Dodaj do ulubionych

Jane Nomad - kilka pytan

20.03.07, 11:44
Jestem prawie zdecydowana na kupno wozka Jane Nomad + gondola Capazo Pro +
fotelik Rebel Pro. Nie mam niestety mozliwosci obejrzenia go "na zywo", w
Niemczech nie znalazlam go w sklepach. Chcialabym sie upewnic przed zakupem
stad moje pytania:
- jakie wymiary maja kola przednie i tylne ? Nie chcialabym ogromnej kosiarki,
jakie widuje tutaj.
- jakie wrazenia i opinie maja uzytkowniczki tego wozka ?
- czy modele z 2005, 2006 i 2007 roznia sie czyms procz kolorow i drobnych
szczegolow ?
- z ktorego roku najbardziej polecacie model ?
- czy da sie dokupic jakis spiworek zimowy do tego wozka ?
- gdzie w internecie moge dostac ten zestaw za dobra cene ? Nie wiem jakie sa
ceny tych wozkow w sklepach w Polsce.
- najbardziej podoba mi sie ten starszy model (kolor Oxford F99):
jane.pl/wozki/nomad.html - gdzie moge go jeszcze dostac ? Czy w
identycznych kolorach dokupie tez gondole i fotelik ?

Uff, chyba wsio. Dzieki za wyrozumialosc z ta lawina pytan :) Kazda
informacje na temat tych wozkow chetnie przeczytam.
Obserwuj wątek
    • yoopi1 Re: Jane Nomad - kilka pytan 21.03.07, 15:15
      Podbijam temat bo mnie również interesuje. Użytkowniczki Nomada napiszcie o nim
      ile możecie. Mam też jedno konkretne pytanie: czy spacerówkę można obracać
      przodem lub tyłem do kierunku jazdy? Na zdjęciach prezentowany jest zawsze
      przodem do kierunku jazdy, ale małe dziecko może chcieć jeszcze patrzeć na mamę
      a mama na malucha więc jest to jakiś mankament.
      • aineza Re: Jane Nomad - kilka pytan 22.03.07, 12:00
        Mam niestety zla wiadomosc. Obdzwonilam wszystkie sklepy internetowe, ktore maja
        wystawionego Nomada. W kazdym brak tych wozkow, czekaja na nowa dostawe, ktora
        sie pojawi do polowy kwietnia. Kolory odstraszajace jak dla mnie. Pozostaje mi
        zrezygnowac niz wydac tyle kasy na takie zarowy :(
        • silje78 Re: Jane Nomad - kilka pytan 22.03.07, 12:09
          siedziska nie można odwrócić i ma niską rączkę. regulacja jest znikoma. jeśli
          twój mąż ma więcej niż 1,90 to będzie miał problem.
          • yoopi1 Re: Jane Nomad - kilka pytan 23.03.07, 21:30
            Jeśli chodzi o rączkę to świetna wiadomość bo ja mam 160 w kapeluszu a mąż
            176cm. Co do siedziska to kiepsko.
      • paulina7383 Re: Jane Nomad - kilka pytan 22.03.07, 21:28
        Jestem posiadaczką od miesiąca spacerówki Jane Nomad w kolorze
        czerwonym.Wóziczek jak na razie sprawdza sie swietnie. Niestety rączka nie jest
        przekladana no i siedzisko nie rozklada sie calkiem na plasko ale córcia ma juz
        8 miesiecy takze nie stanowi to najmniejszego problemu. Wóziczek świetnie się
        prowadzi jest leciutki i bardzo zwrotny ma tez bardzo wygodnie i co
        najwazniejsze szerokie siedzisko. Jedyna wadą dla mnie jest klekotanie
        przednich kól.
        Jak macie jeszcze jakies pytanka to prosze mi tez bardzo trudno bylo kupic ten
        wóziczek ponieważ wchodzą nowe kolorki ale napiszcie skąd jestescie to moze
        pomoge w poszukiwaniach. Nie jestem w 100% pewna ale może mają jeszcze nomada w
        hurtowni wózków w Akpolu w Poznaniu cena również niższa niż w necie bo 1400zl
        • aineza Re: Jane Nomad - kilka pytan 23.03.07, 13:38
          Ja wlasnie zamowilam ten starszy zestaw w kolorze F99. Tyle, ze ja znalazlam
          sklep w Niemczech, gdzie mogli mi zamowic stara kolekcje. Mieszkam w Niemczech
          wiec dla mnie bylo to nawet wygodniejsze. Jesli ktos potrzebuje, moge dac
          namiary na ten sklep.
          Z tym klekotaniem to jest normalne ? Bardzo duzo brakuje do rozlozenia wozka na
          plasko ? Jak sie reguluje wysokosc oparcia ?
          • paulina7383 Re: Jane Nomad - kilka pytan 23.03.07, 16:36
            to klekotanie nie jest tak straszne troszkę slychac oparcie ma niewielki kąt
            przy oparciu znajduje sie niewielka poduszeczka ja ją wyciąglam i jest jeszcze
            bardziej plasko oparcie reguluje sie na paskach
            • aineza Re: Jane Nomad - kilka pytan 04.04.07, 15:50
              paulina: wlasnie dzis dostalam przesylke. Wozek rzeczywiscie swietny. Klekotania
              kol nie slysze, ale tez to moze byc wina jazdy pustym wozkiem :) Zauwazylam
              natomiast, ze przednie kolka (podwojne), wewnetrzne, nie dotyka podlogi. Jakby
              bylo bardzo delikatnie wyzej - nie wiem czy to wina pustego wozka czy tez wada.
              Druga rzecz co mnie niepokoi to przy wpieciu gondoli czy fotelika i
              charakterystycznym "klik" nie sa one stabilne. Tzn. nie wyleca ze stelaza, ale
              mozna nimi bujac w gore i w dol. Tez tak masz czy to wada ? Montowalam wszystko
              z instrukcja wiec raczej bledu nie popelnilam. Daj znac prosze jak wygladaja te
              sprawy u Ciebie - dzieki :)
              • paulina7383 Re: Jane Nomad - kilka pytan 04.04.07, 18:18
                witam w sprawie gondoli i fotelika to niestety ci nie pomoge ponieważ ja
                kupowalam wylacznie spacerówke co do kól przednich to moje tez calkowicie nie
                dotykaja jak wlozysz do wózka dzidzie to powinno byc ok jesli nadal tak
                bedziesz miala przedzwon sobie do serwisu jane i niech ci wyjasnią te sprawe na
                pewno jeli jest to wada chetnie i bez problemu powinni ci wymienic
                pozdrawiam
                • roksanaa22 Re: Jane Nomad - kilka pytan 07.04.07, 13:58
                  do jakiego wieku ten wozek?corcia ma 22 miesiace i ok 86cm.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka