Dodaj do ulubionych

maclaren xlr - brak!!

30.04.07, 13:51
Hej dziewczyny! Maclarena xlr nigdzie nie ma (chciałam charcoal ale okazało
sie że jeżeli juz to są tylko w kolorze tan). Jak już uzbierałam pieniądze i
go zamówiłam (a zrobiłam to 19.04) to sie okazało ze nastąpił deficyt i nie
wiadomo kiedy będą. Maclaren nawalił z zamówieniem. Jakbym żyła w PRL. Nie
pomyślałam ze kupno wózka tak zdominuje moje życie. jak by nie było mam dość,
a wózka jak nie było tak nie ma. I targam syna w ciężkim starym wózku. Eh...
Obserwuj wątek
    • mamula_to_ja Ja wlasnie dzwonilam do Swiata Dziecka... 30.04.07, 16:55
      Maja mieć dostawe po weekendzie ale pan mi powiedzial ze z maklarenem bywa
      roznie i że oststnio czekali miesiąc na dostawę! :-(
      • sadaga Re: Ja wlasnie dzwonilam do Swiata Dziecka... 30.04.07, 18:06
        ja też obdzwoniłam chyba pół Polski...i nic...aż dziwne że w tych czasach sa
        takie problemy.
    • sadaga mamula_to_ja 30.04.07, 18:14
      mogę prosić o namiary na ten sklep? rozumiem ze też masz ochotę na ten wózek?
      pozdrawiam
      • mamula_to_ja Re: mamula_to_ja 30.04.07, 19:48
        swiatdziecka.com.pl
        Prosze bardzo :-)

To sklep internetowy a oprocz tego w Warszawie ma 3 sklepy stacjonarne.
    • jonama Re: maclaren xlr - brak!! 30.04.07, 18:57

Nie wiem jak z cena, ale widziałam ostatnio w Smyku w Warszawie na Kruczej -
      może inne oddziały też mają?? Zerknełam tylko, ale chyba był ten model - na
      pewno stały 3 modele....
    • koma.edziecko W Smyku na Kruczej w Wawie stoi 30.04.07, 20:58
      granatowo błękitny.
    • mamami Re: maclaren xlr - brak!! 01.05.07, 15:49
      W Plejdzie w Sosnowcu w niedzielę na 100% był beżowy (nie wiem jak sie ten
      kolor nazywa), cena coś koło 950 zł.
    • sadaga dzięki dziewczyny 01.05.07, 18:09
      swoją drogą mam nadzieję że jednak wózki po długim weekendzie dojadą bo podoba
      mi się kolor charcoal a tego nigdzie nie ma. Z tego co mówią sprzedawcy
      ostatnie zamówienie jechało około miesiaca a maclaren niezbyt szanuje swoich
      klientów w Polsce. Trochę to zastanawiające. No cóż... Pozdrawiam!
      • fulvia16 dzisiaj widziałam 02.05.07, 17:24
        Dzisiaj widziałam maclarena xlr w małym dziecku na jagiellońskiej 2, kolor taki
        sobie pomarańczowo-żółty czy coś w tym stylu, cena ok. 980 zł (-10% jak płacisz
        gotówką lub - 8% jak płacisz kartą)
        pozdrawiam
        • pannamarianna22 Re: dzisiaj widziałam 03.05.07, 01:15
          O matko kochana! Czy ja śnię ?? W Polsce nadal jak w PRL ?? Na wystawie stoi
          jeden wózek i wszyscy polują, żeby go zdobyc ???? Naprawdę nie wierzę w to co
          czytam ...
    • dyzia81 już są.... 04.05.07, 20:51
      dostawa z Anglii chyba dotarła w detinka dodała w opisie aukcji dzisiaj, że są
      dostepne wszystkie kolory :)
      • mamula_to_ja A w Świecie Dziecka jaja na całego!!! 05.05.07, 08:08
        Nie ma wózków i jak mi wmawiał pan sprzedający są na nie zapisy...że ludzie
        czekają od stycznia!!!

Ludzie są głupi a na allegro są cały czas.
    • koma.edziecko Re: maclaren xlr - brak!! 05.05.07, 08:27
      Dziwni Ci ludzie szczególnie że Świat Dziecka to najdroższy sklep w Wasrzawie.
    • okularniczka a może ebay? 05.05.07, 11:35
      ja kupiłam maclarena ( dla bliźniaków) na niemieckim ebay- w poniedziałek
      wpłaciłam pieniądze, a w sobotę na spacer poszłam już z nowym wózeczkiem, w
      dodatku zaoszczędziłam 300 pln w porównaniu z naszymi cenami w sklepach
      internetowych. Może spróbuj poszukać
      Pozdrawiam
      • dyzia81 Re: a może ebay? 05.05.07, 15:01
        widziałam na niemieckim ebayu techno xt z kolekcji 2006 nowe za 159 i 165 EUR,
        tylko nie wiem ile wysyłka...
        a na polskim allegro tez juz jest dostepne od reki, przynajmniej tak pisza w
        aukcji detinkowie :)
        • lipcowa_mama_2007 Re: a może ebay? 05.05.07, 15:36
          Poszukiwany wózek to Mclaren XLR a nie Techno XT.
          • alexandria1982 Re: a może ebay? 06.05.07, 01:12
            Zapisy na styczeń ????? !!! Ale komedia...
            • agular od stycznia :) 06.05.07, 13:35

• okularniczka Re: a może ebay? 13.05.07, 23:14
            Zauważyłam jakiego wózka szukasz- poprostu podpowiadam tylko sposób jego
            znalezienia, chyba że liczyłaś na gotowy link... ale to się przeliczyłaś...
            Ale dzięki tego typu odpowiedziom odechciewa mi się wypowiadać na forum.
            • okularniczka Re: a może ebay? 13.05.07, 23:16
              sorry, moja poprzednia wypowiedź miała być do Lipcowej_mamy
    • mamula_to_ja Są na allegro. U banasiewicz1. nt 06.05.07, 15:43
      • mar_mag77 I tutaj 06.05.07, 15:48
        search.ebay.de/search/search.dll?MfcISAPICommand=GetResult&ht=1&shortcut=0&from=R41&query=maclaren+xlr&category0=
      • lipcowa_mama_2007 Re: Są na allegro. U banasiewicz1. nt 06.05.07, 17:45
        Nieprawda, Banasiewicz zbiera zamówienia, ale nie ma towaru!
        • mamula_to_ja Serio? 06.05.07, 18:02
          To nie dobrze! ;-/
        • mamula_to_ja Mi odpisał że ma towar i od dziś wysyła!!! nt 07.05.07, 07:47
        • sadaga U banasiewicz1 są - dzisiaj wysyła 07.05.07, 09:23
          Hej! Ja też zamówiłam u banasiewicz1. Dzwoniłam, rozmawiałam - towar jest
          dostępny i dzisiaj rozsyłany. U mnie wózek ma być jutro. Zamówiłam też
          dodatkowe akcesoria. Odezwę się i dam Wam znać dziewczyny czy wózek dojechał.
          Maclarena nie było w całej Polsce (przynajmniej tej połowie do której
          dzwoniłam :-), nawalił dostawca. Pozdrawiam!!
          • mamula_to_ja Re: U banasiewicz1 są - dzisiaj wysyła 07.05.07, 11:09
            Jaki kolor zamówiłas? Ja brazowy :-)
            • sadaga Re: U banasiewicz1 są - dzisiaj wysyła 07.05.07, 13:02
              charcoal/burnt orange. Już sie nie mogę doczekać aż przesiadziemy sie z naszej
              ciężkiej kobyły na lekką spacerówkę :-)
              • mamula_to_ja Tez taki chciałam ale 08.05.07, 11:34
                stwierdziłam że pomarańczowy bedzie sie gryzł z ubraną na różowo Hanką :)

A mój wózeczek dziś nie dojdzie:-( Dopiero jutro. Straszna szkoda.
                • sadaga do mamula_to_ja 08.05.07, 12:02
                  Mnie sie ten który wybrałaś bardzo podoba, przez ten róż jest właśnie taki
                  dziewczęcy a ta kawa pięknie z nim współgra. Śliczny. Ja wybrałam charcoal ze
                  wzgledu na jego chłopięce kolorki. Przynajmniej mnie tak się te kolorki
                  kojarzą, ale to kwestia gustu mamy :-) Ja mam dostać wózek dzisiaj zgodnie z
                  zapewnieniem sprzedawcy i czekam na niego z niecierpliwością. Mam nadzieje że
                  dojdzie!!Odezwij się i daj znać jak Ci się jeździ!
                  • mamula_to_ja Re: do mamula_to_ja 08.05.07, 13:33
                    Ty pierwsza przestestujesz. I wózek i sprzedawcę. Ja wczoraj rozmawialam z nim
                    przez telefon i powiedzial ze wysle od razu. A dzis zadzwonilam i ponoc za duzo
                    mieli zamówien i sie kurier nie zabral ze wszystkimi :-(

Czekam na relacje!!! :-D
                    • sadaga Re: do mamula_to_ja 08.05.07, 13:53
                      No tak. Czekam na ten wózek dłuuuugo bo zamówiłam 19.04 więc mam nadzieje ze
                      jednak dotrze zgodnie z zapewnieniami dzisiaj. Na razie go nie ma :-( Czekam
                      wiec sobie...I czekam... Dzwoniłam do sprzedawcy, poinformował mnie, że moja
                      przesyłka wyszła wczoraj. dzis wiec powinien wózek dojechać. muszę uzbroić sie
                      w cierpliwość. i tyle :-) dam znać jak dojdzie. i od razu przetestuje. pozdr
                      • abraj Re: do mamula_to_ja 08.05.07, 14:36
                        sadaga napisała:

> No tak. Czekam na ten wózek dłuuuugo bo zamówiłam 19.04 więc mam nadzieje ze
                        > jednak dotrze zgodnie z zapewnieniami dzisiaj. Na razie go nie ma :-( Czekam
                        > wiec sobie...I czekam... Dzwoniłam do sprzedawcy, poinformował mnie, że moja
                        > przesyłka wyszła wczoraj. dzis wiec powinien wózek dojechać. muszę uzbroić
                        sie
                        > w cierpliwość. i tyle :-) dam znać jak dojdzie. i od razu przetestuje. pozdr

no tak, Ty się masz uzbroić w cierpliwość?
                        hahaha
                        a ja w co? - zamówiłam 22 marca....
                        ciekawe dlaczego Tobie wysłano wczoraj, a mnie dzisiaj, szkoda, ze kolejka nie
                        idzie 'chronologicznie' datami....
                        poprzedni wózek właśnie sprzedany i siedzę dziś z dzieckiem, /które sypia
                        zasadniczo tylko na spacerach/ uziemiona w domu, bo nie poniosę go na spacer na
                        rękach :(
                        tak, że mi nawet teraz ten jeden dzień oczekiwania właśnie robi dużą różnicę :(
    • detinka XLR dostępny 07.05.07, 10:09
      Witajcie po długim weekendzie, wróciliśmy już z "buszu" i pędzę z
      wyjaśnieniami. Chciałabym rozwiać wszelkie insynuacje, więc zaczynamy:

Maclareny przyjechały we wtorek (24.04) ale nie było w dostawie XLR Charcol
      Burnt Orange, który to zamawia 70% klientów. Brakujący kolor maclaren
      dostarczył w piatek (04.04) i dziś są rozsyłane do sklepów, hurtowni i naszych
      klientów.
      Niestety to prawda, że czasem Polska jest traktowana po macoszemu i dostaja nam
      się ochlapy ale z maclarenem to odmienna historia. W Anglii XLR wcale nie był
      dostępny, w Niemczech to samo. Osobiście dzwonilismy też w kilka czeskich
      miejsc i niestety potwierdziło się , że to Maclaren ma jakies kłopoty.
      Przypuszczam, że zapotrzebowanie przerosło ich plany marketingowe.
      Najważniejsze, że dotarły i jak na razie będa dostępne.
      Na maclareny nikt nie czekał od stycznia (to jakaś bajka) na Allegro skończyły
      sie na początku marca i sytuacja ta była identyczna u detinków i całej reszty
      Maclareniarzy. Pozdrawiam Was dziewczyny i zyczę słonecznych i komfortowych
      spacerków.
      • mar_mag77 Re: XLR dostępny 07.05.07, 11:27
        W Niemczech caly czas sa dostepne. Pozdrawiam:)
    • natalia5678 Re: maclaren xlr - brak!! 07.05.07, 20:01
      Dziwne to troche z tymi wózkami.

Nie dosc ze czekalismy na wózek u detinki ponad miesiąc a w aukcji nigdzie nie
      było napisane ze wózki przyjdą z opóźnieniem. Wystawiają towar nie mając na
      magazynie. Jak dzwonilisimy do detinki to otrzymalismy wiadomośc ze wózki beda w
      czerwcu, w koncu zrezygnowalismy i nagle wózki sie pojawiły. Szkoda bo tym
      sposobem tracicie klientów. Jedyny plus dla Was to ze jest z Wami dobry kontakt
      telefoniczny.Wózek kupilismy u kogos innego i nasza pociecha jezdzi nim od paru
      dni. Pozdrawiam
    • dtz Re: maclaren xlr - brak!! 08.05.07, 11:44
      no niestety ja też czekałam u detinki, ale niestety z powodu braku kontaktu
      kupiłam w sklepie, straciłam kasę (dużo drożej kupiliśmy) i 2 miesiące (tyle
      czekaliśmy - chociaż jak składałm u nich zamówienie to w skl;epie jeszcze
      były) , ale mam wózek i w wybranym kolorze i b. mi się podoba. A chytry 2 razy
      traci to dla mnie nauczka
      • natalia5678 Re: maclaren xlr - brak!! 08.05.07, 12:35
        dla tego ja troche mam za złe ze detinka wystawiła wózeczki nie mając ich na
        magazynie bo tak to tez kupiłabym sobie wczesnie bo u nas tez w sklepie
        wózeczki były tylko bez gratisów. No ale na szczęscie mamy juz swój wózek, wiec
        nie ma co rozpamiętywać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka