xaga 01.05.07, 13:53 Czy któraś z Was ma spacerówkę właśnie Jane slalom pro i może mi napisać jaka jest szerokość wewnętrzna siedziska??? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dido_dido Re: JANE Slalom Pro 02.05.07, 08:50 Ja tylko dodam, że siedzisko jest bardzo szerokie :) Szersze u góry niż na dole. A to dzięki temu, że te boczne rurki, te ograniczające siedzisko z boku są kilka centymetrów szerzej niż dół siedziska. Odpowiedz Link Zgłoś
xaga Re: JANE Slalom Pro 02.05.07, 09:01 Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Dziś idę do hurtowni więc jeszcze pomierzę te wózki. Zastanawiam się nad Quinny Freestyle, Teutonia Spirit S3 no i Jane Slalom Pro. Tylko że w Jane nie można obrócić spacerówki, a ponoć to ważne :( Na szczęście mam trochę jeszcze czasu na wybór. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xaga Re: JANE Slalom Pro 04.05.07, 18:56 Użytkowniczki tego wózka napiszcie jak Wam się użytkował??? Czy nie jest za delikatny?? Koleżanka moja kupiła, jeszcze nim z domu nie wyjechała a już ma strasznie porysowany, mówi że ten stelaż jest bardzo delikatny?? Czy macie takie same odczucia? Odpowiedz Link Zgłoś
olenka81 Re: JANE Slalom Pro 05.05.07, 16:08 ja nie mam takich odczuc - jezdzilam gonolka przez 5,5 miesiaca i wciskalam stelaz do samochodu typu sedan. Stelaz wytrzymal chodzenie po parku, codzienne wnoszenie na 4 pietro. Sacerowki rzeczywiscie nie da sie obrocic, ale dziecko juz w 6 miesiacu ma dosyc ogladania matki (przynajmniej moje) i woli ogladac swiat (wlasciwie nie musialabym jeszcze dziecka wkladac do spacerowki, ale w gondoli juz sie bardzo szybko denerwuje - woli podziwiac widoczki). Odpowiedz Link Zgłoś
beataaw Re: u mnie podobnie 05.05.07, 19:11 jak u olenka81 i gdybym miała znowu decydować się na zakup wózka wybór byłby ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrong Re: JANE Slalom Pro 09.05.07, 11:19 jestem użytkowniczką modelu starszego czyli Jane slalom. Wózek jest super świetnie się prowadzi, jest bardzo zwrotny. Generalnie jestem z niego bardzo, bardzo zadowolona. Wiem napewno, że to co mi przeszkadza w moim modelu zostło naprawione w slalom pro czyli stałe adaptery, inny system opuszczania budki, dodatkowe kieszonki. Gdybym jednak miała wybierać jeszcze raz wybrałabym jednak NOMADA bo niestety na nasze warunki (polskie drogi) wózek czasem traci stabilność. Wszystkie podjazdy, które dla wózków 4 kołowych nie stanowią żadnego problemu dla 3 kołowca są koszmarem. Na codzień jeżdzę samochodem ale raz wybrałam się do centrum tramwajem i wysiadanie z niskiego tramwaju było nielada wyzwaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: JANE Slalom Pro 09.05.07, 12:30 No ale nomadem, tak jak kazdym innym wózkiem z podwójnymi przednimi kołami też będziesz miała problemy z podjazdem. ja pokonuje podjazdy tyłem. Codziennie poruszam się ze slalomem tramwajami, autobusami i pociągiem. W przypadku niskopodłogowców polecam zablokowanie przedniego koła. Kiedyś miałam bebecara i wierz mi ale wtedy podróż komunikacją miejską to było wyzwanie! Sama wsiadałam tylko do niskopodłogowców. Do pozostałych koszmarnie ciężko było wsiąść bo wózek był bardzo ciężki i pomagającym ludziom trudno było go unieść. Teraz proszę o pomoc tylko w przypadku autobusów. Nauczyłam się sama wsiadać i wysiadać z tramwaju :) Bez problemu samodzielnie wchodzę do podmiejskiego pociągu - biorę wózek z dzieckiem pod pachę. I to jest zaleta slaloma! Odpowiedz Link Zgłoś
xaga Re: JANE Slalom Pro 10.05.07, 11:32 Dzięki dziewczyny, tylko przekonałyście mnie do słusznego wyboru. Co prawda ja wózek będę kupowała gdzieś w sierpniu ale lepiej wcześniej się zdecydować i ewentualnie czekać na jakieś promocje, bo jak na razie to wszędzie jedna cena i w hurtowniach i na allegro i sklepach internetowych - 2999 zł!!!! :( Wiem też, że niestety trzeba dokupić pokrowiec na nogi do spacerówki bo nie dają w komplecie a to kolejne 150 zł chyba. A i jeszcze jedno, czy ten wózek ma dobrą amortyzację, jak uważacie, czy nie jest za twardy? Bo większość wózków ma amortyzatory na sprężynach a ten inny system. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
red39 Re: JANE Slalom Pro 10.05.07, 13:38 Ja zapłaciłam za pokrowiec na nóżki z ubiegłorocznej kolekcji 175 zł. W JANE slalom pro denerwuje mnie blokujące się przednie koło. Nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić. Kiedy najczęście wjeżdżam w jakąś dziurę, koło samo sie blokuje, tzn. zapadka z powrotem wpada na swoje miejsce. A może tak ma być ? Odpowiedz Link Zgłoś
lipcowa_mama_2007 Re: JANE Slalom Pro 10.05.07, 14:32 Właśnie zastanawiam się nad wyborem wózka Slalom Pro czy Nomad. Miałam podejrzenia że w pewnych sytuacjach jednak trójkołowce mogą być mniej stabilne. Potwierdziłaś moje przypuszczenia. Jeśli możesz jeszcze coś napisać o użytkowaniu Slaloma będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
xaga Re: JANE Slalom Pro 10.05.07, 14:57 Do Red39! A może to jakaś wada z tym blokującym się kółkiem? Masz jeszcze wózek na gwarancji, więc może trzeba w serwisie popytać? Bo jak czytam różnie opinie to żadna z dziewczyn nie pisała, że ma taki problem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olenka81 Re: JANE Slalom Pro 10.05.07, 16:40 mnie sie jeszcze na spacerze kolko nie zablokowalo. Czasem sie blokuje przy skladaniu stelaza (nie wiem czy to nie bardzij moja wina)- ale to akurat mi nie przeszkadza, bo latwiej go mozna postawic. Lepiej zwroc sie do serwisu Odpowiedz Link Zgłoś
cyrala Re: JANE Slalom Pro 10.05.07, 17:02 To jest wada.W moim nowym slalomie blokowało się właśnie przednie koło,gdy wykonało pełny obrót.Nie dało się w ogóle tak jeżdzic,tym bardziej,że ja nie jeżdżę z zablokowanym kołem.Oddałam do sklepu w którym kupiłam i oddali mi z nowym stelażem.Teraz nic takiego się nie dzieje,a minęły 4 miesiące.Wózek na gwarancji radzę oddac do serwisu,bo na pewno utrudnia to jazdę.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olenka81 Re: JANE Slalom Pro 10.05.07, 17:08 a ile czekalas na nowy wozek? ja mam inny problem (miedzy gondola a stelazem mam roznice - czy na podnozku ma byc jakis element? czy masz gola rurke?), ale domowymi sposobami to zniwelowalam poki co, bo mam tylko jeden wozek i nie chce sie pozbywac mozliwosci spaceru... Odpowiedz Link Zgłoś
agathea Re: JANE Slalom Pro 10.05.07, 23:53 Dziewczyny, piszecie o pokrowcu na nóżki do spacerówki. Ja zamawiając wózek kupuję też spiworek i teraz zastanawiam się czy to wystarczy czy ten pokrowiec jest niezbędny? Odpowiedz Link Zgłoś
cyrala Re: JANE Slalom Pro 11.05.07, 09:17 Mąż zabrał wózek jadac na zakupy,a wracajac odebrał z nowym stelażem.Nie byli w stanie naprawic tego w sklepie,więc dali inny ze swoich.Mówię o wrocławskim Askocie,bo tam kupiłam slaloma i oni serwisują sprzedawane przez siebie wózki.Nie wiem jak inne sklepy,ale naprawdę warto się tym zainteresowac,bo różnica w prowadzeniu jest ogromna.Ja w ogóle nie potrafiłam tak jezdzic.Życzę powodzenia w załatwieniu sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
xaga Re: JANE Slalom Pro 11.05.07, 09:22 Cyrala! Widzisz ja też jestem z Wrocławia i jak ceny nie będą się różnić w askocie od intermetowych to też będę tam kupować, więc informacja, którą podałaś jest cenna dla mnie. Dzięki. Choć mam nadzieję, że nie będzie żadnych problemów z tym wózkiem. A kupowałaś też gondolę? Czy tylko samą spacerówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
anulas100 Re: JANE Slalom Pro 11.05.07, 10:35 Dziewczyny z Wrocławia! Sprawdźcie jeszcze w hurtowni Bajka na Długosza.Ja tydzień temu kupiłam Slaloma (co prawda stara wersje-nie pro-ale jestem zadowolona)z gondolą w korzytnej cenie.mają tam promocje na wózki Jane. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
cyrala Re: JANE Slalom Pro 11.05.07, 11:16 Kupiłam tylko wersję spacerową,cena była taka jak w necie,ale ponieważ posiadam u nich kartę rabatową wózek kosztował mniej .Nie wiem jakie mają ceny obecnie gdy wszedł już model 2007,ale te wózki ciężko jest kupic znacznie taniej.Może wersje z gondolą,ale nie wiem,bo nie szukałam. Odpowiedz Link Zgłoś
red39 Re: JANE Slalom Pro 11.05.07, 14:09 Dziękuję za radę. Wózek oddamy do reklamacji w lipcu, bo obecnie nie jestem w Polsce i jest to po prostu nie możliwe. Też sądziłam, że to blokujące się przednie koło to wada. Blokuje się przy pełnym obrocie. Odpowiedz Link Zgłoś