agusia017 19.01.08, 23:41 Witam Zastanawiam się nad kupnem tego właśnie modelu wózka (spacerówka) dla 17miesięcznego dziecka.Czy ktoś może podzielić się opiniami (wady ,zalety)?Bardzo proszę radę? Dziękuje Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leila78 Re: Peg Perego Pliko 3 PILNE 19.01.08, 23:52 mam od jakiś 3 tygodni. z tym, że ja kupiłam dla 5-mies. jako wózek wyjazdowo/sklepowy. co do wad to moim zdaniem ich nie ma. na spacer po starych,nierónych chodnikach być może bym go nie polecała ale pewnie dlatego, że jestem przyzwyczajona do dużych kół pompowanych. acha, dla mnie może ciut za nisko są rączki. mam 175 cm wzrostu i jak ubiorę obcasy może być problem. a pozatym genialny. lekki, łatwo się składa/rozkłada. Maluch też zachwycony. Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia Re: Peg Perego Pliko 3 PILNE 20.01.08, 00:03 Po ogolnych zachytach na tym forum nad tym wozkiem kupilam go ..i cóż wcale sie nim nie zachwycam. Po prostych chodniach prowadzi się dobrze, ale "podbijanie" na krawęzniakch jest niewygodne. A nie wiem czy jest jakieklwiek miasto w Polsce gdzie wszytkie chodniki są proste i wszystkie krawężniki mają zjazdy dla wózków. Poza tym ciezko proawdzi się jedną ręką - a jak dziecie mam 17 miesiecy to co raz częściej na spacerach będzie chcialo dreptać obok wozka. Trzymanie jedną ręką dreptusia a drugą prowadzenie tego wózka do zadań łatwych i przyjemnych nie należy No a poza tym moj 20 miesieczniak w zimowej kurtce ledwo co się mieści w siedzisku. Mam też poważnie wątpliwości czy tak za 3-4 miesiące dam radę wpiąc go w pasy-szelki, nawet jak ciepla kurtka nie bedzie już potrzebna. Ja tam odradzam ten wybór Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia Re: Peg Perego Pliko 3 PILNE 20.01.08, 00:05 aaaa.. i jeszcze jedno, ja mam 172 na spacery nie chodzę w opcasach, ale jak próbuję isc szybkim krokiem to "depcze" wózek Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Nigdy nie zrozumiem 20.01.08, 11:34 dlaczego ludzie kupują parasolki,które z natury są przeznaczone jako wózki dowozowe i dziwią się, że nie zachowują się jak landary na pompowanych kołach. Jak ktoś znajdzie parasolkę, lekką, łatwo podpijającą się, nadającą się już dla 5 mies. dziecka (rozkładane oparcie, podnózek itp.) i jednocześnie idealnie prowadzącą się po wyboistych chodnikach - poproszę o info;) Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Nigdy nie zrozumiem 21.01.08, 10:20 :) racja ale Maclaren Techno bardzo łatwo się podbija, ma amortyzację więc myślę że z parasolek jeździ po dziurach chyba najlepiej, rozkłada sie do leżenia :) Niemniej jednak nie twierdzę że jest tak komfortowy jak limuzyna na pompowanych duzych kołach bo to byłby absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Peg Perego Pliko 3 PILNE 20.01.08, 13:18 jak juz napisano, w porównaniu z wózkiem na pomp. kołach - duzo ciężej sie prowadzi po chodniku na ulicy. W CH prowadzi sie idealnie :-) Zalety: super szelki, a nie pasy dobra jakość (bezawaryjny) dobry dla niższych mam, chociaż moj mąż ma 189cm wzrostu i tez sobie dawal radę :-) uchwyt na kubek ladny (ale to juz bardzo indywidualne odczycie) łatwo odpinany pałąk rozkladany do leżenia Wady (takie jak innych spacerowek parasolek); gorzej sie prowadzi niz wózek na pomp. kołach trudno prowadzic jedną ręką Odpowiedz Link Zgłoś
ewikowa Re: Peg Perego Pliko 3 PILNE 20.01.08, 14:35 nie mozna sie spodziewac ze spacerowka 'lekka' (w porownaniu do mojego 16kg czolga) bedzie sie tak samo zachowywala jak czolg na pompowanych kolach. Powiem szczerze, gdyby mnie na to bylo stac, kupilabym Jane Nomad z jedna raczka bo sie napewno bedzie latwiej prowadzilo jedna reka (podobnie jak wszystkie czolgi). ALE. - Jak na spacerowke jest ma szerokie siedzisko, - czuc jak sie prowadzi ze ma amortyzacje. - Ja mam 160cm a Maz 185cm i jakos nie wchodzimy na kola - to ze P3 ma teleskopowe wydluzanie raczek napewno pomaga. - Kosz jest wystarczajaco duzy na zakupy. - Nasza mala ma juz 14miesiecy i jakos nie zauwazylam az takich problemow z podbijaniem - oznaczam jeszcze raz, ze nie ma nawet co porownywac do pompowanych kol ale... - wedlug mnie, nie ma az takiej roznicy miedzy np chicco ct1 a P3 - kwestja gustu - a mi sie ten podobal. Jestem bardzo zadowolona ale jakby byl taki wlasnie wozeczek ale z jedna raczka (np jakby jeszcze Atlantico produkowano) to bym wolala - ale i tak i tak dam rade prowadzic jedna reka i gadac na komorce:) Myslalam ze po prawie 11 miesiacach w czolgu, mala moze nie bedzie zachwycona tym ze sie wozek bardziej trzesie ale wyszlo, ze bylo jej to obojetne a i tak i tak udaje jej sie jeszcze czasami zasnac na spacerze a w czolgu juz od jakiegos czasu nie spala a wiec ogolnie rzecz biorac jestem bardzo zadowolona i zaluje ze nie przesiadlysmy sie wczesniej ale jakby mnie na to bylo stac, to Jane Nomad bylby moim pierwszym wyborem bo jakos niepodobaja mi sie 3- kolowe wozki - ale to tez kwestja gustu:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
anitawalc Re: Peg Perego Pliko 3 PILNE 21.01.08, 17:18 PP Pliko sprawdza sie przy niemowlakach nie chodzacych, dla 1,5 rocznego maluca kupilabym lzejsza parasolke. Ja mialam Pliko, ktore wymienilam pozniej na Maclarena questa, ktory z wiekszym i ciezszym dzieckiem sie lepiej prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś