;)) mozna zamontowac na nim gondolke i fotelik bez zadnych dodatkowych
                łaczników, pod tapicerka siedziska sa zaczepy.
                tylko wydaje mi sie ze model 2007 rózni sie konstrukcyjnie od 2006.Ma w nazwie
                słowo "Naked "co oznacza ze siedzisko, fotelik i gondole montuje sie
                bezposrednio na "gołym" stelazu ;)).gdzies widziałam taka animacje jak to
                wyglada- niestety nie moge teraz znalezc.nie jestem pewna jednak na 100 procent
                wiec trzebaby to sprawdzic.jest jedna bardzo fajna zaleta tego wózka-ma
                przekładana budke tak ze mozesz zasłonic dziecko gdy mu swieci lub wieje bez
                koniecznosci uzerania sie z parasolka np, pozdrawiam
                www.pegperego.com/page.php?sid=cc4b4cfad6247a1dd1675d7548be91c5&pageid=IJVNL001&idf=04&idp=0000000100&cl=N
                • feega3 Re: Jane Slalom Pro czy Peg Perego GT3 25.02.07, 19:17
                  No, dlatego wlasnie zaznaczylam ze to zdanie mlodego sprzedawcy, bo chyba nie
                  całkiem mozna mu ufac ;p

Rozumiem, Patatajowa, że jestes zadowolona z tego wózka ? :)
                  MOzesz napisac jak jest z waga? czy to ze wazy on ok 14 kg stanowi duzy problem?
                  jak ci sie go prowadzi i nosi?
                  • patatajowa Re: Jane Slalom Pro czy Peg Perego GT3 25.02.07, 22:14
                    www.pegperego.com/page.php?sid=46d92dbd817f575467f891f1bcb5aad2&pageid=ICPAG00E
                    pod tym linkiem znalazłam to o czym pisałam-montuje sie wszystko bezpośrednio na
                    stelaż w modelu z 2007
                    na samej górze jako pierwsza jest "Juvenile 2007 Collection (PDF, 7.9 Mb)" i
                    tam na stronie 26 jest to pokazane.
                    i producent pisze na stronie ze gt3 ma 13 kg, mój faktycznie dokladnie
                    14-ważyłam ;))
                    dla mnie nie stanowi waga zadnego problemu bo nie musze go nigdzie wnosić,
                    mieszkam w domku.prowadzi sie super. zważywszy na to że mieszkam w
                    "ekstremalnych warunkach drogowych" wybrałam at4 a nie gt3 , ale ja ogólnie
                    wobec trójkołowców nieufna jestem ;)
                    wózek jest duży i jest problem żeby zmieścić się np w sklepie między
                    pólkami.dlatego od niedawna mam drugi-parasolke na sporadyczne wypady z małym.
                    ale jest bardzo obszerny i wygodny, ma mega wielki kosz na zakupy-uchylny, fajne
                    uchwyty po bokach na kubeczki z piciem, super pojemną torebke przy rączce,i ta
                    budka przekładana...no wogóle bardzo go lubię ;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka