piegoosek 13.02.08, 21:29 Czy ktos sie orientuje jaka jest wysykosc cła na wózki dziecece. Planuje zakup w Niemczech/Anglii przez internet i zastanawiam sie ile musze doliczyc do ceny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnes_nyc Re: Cło na wozki dzieciece 13.02.08, 22:21 Jestesmy w Unii wiec clo na terenie UE nas nie obowiazuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Cło na wozki dzieciece 13.02.08, 22:21 A czy nie jest tak, że w granicach Unii Europejskiej nie płacimy cła? Dwa wózki kupowałam w Niemczech i nigdy nikt ode mnie cła nie chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: Cło na wozki dzieciece 15.02.08, 14:16 to super co piszecie :) dziekuje Wam bardzo! myslalam, ze skoro np. za samochod sie placi, to i za wozek! ale skoro przeszlas przez to dido, to wiesz! a powiedz, jak kupowalas wozek? przez ebaya? moze w jakims sprawdzonym sklepie? jak dlugo szedl do nas wozeczek? dziekuje Wam bardzo za info! Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Cło na wozki dzieciece 15.02.08, 18:33 Witaj Pigoosku! Dwa razy kupowałam wózki w tym samym sklepie www.casitabambini.de/ Pani Kirstin jest bardzo miła, dogadywałam się z nią po angielsku, można ponegocjować cenę, sprzedaje też na niemieckim ebayu. Płaciłam przez przelew w banku. Za pierwszym razem troszkę to trwało ponieważ mój wózek był nowością i czekałam na dostawę. Ale jak już dostałm maila z informacją o wysyłce to dostawa była w ciągu 3-4 dni roboczych. Na niemieckim ebayu kupowałm też krzesełko do karmienie - miałam trochę problemów bo jako użytkownik z zerowym dorobkiem przy transakcji uwiarygodniałam się za pomocą karty ale dałam sobie radę :) A teraz czekam na dostawę koszulek dla fanów brainiaca - zamawiałam na angielskim ebayu, pierwszy raz płąciłam przez pay pall. A tak przy okazji Piegoosku - Twojego nicka zanam od lat, po cichu kibicowałam Twoim staraniom, trzymałam kciuki jak jeździłaś po śnieżynki i płakałam wtedy w listopadzie. Zawsze wierzyłam, że będziesz wspaniałą mamą! Całuski dla Martusi i Tomka :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2705 Re: Cło na wozki dzieciece 18.02.08, 10:30 2 razy kupowalam wozki na ebay'u - raz w Anglii, raz w Niemczech, przesylka szla ok tygodnia (do Danii), cla sie nie placi :) Odpowiedz Link Zgłoś