Dodaj do ulubionych

maclaren xlr

29.06.07, 19:02
witam! potrzebuje porady "wozkowej". Otoz moja coreczka jezdzi jeszcze w
gondoli, mamy wozek mikado oxford, jednak ten wozek taki duzy i malo poreczny
jest dla mnie. Wiec jak najszybciej chialabym przesiasc dziecko do
spacerowki, i mysle tu o kupnie Maclarena. Prosze poradzcie od kiedy dziecko
moze zaczac jezdzic Maclarenem xlr? w informacji podaja, ze wozek nadaje sie
od narodzin, ale jakos mi sie nie wydaje. Kiedy jest bezpiecznie przesiac
Maluszka? dzieki za rady i spostrzezenia.
Obserwuj wątek
    • malgogaj Re: maclaren xlr 09.07.07, 22:51
      Podpinam się pod pytanie. Mój synek ma 6,5 miesiąca. Nasz wózek muszę oddać do
      reklamacji wiec rozważam zakup tego wózka. Czy ten maclaren nadaje się dla
      takiego maluszka. Zaznaczam, że reklamacja będzie trwała ponad miesiąc więc
      troche pojezdzimy.
      • sagittario Re: maclaren xlr 10.07.07, 00:22
        Wózek Maclaren XLR przeznaczony jest dla dzieci od miesiąca życia.

www.sklepbambino.pl
        • sadaga Re: maclaren xlr 10.07.07, 09:26
          ten wózek przeznaczony jest w Anglii od urodzenia. ja swojemu synkowi kupiłam
          go na roczek. i myslę że to dobry okres na przesiadkę. jeżeli miałabym kupić go
          mniejszemu dziecku to od 10 m-ca w górę. moim zdaniem mniejszy maluch ma jednak
          zbyt delikatny kręgosłup a xlr to jednak parasolka (dla większego malucha
          swietna i polecam szczerze). może dobrze żebyś sobie obejrzała ten wózeczek,
          przejechała nim z dzieckiem. masz taką możliwość? po jakiej nawierzchni
          będziesz jeździła? to też istotne. pozdrawiam
    • mamatie Re: maclaren xlr 10.07.07, 09:23
      Podłączm się i jeszcze jedno pytanie: czy xlr to to samo co xt tylko bez
      okrycia na nózki?
      • sadaga do mamatie 10.07.07, 09:51
        modele xlr i xt są do siebie bardzo podobne. był zresztą na ten temat post. ale
        napiszę Ci różnice:
        xlr: szersze siedzisko, osłona na nogi, wkładka dla noworodka, możliwość
        wpięcia fotelika. poza tym chyba niczym innym sie nie różnią. przynajmniej w
        tym momencie nie przychodzi mi juz nic do głowy. pozdrawiam
        • alcarin Re: do mamatie 11.07.07, 09:10
          xlr ma wyzej raczki niz xt - najnizsze ustawienie ma na tej samej wysokosci, co
          xt na najwyzszej (sprawdzalysmy z kolezanka). Dlatego jesli ktos jest niewysoki
          raczej powinien wybrac xt. Samam mam jedynie 167cm wzrostu i pierwsze spacery z
          xlr byly dla mnie okropne - raczki o wiele za wysoko. Teraz sie przyzwyczailam,
          ale mimo to moglyby byc ciut nizej. No i wozki roznia sie materialem, ze ktorego
          sa zrobione - mnie podoba sie bardziej ten w xt, choc sama mam xlr ze wzgledu na
          wielkosc siedziska. I chyba nosnosc maja inna? Xlr wieksza? Ale tego nie jestem
          pewna..
          • eselte Re: maclaren xlr 11.07.07, 17:10
            własnie, ten maclaren strasznie mi sie podoba oglądałam go w sklepie, super, nie
            czuć tych 7,5 kg..zresztą porównywałam inne podobne spacerówki i on jest lżejszy
            np chicco enjoy 9 kg..gdyby nie fakt, ze moja mała jeszcze sama stabilnie nie
            siedzi z miejsca bym go kupiła, bo mimo, zapewnień pana ze sklepu, ze można go i
            noworodkom to chyba tak do końca to nie jest..owszem jako typowo przewozowy może
            byc i dla noworodków ale jak chcesz iść na dłuższy spacer to nie za bardzo
            nic, muszę jeszcze na niego poczekać..mam nadzieje, ze mój kręgosłup wytrzyma,
            bo do tej pory mam bartatine, która do lekkich nie należy
            kiedy wymyślą porządny ale lekki wózek, przecież oprócz pchania trzeba go i
            czasem podnieść-(((
            • sylver80 bugaboo 12.07.07, 10:20
              Hmm, taki jest bugaboo, lekki, zwrotny, płynie po każdej nawierzchni, idealnie
              amortyzowany. Jestem posiadaczką dopiero od tygodnia i zastanawiam się, jak
              kiedyś mogłam używac innych wózków. Wiem, wiem, zaraz ktoś napisze, że brzydki
              itp. Ja go kupiłam sugerując się tylko opiniami, nigdy nie widziałam w realu,
              ale na żywo prezentuje się duużo lepiej. I można ten wygląd z czasem polubic, bo
              mnie jeszcze 3 miesiące temu też się nie podobał.... A teraz jestem zachwycona!!!!!!
        • mamatie Re: do mamatie 12.07.07, 08:41
          Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Mam już zawężone pole poszukiwania 3szt:
          Quest - dłuższe siedzisko, ale nisko rączki. XT - krótkie siedzisko 20cm, ale
          wysoko rączki. I... Esprit speed sun - długie siedzisko, niska cena, ale niżej
          rączki niż xt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka