Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o Buzz 4?

15.01.08, 19:18
Jak w tytule :)
Obserwuj wątek
    • kroliczyca80 Re: Co sądzicie o Buzz 4? 15.01.08, 22:35
      Poszukaj w archiwum, było dużo wątków na ten temat. Przymierzałam
      się do tego wózka i wyczytałam np. że lepsze są modele z 2006 niż
      2007 (inna tapicerka). Ale jest też mnóstwo narzekań na przednie
      koło (blokuje się albo całkiem psuje, trzeba wymieniać itd). No nic,
      musisz sama poczytać. Generalnie dziewczyny wolą speediego.
      • katkago Re: Co sądzicie o Buzz 4? 15.01.08, 22:47
        Ja pytam o Buzz 4. To jest nowy model. Z przodu ma dwa mniejsze
        kółka a nie jedno. Ma też dwa rodzaje siedziska do spacerówki.
        Wstawiam link :)
        www.bobowozki.pl/product_info.php?manufacturers_id=29&products_id=343
        • kroliczyca80 Re: Co sądzicie o Buzz 4? 16.01.08, 00:52
          A, fakt, zapędziłam się;)
          To chyba nowiutki model, na pewno mało kto go już przetestował, o
          ile ktoś w ogóle się znajdzie. Myślałam o tym wózku, ale uznałam, że
          jest za drogi, jak na nieprzetestowany model.
          • ola24.2 Re: Co sądzicie o Buzz 4? 16.01.08, 11:13
            też intryguje mnie ten wózek, bo sama stoję przed jakim wyborem.Mi
            wizualnie wózek się podoba ma nowoczesną stylistykę.Ciekawią mnie te
            siedziska-może wiecie gdzie można obejrzeć ten wózek we Wrocławiu bo
            tam się w lutym wybieram?
            • avilka Re: Co sądzicie o Buzz 4? 16.01.08, 15:47
              słyszałam ze mają dość wąskie siedzisko i wystarczają dla góra 1,5 rocznego
              dziecka i dlatego ponoć lepiej kupić starsze modele... tak słyszałam:)
              • katkago Re: Co sądzicie o Buzz 4? 16.01.08, 18:10
                Tu też jest takie siedzisko jak we wcześniejszych modelach.Drugie
                jest takie jak w modelu z zeszłego roku - kubełkowe. Dziś oglądałam
                wózek i bardzo mi się spodobał. Chyba się na niego skuszę :)
                • klauducha85 hej katkago 16.01.08, 19:21
                  witam
                  wczesniej juz chyba mialysmy okazje popisac:):)
                  mam pytanko gdzie ogladalas wozeczek czy w komplecie sa dwa
                  siedziska czy do wyboru????ja wczesniej uzytkowalam buzz ale ten
                  2006 i bylam zadowolona czy to wieksze siedzisko jest takie jak w
                  tym modelu 2006????
                  a co do joolza to chyba sie wylamie na kozysc buzza jak cos zawsze
                  latwiej bedzie sprzedac nowy model quinny niz nieznany joolz
                  pzdrawiam
                  • katkago Re: hej katkago 16.01.08, 22:08
                    Hejka,
                    rzeczywiście coś tam było :)
                    Biorąc wszystkie za i przeciw i fakt, że mam coraz mniej czasu
                    zdecydowałam się na ten wózeczek :))) Już tylko pozostała kwestia
                    koloru.Oglądałam go w Świecie Dziecka na Towarowej ale tam jest dość
                    drogo także szukam jakiegoś tańszego sklepu. Może masz jakiś
                    namiar? :) Te dwa siedziska spacerówki to na prawdę super sprawa, w
                    rezultacie mamy jakby trzy wózki - gondola,spacerówka dla dziecka
                    do 1,5 roku i spacerówka powyżej tego wieku. Fajne rozwiązanie :)
                    Poza tym wózek przez dodatkowe kółko jest stabilniejszy, no i na
                    pewno nie będzie tego problemu co w Buzz 3 - wpadania przedniego
                    koła we wszelkie dziury i przez to samoistnego jego blokowania.
                    Pozdrawiam
                    • klauducha85 Re: hej katkago 17.01.08, 00:37
                      ja wiekszosc wozeczkow kupuje w calineczce wpisz w google calineczka
                      i wyskoczy strona maja juz kolekcje 2008 niby cena za buzz4 1790zl
                      spaceroweczka ale zawsze jak kupujesz wiecej rzeczy badz kmplet
                      mozna negocjowac cene ja zawsze dostawalam duzy upust
                      a siedziska sa dwa w komplecie?????czy wybierasz??????
                      zreszta jutro sie moze wybiore i obejrze zapyytam jaka cene
                      proponuja za caly komplet(bo interesuje cie funkcja 3w1??????)i dam
                      znac a co do concorda neo bo chyba tez ogladalas to wypadl na 3+
                      brak kosza ogromny minus:)
                      pozdrawiam
                      • katkago Re: hej katkago 17.01.08, 23:09
                        Klauducha,
                        oba siedziska są w komplecie. Chciałabym kupić zestaw 3 w 1 ale
                        chyba wybiorę fotelik citi a nie cabrio. Nie będę często wozić Małej
                        także baza nie jest mi potrzebna. Zawsze to też jakaś oszczędność :)
                        Nie wiesz przypadkiem jak na żywo wygląda kolor apple? Czy jest
                        zielony czy raczej sraczkowaty? Neo oglądałam ale szybko się z niego
                        wyleczyłam :) (Gdzie Neo wypadł na 3+ ? Są jakieś testy wózków?)
                        Jeszcze tylko czasem przez głowę przemknie mi Bugaboo ale raczej
                        jestem zdecydowana na Buzza :)))
                    • rubi88 Re: hej katkago 17.01.08, 19:13
                      Katkago a czy mogłabyś bardziej opisać te 2 siedziska:Czym się
                      róznią, wymiary ,wygląd itp. Bo bardzo mnie to intryguje, a niestety
                      napisałam do quinny.pl maila ale nie raczyli odpisać...:/I czy to
                      rozwiązanie we wszytskich buzzach 2008 tzn. i 4 i 3
                      • klauducha85 rubi88 hej 17.01.08, 22:53
                        hej ogladalam dzis buzz4 zostaly mi zaprezentowane dwa siedziska to
                        male wykonane z gabczastej tkaniny tak jak w kolekcji 2007 oraz to
                        duze wykonanez tkaniny takiej jak w kolekcji 2006 czyli z polyskiem
                        ogolnie wszytsko bylo by ok ale niepokoi mnie iz w siedzisku
                        wiekszym pret u gory przy glowce jest nieoslaniety i jezeli dziecko
                        jest wysokie takie np jak moja coreczka wali glowka o czyste
                        zelastwo a w buzz3 z 2006 pret byl oslaniety dodtakowy minus to
                        budka ktora skraca siedzisko i jest skapa w porownaniu z modelem
                        2006
                        podsumowujac to skusze sie chyba raz jeszcze na buzz3 ten z 2006, a
                        zalerzy tez czy checie uzytkowa wozeczek buzz2008 od narodzinw tedy
                        mala spaceroweczka jest duzym plusem oniewaz dzidzia nie buja sie na
                        boki przy poczatkach siadania jak dzieje sie to w speediem
                        ps. kolory siedziska malego i duzego rozna sie od siebie jak pislama
                        wczesniej sa z roznych materialow i z tad ta roznica
                        pozdrawiam
                        • rubi88 Re: rubi88 hej 17.01.08, 23:06
                          Klauducha baaardzo dziękuję za odpowiedź:)To nie ciekawie to
                          wygląda:/Bo mi sie nie podobają siedzonka z 2006..Byłam pewna że oba
                          te siedzonka wyglądają tak samo i są wykonane z tej fajnej
                          gąbczastej tkaninki...tylko różnią się rozmiarami np. głębokością.
                          Powiedzmy sobie szczerze poszli na łatwizne....napisali że są 2
                          siedzonka a poprostu dołożyli to z 2006(z malymi modyfikacjami)
                          Myślałam ze quinny czymś się w tym wypadku popisze...a tu nic.Trudno.
                          Oj tu sie zgodze że przy maluszkach które leżeć nie chcą a siedzieć
                          nie mogą to siedzonko kubełkowe to rewelacja:)Ja bym się na twoim
                          miejscu zastawnowiła jeszcze nad concordem Neo(ew.fusion),jeżeli
                          chodzi o siedzonko to ma spore i wydaje się lepiej wykonane od
                          buzza.A Ewcians już pisała że tpicerka concorda to istne cuudo.
                        • katkago Re: rubi88 hej 17.01.08, 23:18
                          Ja będę wózeczek użytkować od narodzin, myślę że do góra 2 lat.
                          Potem i tak kupię lekką parasolkę. Klauducha, czy Twoim zdaniem do
                          drugie siedzisko nie posłuży 1,5 letniemu dziecku? W jakim wieku
                          jest Twoja córeczka?
                          • klauducha85 buzz4 18.01.08, 19:36
                            hej moja mala ma 2 latka 86cm i jest strasznie szczuplutka:):)jk
                            wsadzilam ja dzis do buzz4 siedzisko wieksze to nawet bylo ok tylko
                            ten pret mnie martwi i budka jak zalozylam to krzyczala zeby zabrac
                            z glowki bo pseskadza lili ha ha nie stety jesli chodzi o funkcje
                            ochrony przed wiatrem najlepiej wypada bertini i maclaren przy nich
                            zbedna jest nawet parasolka:):)
                            ale jezeli buzz4 ma sluzyc od urodzenia do 2 lat to w sumie wypada
                            niezle poniewaz:
                            - duza gondola z funkcja latwego przenoszenia uchwyt przy budce
                            - spacerowka male siedzisko ZALETA DLA MALUCHA KTORY UCZY SIE SIADAC
                            NIE GIBIE SIE NA BOKI jak np w speediem
                            - siedzisko jest dobrze wyprofilowane kat siedzenia prawie 90 stopni
                            - budke przy mniejszym dziecku mozna nasunac tak by zaslaniala
                            wiaterek
                            - przekladanie przodem tylem do kierunku jazdy
                            - szybciutko sie skalda
                            - dodatkowo posiada buzz box
                            aaaa tylko bym zapomniala ze w buzzie jezeli rozlozycie siedzisko
                            najmocniej do dolu maluch ma troszke wyzej nozki niz glowke
                            w kazdym wozeczku sa plusy i minusy podobno bugaboo to taki
                            niezastapiony wozeczek a my sie wlasnie dzis pozbylismy przeczytalam
                            na forum iz uzyto do produkcji jakis szkodliwych substancji NIE MA
                            IDEALU najwazniejsze to spelnic swoje oczekiwania moje sa spaczone p
                            przetestowalismy juz kilkanascie
                            ps moge wam przeslac zdjatko malej gdy miala rok i osiem miesiecy w
                            buzz2006
                            pozdrawiam
                            • katkago Re: buzz4 18.01.08, 20:37
                              Hejka,
                              wielkie dzięki za wyczerpującą opinię :) Jeśli możesz wysłać mi
                              zdjątko to bardzo poproszę.
                              Wiem, że przerobiłaś juz wiele wózków, więc czy mozesz mi powiedzieć
                              który byś wybrała dla dzieciątka od narodzin do 2 lat? Wiem, że nie
                              ma wózka idalnego ale chciałbym wybrać jak najlepiej. Doradź coś
                              mniej doświadczonej koleżance :) Cena nie ma znaczenia. Wózek ma być
                              w miarę lekki i składać się do nie za wielkich rozmiarów.
                              Pozdrawiam Ciebie i twoją Niunię :)
                              • katkago Re: buzz4 18.01.08, 20:42
                                Klauducha, przeczytaj wątek o Bertini bo odezwała się dziewczynka od
                                Joolza Blooma :)))
                            • klauducha85 Re: buzz4 23.01.08, 22:23
                              HEJ bylam dzis w swecie dziecka przy m1 i dostalam informacje iz
                              JOOLZ BLOOM nie bedzie dostepny na polskim rynku:(:(:( maja juz
                              wozki z tej firmy firsty i slabo sie sprzedaja nie chca sie pakowacw
                              joolza bo jest nastepnym wozkiem z kubelkowym siedziskiem....niestety
                              aa co do buzz 4 mierzylam mala specjalnie dzis w lekkiej kurteczce i
                              adidaskach(moja corcia ma 87cm) i miesci sie jak ma budke max do
                              gory wiec jest ok
                              natomiast jesli chodzi o concorda neo to jedyny minus to brak kosza
                              ale po za tym lepiej sie go prowadzi niz buzza, latwiej sie sklada,
                              lepsza regulacja oparcia, wieksza budka, wkladka dla maluszka, no i
                              mozzliwosc posadzenia malucha pod katem 90 stopni przodem do mamy
                              to tyle z moich spostrzezen
                              pozdrawiam

• rubi88 Re: Co sądzicie o Buzz 4? 20.01.08, 01:34
      pl.youtube.com/watch?v=njDUU3Rvnmw
      Buzz ma regulowaną wysokość budki:)Czy nawet na najwyżesz pozycji
      dziecko dotyka główką budy???
      • rubi88 A może Targo???? 20.01.08, 01:49
        Znalazłam taki film:
        pl.youtube.com/watch?v=gj8dt4vgmoE
        i powiem szczerze że wózek mnie zachwycił...tyle funkcji i ładny
        wygląd:)
        • rubi88 Re: A może Targo???? 20.01.08, 01:54
          a ry link do zakupu:) www.baby.com.pl/szczegoly.php?
          Wozek_TARGO_CITY_firmy_Hauck_Group_ICOO_kolor_Pink_Flower&przedm=6747
          806&grupa_p=1&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F4763838%2F4763886&sortuj=kod
          • klauducha85 Re: A może Targo???? 23.01.08, 22:26
            HEJ bylam dzis w swecie dziecka przy m1 i dostalam informacje iz
            JOOLZ BLOOM nie bedzie dostepny na polskim rynku:(:(:( maja juz
            wozki z tej firmy firsty i slabo sie sprzedaja nie chca sie pakowacw
            joolza bo jest nastepnym wozkiem z kubelkowym siedziskiem....niestety
            aa co do buzz 4 mierzylam mala specjalnie dzis w lekkiej kurteczce i
            adidaskach(moja corcia ma 87cm) i miesci sie jak ma budke max do
            gory wiec jest ok
            natomiast jesli chodzi o concorda neo to jedyny minus to brak kosza
            ale po za tym lepiej sie go prowadzi niz buzza, latwiej sie sklada,
            lepsza regulacja oparcia, wieksza budka, wkladka dla maluszka, no i
            mozzliwosc posadzenia malucha pod katem 90 stopni przodem do mamy
            to tyle z moich spostrzezen
            pozdrawiam

• katkago Re: A może Targo???? 23.01.08, 23:18
              Hej,
              my jednak kupujemy Bugaboo. Narzeczony się uparł i w końcu mnie
              przekonał :)
              Dzięki wielkie za wszystkie rady.
              POzdrawiam
              • justyna0306 Re: A może Targo???? 06.03.08, 18:10
                Ja też własnie waham się między buo a buzzem 4. Kupiłaś już ten
                wozek? Pewnie zrobilaś rozeznanie- gdzie mozna go najtaniej kupić?
                Sprowadzałaś może zza granicy?
                Ceny używanych u nas też niestety sa chore, a wiadomo, że po 2
                dzieci juz nikt takiego wózka nie bedzie chciał odkupić.
                jeśli nabyłaś juz wozeczek, czekan na opinie.
                Pozdrawiam,
                Justyna0306
                katkago napisała:

> Hej,
                > my jednak kupujemy Bugaboo. Narzeczony się uparł i w końcu mnie
                > przekonał :)
                > Dzięki wielkie za wszystkie rady.
                > POzdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka